InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Pro ženy

Zavinovačky pro miminko a jejich přednosti. Jaké druhy trh s dětskými potřebami nabízí a podle čeho vybírat

28.07.2022
Zavinovačky pro miminko patří díky svým praktickým vlastnostem k nejoblíbenějším dárkům pro nastávající maminky. Jejich univerzální využití ocení každá žena, jež chce pro své děťátko jen to nejlepší. Pokud hledáte tip na dárek pro vaši dceru, snachu, sestru nebo kamarádku, která je v očekávání, pak se nechte inspirovat následujícími řádky. Dočtete se v nich, jaké využití mají dnešní moderní zavinovačky, jak miminko zavinout, aby se cítilo komfortně, a podle jakých parametrů tento druh výbavy vybírat.
Zavinovačky pro miminko a jejich přednosti. Jaké druhy trh s dětskými potřebami nabízí a podle čeho vybírat
Ilustrační snímek | Foto: pexels.com

Zavinovačky pro miminko pro pocit bezpečí


Smyslem zavinovaček je navodit u miminka pocit, jaký mělo v matčině lůně před narozením, to znamená zajistit těsný prostor a především teplo. Díky tomu se děťátko bude cítit v bezpečí a pohodlí, jelikož mu zavinutí bude připomínat důvěrně známé prostředí. Zavinovačky mají navíc tu výhodu, že miminko zafixují v jedné poloze, díky čemuž je možné s křehkým novorozeňátkem bezpečně manipulovat. Pohodlně tak miminko převezete z porodnice domů nebo jej uložíte do kočárku, až půjdete na první procházku.

Multifunkční využití


To nejlepší na zavinovačkách pro miminka je univerzálnost jejich použití. Existují samozřejmě takové, které jsou výhradně určeny na nějakou příležitost a slouží pouze k zavinutí miminka. Typickým příkladem jsou krajkové zavinovačky. Avšak pokud nehledáte zrovna slavnostní kousek, ale praktickou zavinovačku pro všední užití, pak vás jistě potěší, že kromě její hlavní funkce ji můžete používat například také jako dečku, na níž své robátko položíte třeba venku na trávu. Moderní zavinovačky jdou totiž zcela rozvinout, a protože mají obdélníkový tvar a jsou z odolné textilie, najdou řadu využití.

Jak děťátko správně zavinout


Miminko zavinujte vždy v poloze na zádech a dbejte na to, aby mělo v zavinovačce během prvních týdnů života schované i ručičky. Je to z toho důvodu, aby se předešlo nechtěnému poškrábání a nekoordinovaným pohybům. Ve spodní části zavinovačky by mělo zůstat vždy trochu volného místa pro správný vývoj kyčlí. V případě, že má vaše ratolest jakékoliv potíže s vývinem, je potřeba poradit se o vhodném způsobu zavinování s dětským pediatrem. Ve chvíli, kdy je miminko už schopné převalovat se na bříško nebo na bok, přestaňte zavinovačku používat.

Nejoblíbenější druhy zavinovaček


Aby sortiment zavinovaček nebyl příliš jednotvárný a stereotypní, rozhodli se výrobci zpestřit nabídku na trhu nejrůznějšími druhy v rozličném provedení a způsobu užití. Na výběr tak máte opravdu velké množství zavinovaček od krajkových, přes lehké bavlněné po zimní péřové kousky. Mezi ty nejvíce využívané, pak patří následující tři typy.

- zavinovačka do autosedačky - speciálně navržený střih, který je pro miminko ideální na cesty autem,
- zavinovačka na suchý zip - pro ty z vás, kteří mají rádi jednoduchost a praktičnost. Výhodou je rychlé zavinutí, avšak suchý zip má oproti klasické šňůrce nižší životnost.
- zavinovačka šněrovací - tradiční provedení, kde se po zavinutí látka upevní šňůrkou.

A to je k tématu o zavinovačkách pro miminka už opravdu vše. Teď už víte, že s takovým dárkem na párty pro nastávající maminku nemůžete nic zkazit. Dozvěděli jste se, proč tato výbava patří do každé domácnosti, kde se očekává příchod novorozeňátka a zjistili jste také, jak miminko správně zavinout i které druhy zavinovaček jsou na našem trhu dostupné.

A v čem jste si přivezli své miminko z porodnice vy? Máte výbavu spíše poděděnou po generacích před vámi, nebo nedáte dopustit na moderní zavinovačky?

Autor: Pl

Další články z rubriky Pro ženy

Erotické prádýlko, jak zaujmout v posteli a okořenit sex?

Je Váš partner náročný? Vyžaduje od Vás neustále nové přístupy k vašemu společnému intimnímu času? Úsilí, které vynaložíte na překvapení svého partnera, je klíčovou součástí naplňujícího sexuálního života a nádherné noci plné rozkoše. Vklouznutí do ...

Vaginální výtok: jaký je normální, a který už ne?

Vaginální výtok je přirozeným jevem, který má svou funkci v udržování zdraví a rovnováhy intimních partií. Vaginální výtok se může měnit v závislosti ...

Jak se rychle vzchopit z rozchodu

Rozchod je jednou z nejtěžších životních situací, kterou může člověk zažít. Ztráta partnera, se kterým jste sdíleli společnou budoucnost, lásku a důvě ...

Můj muž je alkoholik, co mám dělat?

Máte pocit, že váš muž pije příliš mnoho alkoholu a že to ovlivňuje váš vztah i jeho zdraví? Cítíte se bezmocní, zklamaní, naštvaní nebo vydíraní? Nej ...

Jsou náhražky parfémů dobrým nákupním rozhodnutím?

Při hledání ideální vůně často stojíme před dilematem: originální parfémy známých značek nebo jejich náhražky? Mohou alternativní nabídky konkurovat l ...

Doporučujeme



Čtvrtek 25.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »