InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » LifeStyle

Podzim je tady, je čas investovat do mikiny na běhání

23.09.2021
Pandemie covidu, kdy se zavřela všechna vnitřní sportoviště, nás přiměla k pohybu venku. Více lidí se začalo věnovat cyklistice, turistice a také běhání. Běžci, kteří začali s běháním v letních měsících, však stojí před otázkou, jaké oblečení si pořídit na zimu. V létě je to jednoduché, obléknete si kraťasy a tričko, nazujete tenisky a jdete. Co si ale obléct v zimě, abyste se cítili komfortně, nemrznuli, ale zároveň vám nebylo příliš horko?
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com

Méně je někdy více, i u oblečení to platí


Při pohybu se určitě zahřejete, a tak je rozumné to s oblečením nepřehánět. Když vyjdete z domu, klidně vám může být trochu chladno. Po prvním kilometru se pocit změní a začnete se potit. Není pak nic horšího, než když musíte absolvovat deset kilometrů propocení s těžkým oblečením, které vlastně vůbec nepotřebujete. Čím jste lehčí, tím lépe se vám běží. Samozřejmě vás ale nenavádíme k tomu, abyste se vydali běhat v tričku, to zavání nemocí.

Ideální je tenká mikina


Pro chladnější měsíce určitě investujte do mikiny na běhání. Běžecké mikiny jsou tenké, strečové, pomáhají udržovat správnou teplotu těla a zároveň ventilaci. mikina by vám vždycky měla poskytovat volnost pohybu.

Nepraktické jsou mikiny s kapucí, při běhu by vám poskakovala na zádech. Také mikiny se zipem nejsou ideální, zip je zbytečným prvkem přidávajícím hmotnost. Nejlepší jsou mikiny přes hlavu.

Vynikající jsou delší rukávy s otvory na palce, aby zůstaly v teple i ruce. A nezapomeňte se přesvědčit, zda má mikina reflexní prvky, ať jste vidět. Na podzim se stmívá docela brzy.

Na nohy jsou nejlepší legíny


Čím nahradit kraťasy? Běžeckými legínami. Na podzim ještě tenkými, v zimě třeba zateplenými. Bát se jich nemusí ani muži. Pokud nechtějí působit zženštile, mohou si přes úzké legíny obléknout ještě volné kraťasy.

Variantou číslo dva jsou kraťasy doplněné o kompresní podkolenky. Ty nejen zahřejí, ale také zpevní lýtka.

Neexistuje špatné počasí, pouze špatné vybavení


V létě sluníčko přímo láká k tomu, abyste se vydali sportovat ven. V podzimních plískanicích se musíte přemlouvat a slabý déšť či vítr častokrát slouží jako dobrá výmluva, proč dneska opravdu nechodit běhat.

Nezapomeňte však, že běhat se dá opravdu v každém počasí, pouze potřebujete dobré oblečení. Vhodné jsou kvalitní tenisky, jež jen tak nepromoknou, případně aspoň tlusté ponožky, které vodu nepropustí hned. Jestliže běháte dlouhé vzdálenosti, voděodolné boty jsou povinností. Pět kilometrů se dá absolvovat i s mokrýma nohama, určitě přežijete.

Kromě mikiny na běhání je jako svrchní vrstva ideální nepromokavá větrovka, která příliš neváží. A nezapomeňte na čelenku či čepici a rukavice. Právě ruce a uši mrznou nejvíce. Tělo se totiž zahřívá, avšak prsty i uši zůstávají zmrzlé.

Autor: WP

Další články z rubriky LifeStyle

Tyto boty nikdy nevyjdou z módy - prohlédněte si nadčasové modely dostupné v Sizeer!

Módní trendy, včetně těch v městském vydání, se neustále vyvíjejí. Nelze však popřít, že existují evergreeny, které úspěšně odolávají měnícím se trendům. Jejich předností je jak dokonalá jakost, tak i nadčasový design, který vždy přitahuje pozornost ...

Pánská elegance - obuv Medicine na čelním místě módní špičky

Pánská elegance je něco víc než jen výběr správného obleku nebo košile. Je to komplexní koncepce, která zahrnuje také obuv. Nakonec to jsou boty, kter ...

Jak stylově nosit pánská trička?

Každý správný muž potřebuje kvalitní nůž - to je známé rčení, které oceňuje praktičnost a zručnost. Ale co kdybychom toto rčení převedli do módního ja ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...

Pánská zimní bunda parka vás nenechá prochladnout. Zjistěte, jak ji zakomponovat do trendy outfitu

Jestliže chcete v letošní sezóně vyniknou, zařaďte do svých šatníků alespoň jednu módní pánskou parku. Jedná se o prodlouženou bundu s kapucí, která m ...

Doporučujeme



Čtvrtek 25.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »