InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Víme, jak pokaždé připravit křupavé a zlatavé kousky kuřecího masa.

28.01.2022
Jestliže vaše odpověď na otázku, co chcete nabízet zákazníkům vašeho podniku, zní, že křupavé kuřecí maso ve zlatavé strouhance, pak jste zde na správném místě. V tomto textu najdete praktické pokyny a konkrétní odpovědi. S jejich pomocí připravíte kuřecí maso tak, že se natrvalo usadí v jídelním lístku vaší restaurace. Poradíme vám: která obalovací směs mu zajistí požadovanou křupavost; zda způsob obalování má vliv na šťavnatost masa; kde hledat rady, když vaše jídlo není úplně ideální. Dříve než položíte kuřecí maso do strouhanky, seznamte se se 7 nejdůležitějšími pravidly pro přípravu smaženého kuřecího masa.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com

Obalovací směs na kuřecí maso - pravidlo č. 1: vsaďte na profesionální řešení - obalovací směs číslo jedna na trhu


Chcete-li připravovat kuřecí maso v americkém stylu, pak obalovací směs představuje opravdu velmi důležitou surovinu. Strouhanku si můžete připravit sami nebo ji koupit hotovou. Pokud vám však záleží na tom, aby strouhanka měla zvrásněný povrch a byla typicky nařasená, zvolte hotovou obalovací směs na kuřecí maso.
Jakou obalovací směs byste měli použít? Rozhodně takovou, která je určená pro gastronomické provozy. V tomto případě se vám výborně osvědčí strouhanka značky Holly Powder. Tento výrobek určitě splní vaše očekávání. Kuřecí maso obalené v této směsi vás překvapí svou zlatavou barvou a neodolatelnou křupavostí. Strouhanka výborně drží na mase a postup obalování s její pomocí je mimořádně jednoduchý. Stačí k tomu znát pár pravidel.

Teplota - pravidlo č. 2: dbejte na nízkou teplotu masa od chvíle dodávky až po obalování


Správně zchlazené maso je nejen zárukou zdravotní bezpečnosti ale také krásné barvy a kvality výrobku. Nízká teplota jednak zabraňuje množení bakterií a dále má vliv na vzhled suroviny. Skladování masa v příliš vysoké teplotě vede k tomu, že se na masu objeví barevné skvrny. Při příliš nízké teplotě naopak maso zešedne a kost na křidélku zčerná. Jakou teplotu by tedy mělo mít maso, aby zůstalo světlé a bez růžových skvrn? Mezi 0 a 4 °C, a to během uskladnění, marinování i obalování.

Marinování - pravidlo č. 3: používejte profesionální marinovací směs


Hotová obalovací směs na kuřecí maso je jedna věc, marináda druhá. Firma Holly Powder vyrobila marinádu a obalovací směs, s nimiž smažené kuřecí maso připravíte jako nikdy předtím. . Marinování masa v této marinádě mu zajistí správnou a pokaždé stejně výraznou chuť a vůni. Příprava marinády je velmi jednoduchá. Pamatujte na několik základních pravidel, například na použití ledu při obalování. Umožní vám udržet správnou teplotu masa během marinování.

Masírování - pravidlo č. 4: dostatečně maso promasírujte a promíchejte v marinádě, aby bylo šťavnaté a aromatické


Pokud chcete dosáhnout toho, aby maso bylo chutné, aromatické a šťavnaté, použijte marinádu Holly Powder, která díky svým vlastnostem plně proniká do struktury masa. Velmi důležitým prvkem této fáze je masírování masa v marinádě a její vpití do masa. Navzdory krátké době masírování - maximálně 10 minut - budou výsledky znatelné: usmažené kuřecí maso bude mimořádně šťavnaté a strouhanka na něm krásně nařasená.
Obalovací směs na kuřecí maso a obalování - pravidlo č. 5: dbejte na obalování podle pokynů výrobce
Obalování v obalovací směs Holly Powder je velmi jednoduché, ačkoliv při něm musíte dodržet jednotlivé kroky podle receptu výrobce. Usnadní vám to přesný popis druhu a počtu pohybů, které během této operace musíte udělat. Při provozování restaurace je důležité, aby vaše jídla měla vyrovnanou kvalitu. Jestliže maso obalíte podle zmíněného návodu, budete mít jistotu, že výsledek bude pokaždé stejně dobrý.

Na co tedy musíte pamatovat? Na zásadu NPO (nahrnout - přitlačit - otočit) a NO (nahrnout - otočit) a na správný počet opakování. Výrobce vám poskytne poradenství a podporu - na síti můžete najít profesionální instruktážní videa, která jednoduchým a jasným způsobem vysvětlují, jak krok za krokem připravit chuťově vynikající, křupavé kousky kuřecího masa osmaženého ve zlatavé strouhance.

Smažení - pravidlo číslo 6: maso smažte hned po obalení


Obalené kousky kuřecího masa by měly zamířit do fritézy ihned po ukončení procesu obalování. Optimální teplota oleje pro smažení kuřecího masa je 170 °C. Maso můžete smažit v profesionálních pánvích nebo fritézách (otevřených a tlakových) a také v běžné domácí fritéze. Pamatujte na to, že ke smažení hranolků, kuřete nebo ryb byste měli použít tři samostatná zařízení.

Odborné poradenství - pravidlo č. 7: nechejte si pomoct od odborníků


Jestliže přemýšlíte o tom, že budete prodávat smažené kuřecí maso, a to bez ohledu na to, zda už fastfoodovou restauraci provozujete nebo jste teprve ve fázi otevírání vlastního podniku, využijte nabídku, kterou pro vás připravila značka Holly Powder.

Výrobce obalovací směsi, kterou chválí mnoho profesionálních kuchařů, nabízí nejen profesionální výrobky pro gastronomii, ale také marketingovou podporu a odbornou pomoc. Je určitě užitečné, když se můžete obrátit na odborníka, který vám poradí, odpoví na vaše otázky nebo poskytne návod. Firma nabízí školení a také prezentace výrobků, během nichž se můžete podrobně seznámit s jejich výrobky a vyzkoušet si je. Řiďte se při přípravě stripsů a křidélek v zlatavé strouhance praktickými pokyny odborníků, vyplatí se vám to. Pomůžou vám vyhnout se chybám a umožní rychle dosáhnout skvělého výsledku. Povedou k tomu, že se vynikající jídlo z kuřecího masa objeví v jídelním lístku vaší restaurace rychleji, než jste předpokládali.

Autor: L.H.

Další články z rubriky Rady a tipy

DTest se zaměřil na kvalitu arašídových pomazánek

Arašídové máslo si v posledních letech získalo velkou oblibu, a to nejen mezi vegany a sportovci. Je to lahodná a nutričně bohatá potravina, kterou lze využít na mnoho způsobů. Na trhu se nachází široká škála produktů, jejich složení se ale podle ...

Řešit spor mimosoudní cestou je levnější, rychlejší a efektivnější

K obchodnímu styku mezi spotřebiteli a podnikateli dochází nesčetněkrát denně. Není proto divu, že je mezi nimi také mnoho sporů. Některé se podaří ur ...

Temu - bezpečnostní riziko a prodej nekvalitního zboží

V souvislosti s vysokými cenami hledají lidé různé alternativy, jak a kde ušetřit. Řešení nabízí čínské e-shopy, které "zaútočily" na evropský trh. Je ...

dTest: Co trápí české spotřebitele?

Spotřebitelé požívají stále větší ochrany svých práv. Evropské instituce hledí na práva spotřebitelů jako na jednu z hlavních priorit a legislativní v ...

AOPK: Jak se chovat v přírodě a nedostat pokutu?

Mezi nepříliš oblíbené činnosti Správy CHKO patří udělování sankcí za aktivity, které poškozují přírodu a porušují zákon o ochraně přírody a krajiny. ...

Doporučujeme



Pátek 19.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »