InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » LifeStyle

Elegantní šaty pro každou figuru - který střih je ten pravý pro vás?

02.04.2022
Ve společenských šatech chce být každá z nás krásná a obdivovaná. Toto přání se už na příští společenské akci může stát skutečností - stačí si vybrat model vhodný pro vaši postavu. Jak na to? Rafinovaně ukažte svoje přednosti a skryjte nedostatky. Pomůžou vám k tomu vhodně zvolené střihy, barvy i doplňky.
Ilustrační snímek | Zdroj: Pexels.com

Postava typu jablko


Objemnější hrudník a bříško schovají například empírové šaty střižené těsně pod prsy, ale také splývavé modely ke kotníkům nebo až na zem. Pokud máte dlouhé štíhlé nohy, můžete si dovolit i minišaty, které je nechají vyniknout. Nesmí být ale upnuté přes problematické partie.

Chlapecká neboli obdélníková figura


Ve vašem případě je velmi důležité zdůraznit pas, který není příliš výrazný. Skvěle vám tedy poslouží šaty s korzetem nebo s páskem v pase. Případně si k nim můžete zvlášť pořídit opasek, který sladíte s botami, kabelkou a dalšími doplňky.

Typ hruška


Větší zadeček dokonale skryje dlouhá áčková sukně nebo rovný střih s délkou minimálně po kotníky. Nedoporučují se naopak šaty se zúžením či nabíráním kolem boků, ani balonové střihy. A hrát si samozřejmě můžete i s barvami a vzory. Některé vám pár centimetrů uberou, jiné přidají.

Souměrná postava - přesýpací hodiny


Pokud máte tento typ postavy, máte velké štěstí, protože se můžete pochlubit ženskými tvary a štíhlým pasem. Slušet vám budou šaty téměř všech střihů. Zohledněte tedy spíše vaši výšku, konkrétní příležitost a váš osobní vkus. Pokud to zvládnete, počítejte s tím, že se stanete královnou večera. Dovolené jsou i extravagantní modely, například s vysokým rozparkem, asymetrickým střihem nebo originálními detaily.

Drobná postava


Narozdíl od většiny žen se nemusíte obávat bohatě zdobených šatů s různými aplikacemi, mašlemi, volány apod. A stejná pravidla platí i pro objemné a nařasené materiály. Všechny tyto prvky vám totiž dodají ženskost a podtrhnou váš půvab. Abyste působila vyšší, pořiďte si šaty kratšího střihu a samozřejmě i podpatky. Nejvíce doporučujeme lodičky s úzkou špičkou nebo jemnější sandály na vysokém podpatku.

Vysoká postava


Ve snaze ukázat dlouhé štíhlé nohy někdy saháme k příliš krátkům modelům. Přitom je lepší ukázat přednosti v dlouhých upnutých šatech, třeba s efektním rozparkem. Jinak záleží hlavně na typu vaší postavy. Pokud jste štíhlá, nijak se omezovat nemusíte. V opačném případě si nezapomeňte přečíst naše další tipy.

Plné tvary


Pozor na příliš velký výstřih, který může způsobit, že na první pohled nebudou šaty elegantní, ale spíše vyzývavé. Slušet vám budou spíše šaty s širokými ramínky nebo s krátkými rukávy a výstřihem do véčka. Další možnost představují zavinovací střihy. V kombinaci s áčkovou sukní pro vás budou ideální.

Malá prsa


Chcete se cítit více sexy a žensky? Drobný hrudník rozhodně není překážkou. Jen se zaměřte na několik základních prvků, které vám k tomu můžou pomoct. Máme na mysli například větší kulatý výstřih, řasení nebo volány na prsou. Vzdávat se nemusíte ani asymetrických šatů, jen vybírejte kousky s objemnější horní částí.

Autor: WP
Komerční sdělení: Dámské šaty od MOHITO

Další články z rubriky LifeStyle

Tyto boty nikdy nevyjdou z módy - prohlédněte si nadčasové modely dostupné v Sizeer!

Módní trendy, včetně těch v městském vydání, se neustále vyvíjejí. Nelze však popřít, že existují evergreeny, které úspěšně odolávají měnícím se trendům. Jejich předností je jak dokonalá jakost, tak i nadčasový design, který vždy přitahuje pozornost ...

Pánská elegance - obuv Medicine na čelním místě módní špičky

Pánská elegance je něco víc než jen výběr správného obleku nebo košile. Je to komplexní koncepce, která zahrnuje také obuv. Nakonec to jsou boty, kter ...

Jak stylově nosit pánská trička?

Každý správný muž potřebuje kvalitní nůž - to je známé rčení, které oceňuje praktičnost a zručnost. Ale co kdybychom toto rčení převedli do módního ja ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...

Pánská zimní bunda parka vás nenechá prochladnout. Zjistěte, jak ji zakomponovat do trendy outfitu

Jestliže chcete v letošní sezóně vyniknou, zařaďte do svých šatníků alespoň jednu módní pánskou parku. Jedná se o prodlouženou bundu s kapucí, která m ...

Doporučujeme



Úterý 23.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »