InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Lexus v Ostravě dal 200 tisíc dětem se zrakovým postižením

15.10.2021
Nově otevřený Lexus Ostrava podpořil ve spolupráci s Nadací Leontinka příspěvkem 200 000 Kč Společnost pro ranou péči v Ostravě, která pomáhá dětem se zrakovým a kombinovaným postižením od narození.
Foto: toyota.cz
"Včasná stimulace zraku i ostatních smyslů má velký dopad na budoucí život dítěte a správně nastavená péče může zásadním způsobem zmírnit dopad zrakového i jiného postižení," říká Barbara Hucková, ředitelka Nadace Leontinka.

Značka Lexus otevřela v Ostravě už svůj pátý showroom v České republice. Centrum provozované společností Autobond Group je vybaveno podle nejmodernějších standardů značky Lexus, aby dokázalo poskytnout prvotřídní péči podle filozofie japonské pohostinnosti Omotenashi.

V designové zákaznické zóně si zájemce o vůz může během rozhovoru s prodejcem vypít kvalitní kávu. Koupě nového vozu je důležitý moment, a tak Lexus umožňuje budoucím řidičům svých vozů si během návštěvy showroomu vše v klidu promyslet a samozřejmě i vyzkoušet.

Nadstandardní zázemí a služby jsou připraveny nejen v prodejní zóně showroomu, ale i v servisní části. Centrum je vybaveno nejmodernějším servisním zázemím včetně lakovny, klempírny, 3D geometrie kol a mycí linky. Součástí služeb je i příprava auta na STK. Během servisu je zákazníkovi k dispozici náhradní vůz.

"Otevření showroomu v Ostravě jsme dlouho plánovali. Bylo pro nás logickou volbou při zajišťování dostupnosti vozů Lexus pro zákazníky ze všech koutů ČR. Vedle Karlových Varů, Prahy, Brna a Průhonic má nyní značka silné zázemí i v Moravskoslezském kraji. Naší výhodou jsou i kratší dodací lhůty než u konkurence," říká Martin Peleška, ředitel českého zastoupení značek Toyota a Lexus.

Zájemci si v novém showroomu mohou vyzkoušet všechny nejdůležitější modely značky Lexus. K vidění je městský crossover UX 250h, facelift manažerského sedanu ES 300h s vylepšenými asistenčními systémy a světlomety nebo vůbec nejprodávanější model značky, SUV RX 450h.

Hlavní hvězdou je ale nová generace rodinného SUV NX, který je jako první vůz v historii značky dostupný nejen ve full-hybridní verzi, ale také jako ještě dynamičtější plug-in hybrid. Zároveň nabízí progresivní design a špičková multimédia. Doba dodání z výroby se u většiny z nich pohybuje od 5 do 7 měsíců, což je méně, než nabízí jiné prémiové značky.

"Na zastoupení značky Lexus pro Ostravu jsme pracovali déle než 2 roky, museli jsme prokázat, že jsme ti praví pro prodej prémiového segmentu, splnit přísná kritéria a nastavit vysoké standardy prodejních i servisních služeb, které zákazníci od této značky očekávají. Koupě vozů Lexus je něco jako vstupenka do jiného světa, ve kterém zákazníkům nabídneme maximální pohodlí, předvídáme jejich přání a vycházíme jim vstříc," říká Milan Štědra, výkonný ředitel a předseda představenstva Autobond Group.

Značce Lexus se na českém trhu daří. Lexus zvýšil počet objednávek o 46 procent na 533 smluv. Podíl oblíbených hybridních vozů na prodejích přesahuje 50 90 procent.



Autor: Vladimír Michna

Další články z rubriky Regiony

Při kontrole restaurace na Znojemsku odhalili veterináři závažná porušení při skladování masa

Inspektorky Státní veterinární správy (SVS) z Jihomoravského kraje odhalily při kontrole restaurace v okrese Znojmo několik závažných porušení předpisů při skladování surovin živočišného původu. Jednalo se o skladování masa neznámého původu či s ...

Kraj Vysočina letos opět přispěje městům s památkami Unesco

Významné výročí si letos připomenou ve Žďáru nad Sázavou. Za poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře přijíždějí návštěvníci z celého svět ...

Kraj vyhlásil výběrové řízení na vybudování návštěvnického centra na pardubickém zámku

Areál Zámku Pardubice navštívilo v loňském roce přes 160 tisíc lidí. Část přišla za výstavami muzea, na zámecký okruh, někdo jen na vyhlídku v Hlásce, ...

V Rokycanech se otevřela první veřejná ekologická toaleta v Česku

Město Rokycany v polovině dubna slavnostně otevřelo novou kompostovací veřejnou toaletu finské technologie, jedinou svého druhu, za účasti finského ve ...

Začátkem května odstartuje na Lipně cyklistická sezona

Otevřením nového úseku Vltavské cyklistické cesty v sobotu 4. května slavnostně začne nová cyklistická sezona v jižních Čechách. První turisté se svez ...

Doporučujeme



Pátek 19.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »