InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Certifikáty Regionální potravina v Karlovarském kraji rozdány

05.10.2021
Již tradičně proběhlo předání certifikátů Regionální potravina v Karlovarském kraji. V krajské soutěži získalo ocenění celkem 9 producentů. Mezi oceněnými produkty jsou jak masné a mléčné výrobky, tak i pekařské a cukrářské výrobky či nápoje. Předání certifikátů proběhlo v rámci Svatováclavského vinobraní na hradě Loket.
Foto: regionalnipotravina.cz
Více jak 80 produktů, které se do soutěže Regionální potravina v kraji přihlásilo, posuzovala hodnotitelská komise na základě komplexních parametrů a zároveň se soustředila na vazbu k danému regionu, kvalitativní charakteristiky, složení samotného výrobku a samozřejmě na senzorické vlastnosti. Komise posuzovala produkty celkem od 17 výrobců.

Vítězům soutěže Regionální potravina Karlovarského kraje poblahopřáli za Státní zemědělský intervenční fond ředitel Regionálního odboru SZIF Ústí nad Labem Karel Sekáč a náměstek ministra zemědělství Jiří Šír.

Komise navrhla ocenění Regionální potravina těmto výrobkům a producentům:





Jiří Kubernát z Děpoltovické farmy, která je zaměřena na ekologickou výrobu v oblasti živočišné výroby a která získala ocenění za své bio máslo, uvedl "Zisk ocenění mě velmi potěšil a vážím si ho. Beru to jako odměnu za naši tvrdou práci. Zároveň je to pro nás přínosné i z praktického hlediska. Díky publicitě s tím spojené nás objeví noví lidé, přijdou si koupit máslo a rovnou zkusí i nějaký další výrobek z našeho sortimentu. Také nám to dá plusové body, když žádáme o dotaci. A samozřejmě nás to i zahřeje na srdci."

Regionální koordinátor ze společnosti F E S T I N G, s. r. o., řekl "Velmi nás těší stále rostoucí zájem o soutěž, letos se nám přihlásilo velké množství výrobků, dokonce více než v minulých letech. Je zde i značné množství zcela nových výrobců, kterým se také podařilo vyhrát. Konkurence byla veliká, ale vyhrát může bohužel jen jeden."

Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 517 produktů od 371 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.



Zdroj: SZIF
Fotogalerie:

Další články z rubriky Regiony

Na Písecku byl otevřen nový Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách

V letech u Písku byl slavnostně otevřen nový Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Naplnily se tak dlouholeté snahy přeživších, pamětníků, aktivistů, představitelů veřejného i politického života o důstojné uctění památky obětí tzv. cikánského ...

Zvídavost vpřed! Zájemci se můžou hlásit na doprovodný program Veletrhu vědy

PRAHA - Ode dneška si lidé mohou rezervovat místo na doprovodný program Veletrhu vědy 2024. V nabídce jsou science show, přednášky nebo besedy - třeba ...

Podnět na celoroční klimatizovanou sjezdovku v Chuchli byl stažen

Podnět na změnu územního plánu, jehož schválení by znamenalo možnost výstavby celoročně klimatizované a uměle zasněžované sjezdovky, byl stažen. Vlast ...

Nové informační panely na Masaryčce ukážou nejbližší odjezdy metra a tramvají

PRAHA - PID ve spolupráci s Českými dráhami a Pentou umístili do dvorany Masarykova nádraží velkoplošné informační panely, které lidem přicházejícím ...

Strakoničtí záložáci zažili při vojenském lezení v Boleticích adrenalin i nejistotu z výšek

Základní techniky jištění, slaňování, lezení a na závěr překonání fixní cesty, která prověřila dovednosti cvičících. To vše si vyzkoušeli strakoničtí ...

Doporučujeme



Středa 24.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »