InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Bydlení

Tohle je 5 tipů pro váš útulný domov

01.10.2021
Příjemný pocit domova vytváří mnoho maličkostí. Právě díky nim se v každém pokoji cítíme skutečně jako doma. Jestli si chcete svoji domácnost zútulnit i vy, vyzkoušejte několik malých triků. Naše tipy vás dokonce vůbec nebudou stát hodně.
Ilustrační snímek | Foto: Pexels.com

1. Vneste do svého příbytku vzdušnost


Začněte úklidem. Hodně krát se stává, že se v domácnosti nacházejí věci, které vůbec nepotřebujeme. Hromadí se v šatnících, na poličkách, a často dokonce vlastníme kusy nábytku, které jsou celkem bez využití. Nemluvě o tom, že kvůli nedostatku prostoru se často nacházejí na viditelném místě. Je dokázané, že neustály nepořádek, který se neuklízí, zvyšuje stres. Prvním krokem pro útulný domov je proto zbavit se všeho přebytečného.

Prohlédněte si všechny skříně s oblečením a vytřiďte kousky, které už vyšly z módy nebo jste je už roky neměli na sobě. Zachovalé oblečení můžete potom dál darovat. Stejně tak postupujte ve spíži plné hraček a sportovního náčiní. Uvolněné místo využijte na věci, které si chcete ponechat. zbavte se též přebytečného nábytku tak, abyste ve svém bytě či domě vytvořili vzdušný prostor. Vzdušnost podporuje příjemné pocity a umožní vám lépe se zrelaxovat.

2. Bytový textil udělá zázraky


Prostor bez záclon, závěsů nebo polštářků působí chladně. Stačí jenom několik kousků a každá místnost se celkem promění. Záclony a závěsy na okna vybírejte podle barevnosti interiéru. Můžete je zvolit v příbuzných odstínech nebo se rozhodnout pro výraznější designové kousky.

Textil na oknech tvoří jenom základ - dokonalost dosáhnete výběrem správného koberce. Do obývacího pokoje si můžete dovolit vybrat designový kousek podle vašeho vkusu. Takovýto koberec zaujme hned při vstupu do místnosti. V ložnici oceníte měkkost, kterou vám nabídne koberec s dlouhým vlasem nebo imitace kožešiny.

Náš tip: Koberce, záclony, závěsy, doplňky, dekorace i nábytek do každé místnosti výhodně nakoupíte v obchodech Sconto. Sconto slevový kód vám navíc při nákupu ušetří.

3. Polštáře a deky - kdo by jim odolal?


Vyzkoušeli jste už, jakou idylku vám na sedačce vtvoří polštáře? Jestli ne, přicházíte skutečně o hodně. Příjemná měkkost a materiály, které pohladí pokožku, vytvoří nenapodobitelný pocit pohody. Během chladných večerů jistě oceníte také hřejivé deky. Nakupte jich pro jistotu hned více. Členové vaší rodiny si je jistě rádi vezmou i na terasu.

4. Zpříjemněte kuchyň doplňky


Kuchyň je místo, které vyhledávají všichni členové rodiny nejenom proto, aby si naplnili svoje hladové žaludky. Je to místnost, ve kterém se ukrývá teplo domova. Tento pocit podpoříte několika drobnostmi. Pro ještě příjemnější společné posezení si můžete vybrat sedáky na stoličky. Stůl celkem promění kuchyňský ubrus. Chtěli byste vytvořit svátečnou atmosféru i během běžné večeře? Přidejte naň svícen nebo dekorační mísu s ovocím či drobnými chuťovkami.

Celkový vzhled kuchyně dotvářejí také utěrky, chňapky, stojan na ubrousky a kuchyňské pomůcky, a dokonce i taková běžná věc, jakou je odpadkový koš. Jestli všechny doplňky v kuchyni spolu navzájem sladíte, vytvoříte celkem nový dojem.

Náš tip: Bytový textil do každé místnosti vám pomůže nakoupit levněji Scanquilt sleva nebo nejaký slevový kupon. Vyberte si své nové polštáře, peřiny, povlečení, deky, kuchyňský textil, ručníky a mnoho jiného a ušetřete.

5. Pohrajte si s barvami


Barvy a vzory zpestří celou domácnost. Při jejich výběru dbejte o to, aby se v jedné místnosti nenacházelo příliš různých barev. Zvolte jednu základní, ke které můžete přidávat dvě doplňkové v různých odstínech. Všechno si naplánujte dostatečně napřed, abyste dosáhli příjemný soulad.

Autor: WP
Komerční sdělení: V E-shopu Novearoma.cz se zákazníci mohou těšit na širokou škálu rozmanitých produktů pro milovníky aromaterapie a vůní. Obchod nabízí Velký výběr aroma difuzérů a vůní do domácnosti i do kanceláře.

Další články z rubriky Bydlení

Chcete si nechat postavit odolnou halu? Mrkněte se na monolitické konstrukce

Chystáte se právě rozšířit své podnikání o zbrusu novou výrobní halu, skladiště nebo třeba administrativní budovu? Pak zajisté chcete mít celý projekt hotový co nejrychleji, nejkvalitněji a nejlevněji. Právě v takovém případě si nesmíte nechat ujít ...

Jak si vybrat box na hračky?

Dětský pokoj je opravdovým pokladem různých hraček. Plyšáci, panenky, autíčka, skládačky, kostky, hry nebo míče - možností je skutečně mnoho a to jsou ...

Rychlovarná konvice a topinkovač jsou praktické spotřebiče do kuchyně, musí ale okouzlit i designem

Při nákupu rychlovarné konvice a topinkovače, většinou sáhneme po praktických modelech, které jsou cenově přijatelnější. Měli bychom ale také zohledni ...

Na co si dát pozor při instalaci fotovoltaických elektráren?

Nejen výkon a úspory, ale také požární bezpečnost by měli řešit všichni majitelé nemovitostí, kteří se rozhodnou na střechy instalovat fotovoltaické e ...

Zahalte vaše domovy do přírodní elegance s ručně vyráběnou keramikou

V dnešní době, kdy se moderní technologie zdá, že ovládají každý aspekt našich životů, je něco magického na přírodních, ručně vyráběných předmětech. A ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »