InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Bydlení

Dřevěné obklady na stěnu jsou opět hitem

25.05.2022
Dřevo je v interiéru krásné. Rozhodně patří nejen na chalupy. Efektně vypadá i v hypermoderních bytech a rodinných domech. Vůbec se nemusíte bát vzhledu selské jizby, kterou navozují obklady z běžných interiérových borovicových a smrkových palubek s lesklým lakovaným nátěrem. Dřevěný obklad může vypadat zcela jinak - moderně, a přitom vnášet do našeho bydlení kus přírody.
DUB RUSTIKÁLNÍ 200 (200 x 50 mm) - dřevěný obklad, lamela 3D | Zdroj: www.drdlik.cz

Dřevěné obložení sluší i modernímu bydlení


Obklady stěn byly vždy oblíbenými. Zútulňují interiér, dávají mu punc originality, současně mohou obložené stěny mít i velice praktické uplatnění. V ložnicích jsou třeba hitem postele bez čela. Jenomže pak řešíme, jak si moci v posteli sednout bez toho, abychom neošoupali malbu na zdi. Zeď se devastuje i při běžném spaní, kdy se o ní opíráme polštářem ev. hlavou. Řešením je efektně obložená zeď právě dřevěným obkladem. Podobně praktické využití má dřevěný obklad i vedle dětských postelí, kde musíme rovněž řešit, jak ochránit zeď, a současně povlečení.

Dřevěné obklady na stěnu však vytváří efektní dekor i v dalších místnostech. Především v obývacím pokoji. Ať již v tom samostatném, nebo v tom, který je součástí velké obytné plochy propojující kuchyň, jídelnu a obývací pokoj. Dřevem obložená stěna vypadá efektně u jídelního stolu, na volných zdích v obývacím pokoji i poblíž oken, kam pak dáme čtecí křeslo. Hodí se též jako pozadí do prostoru vysunutých sedacích souprav, rovněž do různých dekoračních nik.

Dřevěné obložení však může sloužit i jako praktické obklady nábytku, které chceme udělat atraktivnějším, či jeho zadních stran, pokud jsme jej nepřisunuli ke zdi, ale využili pro předělení prostoru. Hodí se i na renovaci některých nábytkových kousků. Ty dokáže proměnit na úplně nový nábytek.

Asi není místnost v bytě, kde by dřevěné obklady nenašly své estetické a praktické uplatnění. V předsíní z obkladu vytvoříte věšákovou stěnu, vyrobíte z něj nástěnku pro oblíbené fotky a obkladem obložíte i nevzhledné vchodové dveře. Avšak pozor, pořád nemluvíme o palubkovém obkladu, ale o moderním lehkém dřevěném obložení.

Velice atraktivní dřevěné obklady do interiéru nabízí e-shop Drdlik.cz


E-shop Drdlik.cz prodává dřevěné obklady značek Wodewa, Drdlik, Stepwood, Wooden Wall Design, Stegu, Haro Wall a Vapalug In v 2D i v 3D provedení z několika druhů dřevin. Velkým hitem v nabídce je obklad Wodewa dub rustikalní 200 (200×50 mm) s 3D lamelou. Vybrat si jej lze broušený bez povrchové úpravy, broušený olejovaný, kartáčovaný bez povrchové úpravy i kartáčovaný olejovaný. Dubové dřevo patří mezi nejkvalitnější a nejodolnější. I proto je materiálem pro luxusní podlahy i nábytek. Jde o tvrdé odolné dřevo, které skvěle odolává vlhkosti, takže se jej nemusíte bát ani v kuchyni.



Láká vás dřevo s patinou?


Zrovna v nabídce značky Wodewa nechybí nejen postaršené dřevo kartáčováním, ale též s barevnou patinou. Vintage vzhled je dnes oblíbený. Obvykle si jej vyrábíme za pomoci barevných vosků nebo křídových barev a patinovacích olejů a vosků. Díky sortimentu e-shopu Drdlik.cz se nemusíte rekvalifikovat na lakýrníka. V sortimentu nechybí již hezky a do vintage stylu patinované obklady. Vypadají skvěle a ušetříte si práci i peníze.

Dřevěné obklady, které zvládnete svépomocí


Velkou výhodou dřevěných obkladů je, že je zvládnete instalovat svépomocí. Nepotřebujete řemeslníky, dokonce ani nejde o velký zásah, kvůli kterému byste museli vyklízet byt. S několika pomůckami hravě zmodernizujete a zútulníte své bydlení. Obklady zvládne nejen ten zručný, ale dokonce i méně zručný kutil. Najde o nijak fyzicky náročnou práci, a tak si na ni mohou troufnout i ženy. Obklady se následně též snadno čistí. Jde o lehké obložení, které má mezi 2,7 a 3,5 kg/m2. Není tak ani velkou zátěží pro podklad. Má proto skutečně velice široké uplatnění.

Autor: Pl
Fotogalerie:

Další články z rubriky Bydlení

Nový domov v srdci Prahy, Byty Na Vackově lákají na další etapu výstavby

Praha, metropole s dlouhou a bohatou historií, jedinečnými příležitostmi a živým pulzujícím životem, je snem mnohých Čechů a Češek. Není divu, město je centrem pracovních nabídek, současně kulturní mekkou a místem, které je zaslíbené rodinnému ...

Moderní okna a dveře vám pomohou ušetřit stovky tisíc korun. Jak je to možné?

V posledních letech jsou ekonomickým i společenským tématem číslo jedna úspory na energiích. Častým kamenem úrazu bývají hlavně staré domácnosti s pův ...

Jak přijít k zahradní chatce snadno, rychle a za pěkné peníze?

Koupili jste si nedávno novou zahrádku v zahrádkářské kolonii? Pak musíte pravděpodobně nahradit původní chatku, která po desítkách let života čeká na ...

Žádný domov se neobejde bez pořádného plotu. Jaký zvolit?

Dokončujete právě výstavbu zbrusu nového domova? Pak nesmíte zapomenout ani na jeho ochranu před zvířaty, zloději i zvědavými pohledy kolemjdoucích os ...

Renovujete exteriér? Venkovní dlažba z betonu vás nezklame

Jestliže se pouštíte do renovace exteriéru vašeho domova nebo zahrady, výběr správných materiálů bude mít zásadní vliv na výsledný vzhled, funkčnost, ...

Doporučujeme



Středa 24.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »