InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » LifeStyle

Co mohu udělat, abych zabránil tření žabek?

25.10.2021
Žabky jsou jedním z nejoblíbenějších typů obuvi, která se nosí v teplém počasí, ale jejich nošení může způsobit bolest nohou a také zad. Vědět, kdy nenosit žabky, jak si vybrat dobrý pár žabek a jak je v případě potřeby přizpůsobit, je základ. Žabky by mohly budit dojem, že jde o špičkovou obuv, bezproblémovou pro nošení, ale pokud se vám kvůli nim udělá puchýř mezi prsty na nohou, nedá se pak o pohodlí mluvit. Jak tedy na ně?
Ilustrační snímek | Zdroj: ccc.eu

Jaká jsou úskalí žabek?


Žabky jsou volbou číslo jedna pro letní obuv, ale jejich nevhodný výběr znamená, že mohou způsobovat bolesti paty nebo klenby, stejně jako puchýře mezi prsty na nohou. Málo se také ví, že plochá podrážka žabek může způsobit bolesti zad a mokré žabky, které neposkytují dostatečnou oporu noze, zase můžou za časné nehody a pády. Asi už leckterá z vás zažila případ, kdy "nechala žabku za sebou" ve chvíli, kdy se utrhl prostřední úchyt, který je na celé botě nejnamáhanější.

Přesto jsou žabky jedním z nejoblíbenějších druhů bot a patří mezi časté dámské pantofle k moři, bazénu, do sauny či hotelu i k dalším příležitostem. Jsou totiž lehké, skladné a vyrábí se v mnoha barvách, provedeních a typech. Například v online obchodu CCC máte na výběr z bezmála sta různých variant od sportovních přes ležérní a minimalistické až po elegantní žabky.

Jak si žabky přizpůsobit?


Pokud máte právě tyto boty v oblibě, podíváme se na to, jak si je vybrat a případně přizpůsobit, abyste se v nich cítily co nejpohodlněji.

Pokud již pociťujete bolest mezi palcem na noze a druhým prstem v důsledku nošení žabek, budete se chtít vyvarovat dlouhodobého nošení nebo každodenního nošení. Příliš časté nošení totiž problém jen zhorší a způsobí v postižené oblasti ještě bolestivější puchýře. Dejte si pauzu a nechte své nohy, ať si zvyknou. Když žabky zvlhnou, vždy je nechte před nasazením úplně vyschnout. Nadměrná vlhkost má tendenci zjemňovat vaši pokožku, a ta je pak náchylná na tvorbu puchýřů.

Můžete také botu omotat silikonovou lepicí páskou tam, kde vás dře. Další možností je gel proti puchýřům nebo vazelína, aby bota mezi prsty lehce klouzala. Vazelínu ale budete muset nanášet pravidelně, protože vysychá.

Vybírejte si žabky, které mají zvednutou špičku. Většina žabek má rovnou podrážku, což je sice levné na výrobu, ale nepraktické pro chození. Pokud chcete svým prstům ulevit, vyberte si žabky, které mají špičku lehce zvednutou. V e-shopu i v kamenných obchodech CCC takové zcela spolehlivě najdete hned od několika značek.

Další možností je aplikovat deodorant na špičku nohy a oblast mezi prsty na nohou. Deodorant bude působit jako lubrikant, čímž se sníží riziko bolestivého odření prstů na vašich nohou, což zase udrží vaše prsty bez puchýřů.

Bojujete-li s bolestmi zad, nevybírejte si boty s tenkou podrážkou a plochou platformou, ale sáhněte po těch, které jsou alespoň trochu anatomicky tvarované. Uvidíte, že se vám uleví.

Je-li vaším problémem puchýř v oblasti nártů, nebo máte obecně vysokou nohu, vybírejte si raději žabky se silnějším páskem. Nebudou se tolik při chůzi zadírat do nohou a budou pro vás mnohem pohodlnější. A posledním fíglem jsou žabky, které mají tzv. "nazouvací palec". To znamená, že špička není tvořena jen pásky a jedním úchytem, ale tunýlkem, do kterého strčíte palec u nohy. Bota je tak najednou stabilnější a pohodlnější. I tyto varianty najdete v široké nabídce obuvi v CCC.

Autor: WP
Fotogalerie:

Další články z rubriky LifeStyle

Tyto boty nikdy nevyjdou z módy - prohlédněte si nadčasové modely dostupné v Sizeer!

Módní trendy, včetně těch v městském vydání, se neustále vyvíjejí. Nelze však popřít, že existují evergreeny, které úspěšně odolávají měnícím se trendům. Jejich předností je jak dokonalá jakost, tak i nadčasový design, který vždy přitahuje pozornost ...

Pánská elegance - obuv Medicine na čelním místě módní špičky

Pánská elegance je něco víc než jen výběr správného obleku nebo košile. Je to komplexní koncepce, která zahrnuje také obuv. Nakonec to jsou boty, kter ...

Jak stylově nosit pánská trička?

Každý správný muž potřebuje kvalitní nůž - to je známé rčení, které oceňuje praktičnost a zručnost. Ale co kdybychom toto rčení převedli do módního ja ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...

Pánská zimní bunda parka vás nenechá prochladnout. Zjistěte, jak ji zakomponovat do trendy outfitu

Jestliže chcete v letošní sezóně vyniknou, zařaďte do svých šatníků alespoň jednu módní pánskou parku. Jedná se o prodlouženou bundu s kapucí, která m ...

Doporučujeme



Čtvrtek 25.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »