InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Byznys

Firmy na prodej zjednodušují začátky podnikání

09.12.2021
Česko stále patří k zemím, kde není úplně snadné začít podnikat jako s.r.o. či a.s. Zřídit si živnost je sice poměrně jednoduché, nicméně práce na živnost má své nedostatky - zejména ten, že ručíte celým svým majetkem. Daleko lepší je oddělit si soukromý život od pracovního a v pracovní sféře vystupovat jako společnost s ručením omezeným. Jenže jak ji založit?
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Aspoň něco se trochu změnilo, už nepotřebujete vysoký vstupní kapitál. Společnost s ručením omezeným lze založit s kapitálem již od 1 Kč. Stále jde však o dost zdlouhavý proces, který značně zjednodušují firmy na prodej. Místo komplikovaného zakládání můžete prostě koupit firmu již hotovou.

Zakládání firmy na vlastní pěst trvá i týdny


Chystáte se založit společnost a ještě nikdy jste to nedělali? Pak se připravte nejdříve na studování informací všude možně po internetu, poté na nekonečné jednání s úřady. Po několika týdnech nakonec dosáhnete úspěchu, avšak to už budete značně znechucení a unavení tím, jaké klacky pod nohy hází systém podnikatelům.

Založení od profesionálů může být drahé


Alternativou je obrátit se na profesionály, kteří se zabývají zakládáním společností na klíč. Tato varianta je rychlejší, podnikat můžete už za několik pracovních dnů. Také si ale něco připlatíte. Ve většině případů se to vyplatí, protože čas strávený sháněním všech informací a vyřizováním na úřadech by vás vyšel snad ještě dráž. Stále ovšem musíte na založení několik dní čekat.

S ready made firmou podnikáte hned


Nejrychlejším řešením, jak začít podnikat pod vlastní firmou, jsou firmy na prodej. Jedná se o již založené společnosti, které jen čekají na to, až si je osvojíte a uvedete je do života. Nemají za sebou žádnou historii, nemusíte se tedy bát dluhů a navázané špatné pověsti. Byly založeny pouze za tím účelem, aby si je někdo koupil a okamžitě pod nimi začal podnikat.

Jako ready made společnosti se dají pořídit nejen s.r.o., ale také a.s. nebo zahraniční struktury. Zbavíte se s nimi všech administrativních záležitostí a hned začínáte podnikat. Svou ready made firmu totiž získáte do 24 hodin, a to s plně splaceným základním kapitálem (v případě s.r.o., převod akciové společnosti je náročnější, trvá zhruba týden).

Firma s historií má řadu výhod


Jako ready made se dají pořídit společnosti, jež byly založeny letos, ale také ty staršího data. Ty vám mohou přinést řadu výhod. Například při žádosti o úvěr banky často zkoumají, jak dlouho firma funguje - těm čerstvě založeným nejsou příliš ochotné půjčovat. S koupenou ready made firmou už můžete mít historii.

Koupě ready made firmy je dnes jedním z nejjednodušších způsobů, jak začít podnikat. Pokud se chystáte založit vlastní firmu, měli byste ho zvážit. Začátky dokáže výrazně usnadnit.

Autor: Pl

Další články z rubriky Byznys

Kanceláře k pronájmu získávají na popularitě. Pronajměte si jednu v Brně

I přes rostoucí popularitu flexibilních pracovních modelů zůstává poptávka po kancelářských prostorách poměrně vysoká, protože mít vyhrazené pracovní místo zvyšuje produktivitu a nastoluje rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. Kancelář je ...

Jak psát motivační dopis, abyste zaujali personalisty

Hledání nového zaměstnání bývá většinou běh na dlouhou trať. Nelze ho najít okamžitě, i když jsou výjimky, že se to někomu podaří. Zpravidla je však n ...

Klíčové kroky k vybudování kariéry v oblasti hazardních her v České republice

Ne nadarmo se říká: "Děláte-li práci, kterou milujete, je to jako byste nepracovali jediný den." Všichni sníme o práci v oblasti, která nás bude naplň ...

Půjčka na podnikání může být realitou ještě dnes

Potřebujete krátkodobou finanční injekci? Jsou nyní ve hře složenky nebo další výdaje, které slouží k vašemu podnikání? Jednoduchý scénář je již připr ...

Integrace systému CMMS s dalšími systémy

QRmaint může být integrován s dalšími systémy pro monitorování stavu strojů. Díky této integraci mohou naši zákazníci získávat plné informace o stavu ...

Doporučujeme



Pátek 29.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »