InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Nominaci na Regionální potravinu Královéhradeckého kraje mají Dortík Pavlova a Sokolík

25.05.2022
Také v Královéhradeckém kraji už znají nominované výrobky na Regionální potravinu roku 2022. Komise navrhla v rámci devíti kategorií jako nejlepší například sýr Sokolík od Petra Sokola nebo Polický chléb z Kvíčerovské pekárny. Ocenění se bude předávat v rámci Festivalu regionálních produktů Královéhradeckého kraje 2022.
Foto: regionalnipotravina.cz
Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Královéhradeckého kraje pro rok 2022 těmto výrobkům:



"Regionální potravina pro nás byla velkou odměnou. V první řadě člověk získal pocit, že i malý ?potravinář’ má ve společnosti své místo a že jeho produkty někdo ocení. Zároveň bylo skvělé, že tato známka kvality umožní, aby se i o malém, zapadlém hospodářství na Královéhradecku dozvědělo spoustu nových lidí," konstatoval majitel firmy Naše hospodářství Jakub Erler, který získal ocenění Regionální potravina v roce 2020.

V Hodnotitelské komisi zasedli jako obvykle zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Komisí navržené výrobky získají na základě ocenění potvrzeného ministrem zemědělství Zdeňkem Nekulou označení Regionální potravina. Ocenění si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v rámci Festivalu regionálních produktů Královéhradeckého kraje 2022 letos v červenci.

"Zájem výrobců o soutěž Regionální potravina Královehradeckého kraje byl opět vysoký, do letošního ročníku se přihlásilo 38 výrobců se 161 výrobky. Nominace byly uděleny ve všech devíti kategoriích. Těší nás i účast nových výrobců, šest z nich by mělo získat ocenění poprvé," informoval regionální koordinátor Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.

Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 415 produktů od 318 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.



Zdroj: SZIF
Fotogalerie:

Další články z rubriky Regiony

Vláda se na výjezdním zasedání ve Vimperku zabývala regionálními tématy Jihočeského a Plzeňského kraje

Vláda Petra Fialy uskutečnila ve středu 7. června 2023 druhé z plánované série výjezdních zasedání. Po severomoravském Jeseníku tentokrát jednala ve Vimperku na pomezí Jihočeského a Plzeňského kraje. Na schůzi vlády, v jejímž programu převládala ...

V rámci cvičení Karlovarská putovní 155 byla poprvé prověřena Koncepce řešení mimořádné události s velkým počtem pacientů s termickým úrazem

Koncepci řešení mimořádné události s velkým počtem pacientů s termickým úrazem v České republice připravilo Ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci s ...

Univerzita obrany zamíří na Veletrh vědy Akademie věd ČR

Ve dnech 8. až 10. června 2023 se na pražském výstavišti v Letňanech uskuteční další ročník Veletrhu vědy Akademie věd ČR, kterého se tradičně zúčastn ...

Baťův mrakodrap ve Zlíně se zahaluje do lešení, čeká oprava fasády

Baťův mrakodrap ve Zlíně se už brzy zahalí do lešení. Důvodem je oprava poškozených částí fasády a vnějších prvků budovy, která potrvá až do konce let ...

Cesta vlakem mezi centry Liberce a Prahy se významně zkrátí na 69 minut

Centrální komise Ministerstva dopravy v úterý schválila studii proveditelnosti trati Mladá Boleslav - Turnov - Liberec - státní hranice ve variantě 20 ...

Doporučujeme



Neděle 11.6.2023
Počasí v ČR
Počasí v regionech »