InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Certifikáty Regionální potravina v Karlovarském kraji rozdány

05.10.2021
Již tradičně proběhlo předání certifikátů Regionální potravina v Karlovarském kraji. V krajské soutěži získalo ocenění celkem 9 producentů. Mezi oceněnými produkty jsou jak masné a mléčné výrobky, tak i pekařské a cukrářské výrobky či nápoje. Předání certifikátů proběhlo v rámci Svatováclavského vinobraní na hradě Loket.
Foto: regionalnipotravina.cz
Více jak 80 produktů, které se do soutěže Regionální potravina v kraji přihlásilo, posuzovala hodnotitelská komise na základě komplexních parametrů a zároveň se soustředila na vazbu k danému regionu, kvalitativní charakteristiky, složení samotného výrobku a samozřejmě na senzorické vlastnosti. Komise posuzovala produkty celkem od 17 výrobců.

Vítězům soutěže Regionální potravina Karlovarského kraje poblahopřáli za Státní zemědělský intervenční fond ředitel Regionálního odboru SZIF Ústí nad Labem Karel Sekáč a náměstek ministra zemědělství Jiří Šír.

Komise navrhla ocenění Regionální potravina těmto výrobkům a producentům:





Jiří Kubernát z Děpoltovické farmy, která je zaměřena na ekologickou výrobu v oblasti živočišné výroby a která získala ocenění za své bio máslo, uvedl "Zisk ocenění mě velmi potěšil a vážím si ho. Beru to jako odměnu za naši tvrdou práci. Zároveň je to pro nás přínosné i z praktického hlediska. Díky publicitě s tím spojené nás objeví noví lidé, přijdou si koupit máslo a rovnou zkusí i nějaký další výrobek z našeho sortimentu. Také nám to dá plusové body, když žádáme o dotaci. A samozřejmě nás to i zahřeje na srdci."

Regionální koordinátor ze společnosti F E S T I N G, s. r. o., řekl "Velmi nás těší stále rostoucí zájem o soutěž, letos se nám přihlásilo velké množství výrobků, dokonce více než v minulých letech. Je zde i značné množství zcela nových výrobců, kterým se také podařilo vyhrát. Konkurence byla veliká, ale vyhrát může bohužel jen jeden."

Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 517 produktů od 371 výrobců. Podrobnosti o soutěži jsou dostupné na webových stránkách regionalnipotravina.cz.



Zdroj: SZIF
Fotogalerie:

Další články z rubriky Regiony

Vláda se na výjezdním zasedání ve Vimperku zabývala regionálními tématy Jihočeského a Plzeňského kraje

Vláda Petra Fialy uskutečnila ve středu 7. června 2023 druhé z plánované série výjezdních zasedání. Po severomoravském Jeseníku tentokrát jednala ve Vimperku na pomezí Jihočeského a Plzeňského kraje. Na schůzi vlády, v jejímž programu převládala ...

V rámci cvičení Karlovarská putovní 155 byla poprvé prověřena Koncepce řešení mimořádné události s velkým počtem pacientů s termickým úrazem

Koncepci řešení mimořádné události s velkým počtem pacientů s termickým úrazem v České republice připravilo Ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci s ...

Univerzita obrany zamíří na Veletrh vědy Akademie věd ČR

Ve dnech 8. až 10. června 2023 se na pražském výstavišti v Letňanech uskuteční další ročník Veletrhu vědy Akademie věd ČR, kterého se tradičně zúčastn ...

Baťův mrakodrap ve Zlíně se zahaluje do lešení, čeká oprava fasády

Baťův mrakodrap ve Zlíně se už brzy zahalí do lešení. Důvodem je oprava poškozených částí fasády a vnějších prvků budovy, která potrvá až do konce let ...

Cesta vlakem mezi centry Liberce a Prahy se významně zkrátí na 69 minut

Centrální komise Ministerstva dopravy v úterý schválila studii proveditelnosti trati Mladá Boleslav - Turnov - Liberec - státní hranice ve variantě 20 ...

Doporučujeme



Neděle 11.6.2023
Počasí v ČR
Počasí v regionech »