InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Křižovatky ulice Palackého s ulicemi U Přehrady a Riegrova v Jablonci budou mít nové dopravní značení

08.11.2021
Dopravní značení na křižovatkách ulice Palackého s ulicemi U Přehrady a Riegrova, kde probíhá přestavba, dozná v úterý (9. 11.) radikálních změn. Změní se značky, zcela zmizí dočasné semafory, ulice Riegrova bude v části od Jablonexu po křižovatku s ulicí Nástrojářskou jednosměrná od ulice Palackého. Město Jablonec nad Nisou vyzývá proto řidiče k velké opatrnosti a pozornosti. Stavba potrvá do konce listopadu.
Foto: mestojablonec.cz
Na křižovatkách ulic Palackého - U Přehrady a Riegrova se od srpna pracuje na změně veřejného osvětlení, instalují se nové inteligentní semafory a připravuje se nový jízdní pruh pro odbočení z Riegrovy ulice do Mšena. Protože veškeré práce probíhají za provozu s omezením dopravy, jsou právě v poslední době tyto křižovatky místem, kde se tvoří dlouhé kolony. Dopravu řídily dočasné semafory, dobu signalizace minulý týden Dopravní inspektorát Policie ČR zkrátil o 20 vteřin, aby byla plynulejší. Během týdne odborníci plynulost průjezdu vyhodnocovali a v pondělí 8. listopadu přišli s radikální změnou.

"Semafory budou odstraněné, objízdné trasy přeznačené. Dopravní změny by měly vést k plynulejšímu průjezdu. Žádáme však řidiče, aby velmi pečlivě sledovali nové značení, případně si nové trasy prostudovali na webu města," apeluje na všechny účastníky silničního provozu primátor Jablonce nad Nisou Jiří Čeřovský.

Ve směru na Tanvald
Z Horního náměstí se nově otevře dosud uzavřená ulice Palackého ve směru do Mšena. "Bude možné jí projet pouze rovně do Mšena nebo půjde odbočit vlevo do ulice Riegrova a pokračovat dál k okružní křižovatce u čerpací stanice. Pokud budete chtít jet na Tanvald, pak musíte z ulice Palackého odbočit vpravo už do ulice Mánesova, protože na křižovatce Palackého - U Přehrady odbočit vpravo nebude možné," říká Pavel Sluka, vedoucí oddělení investiční výstavby jabloneckého magistrátu.

Na Tanvald tedy trasa z Horního náměstí vede ulicemi Palackého, vpravo Mánesovou do ulice Smetanovy a tou kolem městského bazénu do ulice U Přehrady, dále pak obvyklou trasou na OK Jablonecké Paseky.

Liberec - Harrachov


Od OK Československé armády (u Krajské správy silnic LK) vede trasa na Tanvald a Harrachov nikoli ulicí Belgickou, ale přes Rýnovice ulicí Čs. armády k OK Ostrý roh a dále ulicí Palackého kolem hasičské zbrojnice k přestavované křižovatce, kde je možné odbočit vlevo do ulice U Přehrady. Ve směru od Mšena je také možné odbočit vpravo do ulice Riegrova.

Tanvald - Liberec


Řidiči jedoucí od Tanvaldu mohou projet ulicí U Přehrady na křižovatku s ulicí Palackého, do které mohou odbočit vpravo, poté vlevo do ulice Riegrova a jet dále na OK u benzínové stanice a pokračovat na Liberec. Nebo mohou jet Palackého rovně do Mšena a přes OK Ostrý roh pokračovat ul. Čs. armády na stejnojmennou okružní křižovatku a dále na Liberec. Na křižovatce U Přehrady - Palackého mohou odbočit také vlevo a pokračovat ulicí Palackého do centra.

Od Lidlu do Palackého


Od prodejny Lidl je možné jet ulicí Harrachovskou do ulice Na Čihadle a ulicí Nástrojářskou (kolem stanoviště separovaného odpadu) do ulice Vrchlického sady a obvyklou trasou vyjet vpravo do ulice Palackého a dále na Horní náměstí. Není možné jet ulicí Riegrova až do křižovatky s ulicí Palackého, protože Riegrova je od křižovatky s Nástrojářskou (roh zahrady restaurace Klub Ex) po křižovatku s ulicí Palackého jednosměrná ve směru od přehrady.

Zdroj: Město Jablonec nad Nisou

Další články z rubriky Regiony

Nemocnice TGM Hodonín slavnostně otevřela nový moderní pavilon zobrazovacích metod

Pouhých 13 měsíců od položení základního kamene otevřela hodonínská nemocnice ve svém areálu nový pavilon, navazující na stávající budovu ...

Filmovou tvorbu na Vysočině kraj podpoří dotací

Milionem korun podpoří Kraj Vysočina propagaci regionu audiovizuální tvorbou. Mimořádná dotace poputuje příspěvkové organizaci Vysočina Tourism. "Prim ...

V soutěži Adapterra Awards bude bojovat o vítězství 11 pražských projektů

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dříve, než je obvyklé. Přesně na tyto situace, ale i další jevy, jako jsou sucho, přívalové deště, ...

ROAD SHOW - Český podnikatel jako součást evropského byznysu

PLZEŇ - Pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Rudolfa Špotáka se v úterý 23. dubna v konferenčním sále Středního odborného učiliště elektrotechnickéh ...

Z Českých Budějovic se bude přes zimu létat do egyptské Hurghady

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského letiště začne létat ve spolupráci s leteckou společ ...

Doporučujeme



Čtvrtek 25.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »