InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » LifeStyle

Je možné doopravdy omládnout?

27.07.2022
Že mládí není věčné si začne člověk uvědomovat kolem čtyřicítky. Postava se zakulacuje, vlasy řídnou, bříško roste, kůže na rukou a krku oslabuje. Dá se s tím něco dělat? Existuje nějaký elixír mládí, který vaše tělo dokáže dostat do původní kondice a mladistvého vzhledu? Pojďme se podívat, s jakými pomocnými prostředky se můžeme pustit do boje proti stárnutí.
Ilustrační snímek | Foto: unsplash.com

Základem je strava


A budeme to opakovat stále dokola. Lidé to totiž potřebuji. Dnešní zrychlená doba nám totiž často nedovolí věnovat se naplno přípravě kvalitního jídla. A tím začínají naše problémy. Nekvalitní jídlo nám totiž zhoršuje zdravotní stav a samozřejmě také urychluje stárnutí. Kterým potravinám doporučujeme se v jídelníčku raději vyhýbat:

- bílé pečivo
- tučná masa
- uzeniny
- konzervy
- hotová jídla
- potraviny s obsahem přidaných glutamátů
- sladkosti
- sladké pití
- sycené nápoje
- alkoholické nápoje
- tvrdý alkohol
- prošlé potraviny

Co naopak doporučujeme v hojné míře zařadit mezi součást pravidelného jídelníčku?

Zelenina - pokud možno vypěstovaná na bio farmě nebo vlastní zahrádce. Hledejte zdroje zdravé stravy u místních zemědělců a raději se vyhněte dovozové zelenině. Ta bývá v obrovském množství pěstována ve sklenících západní Evropy. Objevujte zapomenuté a dnes se navracející druhy zeleniny, které sice možná nemají takové výnosy jako "průmyslově" produkované papriky, rajčata nebo dýně, ale mohou vás překvapit svojí zajímavou chutí, strukturou a hlavně také obsahem zdraví prospěšných látek. Kterou zeleninu a saláty máme na mysli?

- šrucha
- ačokča
- artyčoky
- barborka

Ovoce - nejzdravějším ovocem je pro našince například jablko, švestka nebo například černý rybíz. Jejich výhodou je kromě toho, ze uzrají v naši kotlině a nemusejí byt trhaná ještě nezralá, také nízká uhlíková stopa. A bezvýznamná není ani podpora lokální produkce.

Úprava vzhledu s profesionály


Pokud už jsme na sobě začali pracovat, možná se konečně dostaví výsledky, po kterých jsme na začátku toužili. S některými věcmi však bohužel sami nedokážeme hnout. Patří mezi ně vady na kráse, kterých nás dokážou zbavit pouze profesionálové i na slovo vzatí - plastičtí a estetičtí chirurgové. Po jakých změnách můžeme zatoužit?

Nové vlasy bez pleši


Následkem stresu, dlouhotrvající nemoci, nedostatkem zdravé stravy a nebo celkovým vyčerpáním organismu může nastat částečná ztráta vlasů. Pokud vám viditelné padá více vlasů než v minulosti, hledejte příčinu! Vyhledejte také odborníka, který vám společně se specializovaným robotem dokáže vrátit vaši vlasovou kytici pomocí transplantace vlasů. Zkušenosti hledejte na internetových diskuzích. Tato procedura je také velmi oblíbená mezi celebritami, politiky a sportovci, kteří také odmítají stárnout.

Liposukce


Tato úžasná metoda dokáže zbavit lidské tělo přebytečných tukových polštářů. Existuje invazivní s pomoci skalpelu a dnes již také neinvazivní s pomocí laseru. Přebytečnou kůži na břichu nebo bocích potom dokážu chirurgové odstranit tak. že nikdo nic nepozná.

Mammaplastika


Tato metoda úpravy tvaru prsou dokáže ženu velmi omladit. Obzvláště, pokud má prsa unavená kojením, věkem a zemskou přitažlivostí. Dle průzkumů si muži podvědomě vybírají ženy s mladistvými ňadry.

Vyhledejte pomoc!


Změnu stravy, cvičení a správnou životosprávu zvládneme sami, nebo můžeme využít služeb specialistů, kteří nám s tím pomohou:

- cvičitelka
- psycholog
- výživový poradce
- fitness trenér
- dietoložka

Toužíte také po tom alespoň trochu omládnout? Čekáte na kouzelný prsten a nebo jste se již začali snažit něco změnit k lepšímu? Napište nám, která z plastických operací a zákroku vás láká úplně nejvíce?

Autor: Pl

Další články z rubriky LifeStyle

Březnový horoskop: Berani budou plni energie, Střelci zažijí dobrodružství

Březen, měsíc jara a obnovy, nám přináší nové příležitosti a výzvy. Podívejme se, co nám hvězdy předpovídají pro tento ...

Pánská elegance - obuv Medicine na čelním místě módní špičky

Pánská elegance je něco víc než jen výběr správného obleku nebo košile. Je to komplexní koncepce, která zahrnuje také obuv. Nakonec to jsou boty, kter ...

Jak stylově nosit pánská trička?

Každý správný muž potřebuje kvalitní nůž - to je známé rčení, které oceňuje praktičnost a zručnost. Ale co kdybychom toto rčení převedli do módního ja ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...

Pánská zimní bunda parka vás nenechá prochladnout. Zjistěte, jak ji zakomponovat do trendy outfitu

Jestliže chcete v letošní sezóně vyniknou, zařaďte do svých šatníků alespoň jednu módní pánskou parku. Jedná se o prodlouženou bundu s kapucí, která m ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »