InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

Nová Toyota RAV4 Adventure je hybrid, který se může vydat kamkoli

15.09.2021
Toyota posiluje atraktivitu a charakter SUV řady RAV4 uvedením nové verze Adventure, která doplňuje stávající verze Active, Comfort, Selection a Executive a svým výrazným robustním stylem hlásá připravenost vydat se kamkoli do terénu i na silnice. Do Česka dorazí v prvním kvartálu příštího roku, prodej začne již v průběhu října.
Foto: toyotanews.eu
Nová verze dokáže oslovit ty zájemce, kteří hledají vozidlo odpovídající jejich dobrodružnému životnímu stylu. U toho zachovává výhody hybridního pohonu ve formě hospodárnosti a dynamických jízdních schopností.

RAV4 Adventure dává jasně najevo své záměry funčkním ztvárněním přední partie. Nově pojatá čistě černá maska chladiče je opticky výraznější.

Logo Toyota se nově přesunulo z náběžné hrany kapoty do střední části, kde je usazeno na horizontální lišty protínající masku. K suverénnímu postoji vozidla a vzhledu schopného SUV přispívá začlenění předních mlhových světel do nových černých rámečků, jakož i nový nástavec pod nárazníkem s leskle stříbrnou povrchovou úpravou.

Výsledný efekt znásobují širší lemy kolem podběhů kol nebo nová 19" litá kola s matně šedým povrchem. Odpovídající stříbrný nástavec najdeme i pod zadním nárazníkem. Provedení RAV4 Adventure se bude nabízet i v jedinečném dvoubarevném laku v kombinaci zelené karoserie v odstínu Urban Khaki se střechou, předními sloupky a zadním spoilerem v šedém odstínu Dynamic - čímž vzdává hold ikonické světlé střeše klasického modelu Toyota FJ40 Land Cruiser.

V kabině zaujme speciální design čalounění sedadel s použitím hladké umělé kůže černé barvy a hlubokého prošívání opěrek a sedáků s kontrastními oranžovými švy. Provedení RAV4 Adventure je též vybaveno prahovými lištami.

O pohon RAV4 Adventure se stará hybridní ústrojí čtvrté generace od Toyoty, standardně s inteligentním pohonem všech kol díky zástavbě dalšího kompaktního elektromotoru na zadní nápravě. Hospodárný a současně výkonný hybridní pohon, spojující elektromotory a benzínový čtyřválec 2,5 litru - vykazující jeden z nejlepších parametrů termodynamické účinnosti na světě mezi sériovými motory - dosahuje maximálního výkonu 222 koní. Díky pohonu AWD-i je dále možné tahat brzděné přívěsy o hmotnosti až 1650 kg.

Nový model kromě toho přináší prvky modernizace připravené pro RAV4 v modelovém provedení 2022, jako např. nové projektorové LED světlomety nebo přední mlhová světla typu LED. U hybridní i čistě benzínové verze se nabízejí nová desetipaprsková litá kola ve stříbrném provedení pro výbavovou linii Comfort, resp. leskle černém pro výbavu Selection. V kabině se klade důraz na ještě vyšší pohodlí a praktičnost prostřednictvím nového LED osvětlení, elektrického nastavování sedadla předního spolujezdce, podsvícených spínačů ovládání oken a nových portů typu USB-C pro nabíjení telefonů a mobilních zařízení na cestách.

Nejnovější změny bezpochyby napomohou k dalším úspěchům nejprodávanějšího SUV světa. Původní Toyota RAV4 v roce 1994 stvořila segment SUV pro volný čas s agilitou připomínající osobní vozy, a tak si tento průlomový model získal postupně na celém světě přes 10 milionů zákazníků. O inovativním charakteru svědčí i fakt, že Toyota RAV4 jako první v této třídě nabídla hybridní pohon; RAV4 Hybrid je dnes také nejprodávanějším elektrifikovaným modelem SUV.

Na evropských trzích se nové provedení Toyota RAV4 Adventure společně s modernizovanou modelovou řadou RAV4 začne prodávat v průběhu října a první vozy dorazí v prvním čtvrtletí 2022.

Zdroj: Toyota

Další články z rubriky Auto moto

Škoda Superb nyní dostupná s dalšími pohonnými jednotkami včetně nového plug-in hybridu

Mladá Boleslav - Čtvrtá generace modelu Superb vstupuje na český trh v dalších variantách. Nabídku motorizací obohacuje výkonný zážehový motor 2,0 TSI, karosářskou verzi kombi lze nově objednávat i s plug-in hybridním ústrojím. Zákazníci nyní mají ...

Pokrok pro lidstvo: Robotaxi Hyundai IONIQ 5 uspělo v simulované zkoušce pro získání řidičského oprávnění

Značka Hyundai spustila kampaň s videem, v němž plně elektrické robotaxi IONIQ 5 s funkcí autonomní jízdy úspěšně absolvovalo test podobný jízdním zko ...

Kopřivnická Tatra získala dotaci na vývoj nákladního bateriového elektromobilu

Automobilka Tatra Trucks se v posledních letech vedle produkce standardních nákladních vozidel intenzivně věnuje i vývoji automobilů s alternativními ...

Volkswagen rozšiřuje své jarní akční nabídky o mimořádně atraktivní edici Limited

Volkswagen zařazuje do své jarní akční nabídky speciální edici Limited, která je za mimořádně výhodných podmínek dostupná pro všechny modely Volkswage ...

FIAT uvádí novou 500 Collezione 1957, která je sběratelskou edicí

V roce 1957 představil FIAT světu svůj malý velký vůz: Fiat 500, který se stal symbolem masové motorizace a skutečným světovým ambasadorem produktů "M ...

Doporučujeme



Pátek 19.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »