InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Ocenění Regionální potravina získalo devět producentů z Moravskoslezského kraje

11.10.2021
Kozí sýr s paštikou, Kaplanův řez nebo mikrobylinky Amarant. To je část oceněných produktů, které zvítězily v soutěži Regionální potravina Moravskoslezského kraje pro rok 2021. Certifikáty si producenti převzali na slavnostním vyhlášení v rámci Hradního hodokvasu v Ostravě, kde také měli návštěvníci možnost oceněné výrobky ochutnat i zakoupit.
Foto: regionalnipotravina.cz
Více jak 141 produktů, které se do soutěže Regionální potravina v kraji přihlásilo, posuzovala hodnotitelská komise na základě komplexních parametrů a zároveň se soustředila na vazbu k danému regionu, kvalitativní charakteristiky, složení samotného výrobku a samozřejmě na senzorické vlastnosti. Komise posuzovala produkty celkem od 41 výrobců.

Tomáš Lecián z Kroměříže, který získal certifikát pro mikrobylinky Amarant, po slavnostním vyhlášení prozradil: "O soutěži Regionální potravina jsem se dozvěděl z výlohy zdravé výživy, kam dodávám naše mikrobylinky. Napadlo mě navštívit web a poptat se na spolupráci. Viděl jsem tam možnost zapojit se do soutěže, tak jsem to udělal. Bylo pro mě velkým překvapením, že jsme vyhráli."

Regionální potravinou Moravskoslezského kraje 2021 byly vyhlášeny:


"Těší nás, že se do letošního ročníku soutěže, i přes situaci s koronavirem, přihlásilo v kraji rekordních 146 výrobků. Obzvláště silně byla zastoupená kategorie Pekařských výrobků včetně těstovin, ve které zvítězila Fajna pasta se svým výrobkem Nudle polévkové s libečkem a petrželkou. Obhájila tak značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje z roku 2017," doplnil regionální koordinátor Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G.

Vítězům soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje předal ocenění ředitel Regionálního odboru SZIF Opava Pavel Jaroš a náměstek ministra zemědělství Jiří Šír.

Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 517 produktů od 371 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.

Zdroj: SZIF
Fotogalerie:

Další články z rubriky Regiony

Ředitelství silnic a dálnic začalo stavět další část obchvatu České Lípy

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo stavbu 1,5 kilometru dlouhého úseku přeložky silnice I/9, která bude součástí obchvatu České Lípy v Libereckém kraji. Jde o úsek mezi ulicí Litoměřická a silnicí II/262. Z průtahu městem by měl odvést část ...

Královéhradecký kraj už zná nominované výrobky na Regionální potravinu roku 2024

Spotřebitelé v Královéhradeckém kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. Letos se v tomto regionu do sou ...

I letos si budou moci lidé prohlédnout reprezentační objekty Úřadu vlády

Historické a reprezentační objekty Úřadu vlády si veřejnost může prohlédnout ve vybraných dnech a o státních svátcích i v roce 2024. V průběhu roku bu ...

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje nakoupit nový dopravní systém, který bude schopen pl ...

Česká pošta ruší od 1. května noční a nedělní provoz pobočky v Jindřišské ulici

PRAHA - Od středy 1. května bude zrušen noční a nedělní provoz pobočky České pošty v Jindřišské ulici a dojde k úpravě sobotní otevírací doby. Nová ot ...

Doporučujeme



Sobota 20.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »