InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Bydlení

Jste chytřejší než realitní makléř? Otestujte se!

08.10.2021
Nemovitostí je nedostatek, a tak by se mohlo zdát, že prodat byt či dům v současnosti není vůbec složité. Opak je však pravdou. Pokud nevíte, jak na to, prodej bytu svépomocí může trvat neúměrně dlouho, ubírat vám spoustu času i energie. Jakým způsobem se vyvarovat nejčastějších chyb? Poznejte je v online kurzu.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Realitní schopnosti Čechů se sice možná o něco zlepšují, ale mnohým narostlo spíš falešné sebevědomí. Prodat byt rychle, za co nejvyšší cenu a tak, aby pro vás smlouva byla výhodná, je prostě oříšek. Troufnete si ho rozlousknout?

Otestujte své schopnosti online


Každý z nás si dokáže představit, jak funguje prodej bytu. Jakmile však začnete přemýšlet o detailech, znejistíte. Nejtěžší otázkou bývá, jak nacenit byt? Jaká je za byty cena ve vaší lokalitě? Jaké smlouvy pro prodej bytu jsou vhodné? Najdete je někde na internetu? Co byste měli určitě uvést v popisu inzerátu a jakým způsobem pořídit fotky, které zájemce opravdu nalákají? Na co si dát pozor při prodeji bytu?

Jestliže dokážete na většinu těchto otázek odpovědět, určitě se otestujte. Realitní kancelář Maxima vytvořila skvělý online test pro všechny, kteří mají v plánu prodej bytu bez realitky. Jde o nejrozsáhlejší online test na toto téma, po jeho absolvování tedy budete tušit, zda máte jen přehnaně vysoké sebevědomí, nebo opravdu víte, jak prodat byt.

Pusťte se do online kurzu zdarma


Realitní kancelář Maxima jde navíc ještě dál, a kromě online testu nabízí celý kurz zaměřený na prodej bytu. Už více než dvacet let se tato ryze česká realitka snaží Čechy vzdělávat v oblasti realitního trhu. V 90. letech vydávala realitní magazín, spoustu let vede úspěšný blog a nyní vydala první a jediný online kurz pro prodávající.

Kurz je k dispozici zcela zdarma a plně online, takže ho může absolvovat kdokoliv a odkudkoliv. Tematicky je rozdělený do čtyř částí:
- Tržní cena - dozvíte se, kolik stojí byt, co vlastně ovlivňuje ceny, jak tržní cenu určit, kdy ji zvýšit či snížit.
- Prezentace nemovitosti - home staging, dobrý text inzerátu, hra na emoce nebo na rozum. Tohle všechno se v kurzu rozebírá.
- Jednání se zájemci - jakým způsobem organizovat prohlídky, co odpovídat na žádosti o slevu, podle čeho poznat zájemce, který nebude mít problém s platbou.
- Právní otázky - katastr nemovitostí, úschova peněz při prodeji i dobrá smlouva.

Kurz tedy pokrývá vše, co potřebujete pro bezproblémový prodej nemovitosti znát. Přesto jej absolvujete za pouhé 2,5 hodiny. Tento čas se tedy věnovat určitě vyplatí.

Vždy je tu možnost obrátit se na odborníky


Stále si kladete otázku, kolik si mám říct za byt, a ocenili byste pořádnou právní oporu? Obrátit se na odborníky nikdy není špatná volba. S realitní kanceláří prodáte nemovitost za nejvyšší cenu, rychle a bez starostí. Falešné sebevědomí je kolikrát spíš na škodu.

Autor: Prya
Související:

Další články z rubriky Bydlení

Nový domov v srdci Prahy, Byty Na Vackově lákají na další etapu výstavby

Praha, metropole s dlouhou a bohatou historií, jedinečnými příležitostmi a živým pulzujícím životem, je snem mnohých Čechů a Češek. Není divu, město je centrem pracovních nabídek, současně kulturní mekkou a místem, které je zaslíbené rodinnému ...

Moderní okna a dveře vám pomohou ušetřit stovky tisíc korun. Jak je to možné?

V posledních letech jsou ekonomickým i společenským tématem číslo jedna úspory na energiích. Častým kamenem úrazu bývají hlavně staré domácnosti s pův ...

Jak přijít k zahradní chatce snadno, rychle a za pěkné peníze?

Koupili jste si nedávno novou zahrádku v zahrádkářské kolonii? Pak musíte pravděpodobně nahradit původní chatku, která po desítkách let života čeká na ...

Žádný domov se neobejde bez pořádného plotu. Jaký zvolit?

Dokončujete právě výstavbu zbrusu nového domova? Pak nesmíte zapomenout ani na jeho ochranu před zvířaty, zloději i zvědavými pohledy kolemjdoucích os ...

Renovujete exteriér? Venkovní dlažba z betonu vás nezklame

Jestliže se pouštíte do renovace exteriéru vašeho domova nebo zahrady, výběr správných materiálů bude mít zásadní vliv na výsledný vzhled, funkčnost, ...

Doporučujeme



Úterý 23.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »