Obalovací směs na kuřecí maso - pravidlo č. 1: vsaďte na profesionální řešení - obalovací směs číslo jedna na trhu
Chcete-li připravovat kuřecí maso v americkém stylu, pak obalovací směs představuje opravdu velmi důležitou surovinu. Strouhanku si můžete připravit sami nebo ji koupit hotovou. Pokud vám však záleží na tom, aby strouhanka měla zvrásněný povrch a byla typicky nařasená, zvolte hotovou obalovací směs na kuřecí maso.
Jakou obalovací směs byste měli použít? Rozhodně takovou, která je určená pro gastronomické provozy. V tomto případě se vám výborně osvědčí strouhanka značky Holly Powder. Tento výrobek určitě splní vaše očekávání. Kuřecí maso obalené v této směsi vás překvapí svou zlatavou barvou a neodolatelnou křupavostí. Strouhanka výborně drží na mase a postup obalování s její pomocí je mimořádně jednoduchý. Stačí k tomu znát pár pravidel.
Teplota - pravidlo č. 2: dbejte na nízkou teplotu masa od chvíle dodávky až po obalování
Správně zchlazené maso je nejen zárukou zdravotní bezpečnosti ale také krásné barvy a kvality výrobku. Nízká teplota jednak zabraňuje množení bakterií a dále má vliv na vzhled suroviny. Skladování masa v příliš vysoké teplotě vede k tomu, že se na masu objeví barevné skvrny. Při příliš nízké teplotě naopak maso zešedne a kost na křidélku zčerná. Jakou teplotu by tedy mělo mít maso, aby zůstalo světlé a bez růžových skvrn? Mezi 0 a 4 °C, a to během uskladnění, marinování i obalování.
Marinování - pravidlo č. 3: používejte profesionální marinovací směs
Hotová obalovací směs na
kuřecí maso je jedna věc, marináda druhá. Firma Holly Powder vyrobila marinádu a obalovací směs, s nimiž smažené kuřecí maso připravíte jako nikdy předtím. . Marinování masa v této marinádě mu zajistí správnou a pokaždé stejně výraznou chuť a vůni. Příprava marinády je velmi jednoduchá. Pamatujte na několik základních pravidel, například na použití ledu při obalování. Umožní vám udržet správnou teplotu masa během marinování.
Masírování - pravidlo č. 4: dostatečně maso promasírujte a promíchejte v marinádě, aby bylo šťavnaté a aromatické
Pokud chcete dosáhnout toho, aby maso bylo chutné, aromatické a šťavnaté, použijte marinádu Holly Powder, která díky svým vlastnostem plně proniká do struktury masa. Velmi důležitým prvkem této fáze je masírování masa v marinádě a její vpití do masa. Navzdory krátké době masírování - maximálně 10 minut - budou výsledky znatelné: usmažené kuřecí maso bude mimořádně šťavnaté a strouhanka na něm krásně nařasená.
Obalovací směs na kuřecí maso a obalování - pravidlo č. 5: dbejte na obalování podle pokynů výrobce
Obalování v obalovací směs
Holly Powder je velmi jednoduché, ačkoliv při něm musíte dodržet jednotlivé kroky podle receptu výrobce. Usnadní vám to přesný popis druhu a počtu pohybů, které během této operace musíte udělat. Při provozování restaurace je důležité, aby vaše jídla měla vyrovnanou kvalitu. Jestliže maso obalíte podle zmíněného návodu, budete mít jistotu, že výsledek bude pokaždé stejně dobrý.
Na co tedy musíte pamatovat? Na zásadu NPO (nahrnout - přitlačit - otočit) a NO (nahrnout - otočit) a na správný počet opakování. Výrobce vám poskytne poradenství a podporu - na síti můžete najít profesionální instruktážní videa, která jednoduchým a jasným způsobem vysvětlují, jak krok za krokem připravit chuťově vynikající, křupavé kousky kuřecího masa osmaženého ve zlatavé strouhance.
Smažení - pravidlo číslo 6: maso smažte hned po obalení
Obalené kousky kuřecího masa by měly zamířit do fritézy ihned po ukončení procesu obalování. Optimální teplota oleje pro smažení kuřecího masa je 170 °C. Maso můžete smažit v profesionálních pánvích nebo fritézách (otevřených a tlakových) a také v běžné domácí fritéze. Pamatujte na to, že ke smažení hranolků, kuřete nebo ryb byste měli použít tři samostatná zařízení.
Odborné poradenství - pravidlo č. 7: nechejte si pomoct od odborníků
Jestliže přemýšlíte o tom, že budete prodávat smažené kuřecí maso, a to bez ohledu na to, zda už fastfoodovou restauraci provozujete nebo jste teprve ve fázi otevírání vlastního podniku, využijte nabídku, kterou pro vás připravila značka Holly Powder.
Výrobce obalovací směsi, kterou chválí mnoho profesionálních kuchařů, nabízí nejen profesionální výrobky pro gastronomii, ale také marketingovou podporu a odbornou pomoc. Je určitě užitečné, když se můžete obrátit na odborníka, který vám poradí, odpoví na vaše otázky nebo poskytne návod. Firma nabízí školení a také prezentace výrobků, během nichž se můžete podrobně seznámit s jejich výrobky a vyzkoušet si je. Řiďte se při přípravě stripsů a křidélek v zlatavé strouhance praktickými pokyny odborníků, vyplatí se vám to. Pomůžou vám vyhnout se chybám a umožní rychle dosáhnout skvělého výsledku. Povedou k tomu, že se vynikající jídlo z kuřecího masa objeví v jídelním lístku vaší restaurace rychleji, než jste předpokládali.
Autor: L.H.