InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Bydlení

Odlehčené květináče PRESBETON LITE jsou vhodné do interiéru i exteriéru

14.05.2022
Pokud přemýšlíte o tom, že byste venkovní prostor ozvláštnili několika rostlinami v květináčích, případně doplnili o další rostliny už rozkvetlou zahradu, přichází na řadu výběr vhodných květináčů. Současný trh je rozmanitý a vybrat si můžete z pestré škály materiálů, přičemž velké oblíbenosti se jednoznačně těší beton pro jeho pevnost, odolnost a trvanlivost.
Květináče PRESBETON LITE CUBE přírodní a bílá, povrch hladký | Foto: PRESBETON
V první řadě vás nadchne, že betonový květináč využijete nejen v exteriéru, ale klidně i v interiéru. Betonové květináče jsou dlouhodobou a ekologickou investicí, protože samotný materiál je odolný vůči přírodním živlům.

Výhody betonového květináče


Existuje hned několik různých barev, z nichž si můžete vybrat, nicméně ideální jsou světlejší odstíny, protože tmavší barvy pohlcují sluneční světlo, a tím pádem i teplo. Hustota betonu podporuje izolaci, a tím pádem během chladného počasí udržuje půdu obklopující vaše rostliny v teple. Silné stěny květináče navíc vytvářejí bariéru, jež zabraňuje úniku vody.

Stejně tak vás potěší, že odlehčený betonový květináč je v několika velikostech, takže najdete variantu jak pro menší rostliny, tak i stromky a keříky. Právě stromky vyžadují hlubokou nádobu, aby měly kořeny dostatek prostoru k růstu a netlačily se. Velký květináč v atraktivním designu vyplní prázdný prostor na zahradě i v obývacím pokoji.

Beton, který uzvednete


Pokud byste hledali odlehčené betonové květináče, stačí se obrátit na společnost PRESBETON, která představila designové květináče LITE CUBE a LITE BLOCK. I obyčejný prostor promění v něco nevšedního. PRESBETON pro výrobu těchto květináčů zvolil vysokohodnotný beton. Samotné květináče se chlubí velice tenkými stěnami a hmotností, která je až o 60 % nižší, než kdyby byl použitý klasický beton. S květináči, jež nachází uplatnění na balkonech, zahradách, terasách i v interiérech, je manipulace jednoduchá a bezproblémová.

S květináčem PRESBETON LITE rozhodně neprohloupíte. S minimalistickým vzhledem uspějete v jakémkoliv prostoru. Přestože jsou květináče poměrně lehké, stabilita je vysoká, protože mají širokou základnu a rovné stěny.

Beton dávno není záležitostí veřejných prostor. Dostává se pomalu do domácností, ostatně není se čemu divit, protože se může kombinovat s jakýmikoliv dalšími materiály. PRESBETON LITE jsou květináče, které dokonale ozdobí třeba i kanceláře a zasedací místnosti mnohých firem. Zeleň je důležitá, na to myslete při zařizování jakéhokoliv prostoru.

Zvolte správnou velikost i vhodný odstín


PRESBETON má ve svém produktovém portfoliu odlehčené betonové květináče hned v sedmi velikostech, navíc si můžete vybrat mezi bílou a šedou barvou. Uchvátí vás industriální vzhled, přičemž do květináčů můžete nasadit jakoukoliv zeleň od stromků přes stálezelené rostliny až po vzrostlé traviny. V květináčích se budou vyjímat i trvalky, letničky a rostliny s barevnými květy.

Varianty LITE CUBE a LITE BLOCK je možné různě kombinovat, a tím pádem docílit vskutku zajímavého estetického efektu. Dávejte si však pozor. Pokud nemáte designové cítění, je lepší se s někým poradit, aby výsledek nepůsobil kýčovitě.

Údržba je minimální, odolnost vysoká


PRESBETON si nechal záležet i na vnitřním ochranném systému. Protect System IN je navržen tak, aby zabránil jakémukoliv výraznému zničení či průsaku vody přes stěny. Odlehčené květináče můžete ponechat na zahradě klidně i přes zimní měsíce, protože jsou mrazuvzdorné.

Investujte tedy do kvalitních květináčů, s nimiž budete nadmíru spokojení. Vydrží vám dlouhá léta. Hladký povrch, různé provedení, rozmanitá velikost. Přesně tak by se daly betonové květináče PRESBETON LITE charakterizovat.

Autor: Pl
Fotogalerie:

Další články z rubriky Bydlení

Nejčastější závady oken

Okna jsou velmi důležitým prvkem stěn budovy. Umožňují proudění světla a podporují ventilaci, když jsou otevřeny pro větrání místností. Správná montáž a správné fungování oken je klíčem k teplému, dobře izolovanému domu bez hluku. V článku vám ...

Proč si pořídit kvalitní pergolu?

Zřídit si na zahradě vlastní venkovní posezení je rozhodně dobrý nápad. Hlavně v jarních a letních měsících totiž může tato část pozemku sloužit do ji ...

Proč byste měli zvážit výstavbu rodinného domu na klíč?

Našetřili jste zrovna dostatek peněz na výstavbu vysněného rodinného domku? V takovém případě si určitě nesmíte nechat ujít možnost výstavby rodinného ...

Nový domov v srdci Prahy, Byty Na Vackově lákají na další etapu výstavby

Praha, metropole s dlouhou a bohatou historií, jedinečnými příležitostmi a živým pulzujícím životem, je snem mnohých Čechů a Češek. Není divu, město j ...

Moderní okna a dveře vám pomohou ušetřit stovky tisíc korun. Jak je to možné?

V posledních letech jsou ekonomickým i společenským tématem číslo jedna úspory na energiích. Častým kamenem úrazu bývají hlavně staré domácnosti s pův ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »