InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

4 věci, které zohlednit při výběru řemínku na chytré hodinky

08.08.2022
Chytré hodinky většinou působí sportovním dojmem, ovšem proměnit je v elegantní módní doplněk můžete velice snadno. Stačí zakoupit vhodný pásek na hodinky, který může být vyrobený z různých materiálů, například z kůže. V následujících řádcích vám prozradíme hned několik věcí, jež byste měli zohlednit.
Ilustrační snímek | Zdroj: www.mujmiband.cz
V první řadě vás řemínky na hodinky zajímají z estetického hlediska, nicméně je nezbytné se zaměřit také na další parametry.

1. Správná velikost


Předtím, než zakoupíte konkrétní produkt, ujistěte se, že pasuje i na vaše chytré hodinky. V podrobných specifikacích najdete seznam modelů, s nimiž je řemínek kompatibilní. Stačí do vyhledávače zadat třeba "řemínek Apple Watch" a nabídne se vám celá řada řešení, ovšem pozor, řemínky na Apple Watch mají nejen různou šířku, ale i délku.

2. Způsob zapínání


Jakmile znáte potřebnou velikost, další věc, na kterou byste se měli zaměřit, je způsob zapínání. Důležité totiž je, abyste hodinky při jakékoliv aktivitě neztratili. Zapínání dokáže ovlivnit i celkový vzhled hodinek. Tradiční je spona, která funguje jako přezka na opasku. Další možností je zapínání na suchý zip a sehnat se dají i řemínky na magnet.

Suchý zip sice představuje snadný způsob, jak si chytré hodinky nasadit, nicméně vykazuje brzy i značné známky opotřebení.

3. Materiál


Velkou výhodou je, že řemínky MUJMIBAND, což je e-shop specializující se na tento sortiment, máte na výběr z několika materiálů. Chytré hodinky se standardně dodávají se silikonovými řemínky, jež jsou vhodnější pro celodenní i noční nošení. Stejně tak se lépe používají i ve vodě.

Existují také kovové náramky, které jsou elegantnější, a tak se doporučují při formálních příležitostech. Kožené řemínky jsou oblíbenou volbou, neboť představují jakýsi střed mezi elegantností a neformálností. Hledejte řemínky označené jako hypoalergenní, protože nedráždí citlivou pokožku.

4. Styl


Ujasněte si, jakého vzhledu chcete s řemínkem dosáhnout. Preferujete sportovní styl, nebo sháníte doplněk na večeři? Pro sportovní design zvolte silikonový či nylonový řemínek z odvážných barev. Kožené provedení v černém a hnědém odstínu zase sladíte s jakýmkoliv elegantním outfitem. Kovový řemínek dodává punc luxusu.

Autor: Pl

Další články z rubriky Rady a tipy

Šmejdi vytahují z lidí peníze za promlčené dluhy. Jak se bránit, radí dTest

Spotřebitelská poradna dTestu se setkává s případy lidí, kterým vznikl dluh tak dávno, že už na něj zapomněli. Léta ho po nich totiž nikdo nevymáhal. Z ničeho nic jim však přišla výzva od advokátů vymahačské společnosti, ať dluh neprodleně uhradí, ...

Prodloužená záruka u zboží: Na co si dát pozor, radí dTest

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automatick ...

DTest se zaměřil na kvalitu arašídových pomazánek

Arašídové máslo si v posledních letech získalo velkou oblibu, a to nejen mezi vegany a sportovci. Je to lahodná a nutričně bohatá potravina, kterou lz ...

Řešit spor mimosoudní cestou je levnější, rychlejší a efektivnější

K obchodnímu styku mezi spotřebiteli a podnikateli dochází nesčetněkrát denně. Není proto divu, že je mezi nimi také mnoho sporů. Některé se podaří ur ...

Temu - bezpečnostní riziko a prodej nekvalitního zboží

V souvislosti s vysokými cenami hledají lidé různé alternativy, jak a kde ušetřit. Řešení nabízí čínské e-shopy, které "zaútočily" na evropský trh. Je ...

Doporučujeme



Čtvrtek 25.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »