InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

Zbrusu nová Kia Sportage - vrcholný reprezentant městských SUV

08.07.2021
Pátá generace Sportage prošla komplexním přepracováním a stává se vrcholným reprezentantem segmentu městských SUV.
Foto: kia-express.cz
Zbrusu nová Sportage si zachovala průkopnickou genetickou výbavu značky Kia. Dosavadní úspěchy modelu Sportage jsou hluboce zakořeněny v mentálním postoji neustálých inovací. Pátá generace Sportage, nyní prezentovaná pod obrozenou značkou Kia, opět přináší inovace posouvající značku na novou úroveň.

Nově odhalené snímky zbrusu nové Sportage jsou globálního provedení modelu. Kia Europe v září 2021 - poprvé v historii modelu, sahající již 28 let nazpět - odhalí Sportage v provedení určeném výhradně pro evropské zákazníky.

Zbrusu nová Sportage je postavena na nové architektuře a spojuje design zaměřený na potřeby řidiče s nejmodernějším prémiovým interiérem, který zaujme širokým zahnutým displejem v přístrojové desce, zprostředkujícím nejnovější technologie v oblasti konektivity.

Návrháři rovněž usilovali o vytvoření příjemného prostředí pro pohodlné cestování celé posádky. Díky chytrému obestavění a praktickému využití prostoru si každý z cestujících na palubě Sportage vychutná v dané třídě velkorysou nabídku místa pro hlavu i v oblasti nohou. SUV rovněž nastoluje nová srovnávací měřítka v objemu zavazadlového prostoru, čímž podtrhuje svoji každodenní praktičnost a využitelnost v roli rodinného vozu.

Zbrusu nová Sportage kromě toho kráčí v čele na poli bezpečnosti, kde ruku v ruce s dobrou pasivní bezpečností nabídne řadu high-tech systémů aktivní bezpečnosti - včetně světově proslulé sestavy vyspělých systémů Kia na podporu řízení (ADAS).

Pro požitek z dynamické jízdy a atraktivní jízdní schopnosti se ve zbrusu nové Sportage poprvé představuje hned několik mimořádně pokrokových technologických novinek vč. systému ovládání E-Handling pro vylepšení dynamických schopností vozidla, jakožto i jeho agility a stability. Nová generace elektronického systému kontroly zavěšení kol (ESC) díky plynulé regulaci tlumičů v reálném čase zprostředkuje optimální pohodlí a špičkovou úroveň bezpečnosti za všech situací.

Systém Terrain Mode dodává zbrusu nové Sportage mimořádné jízdní schopnosti za náročnějších podmínek (např. sníh, bahno a písek), a dovoluje tak majiteli vozu provozovat i řadu dobrodružnějších volnočasových aktivit.

Díky vyspělým pohonným jednotkám se zbrusu nová Sportage uplatní jako vysoce hospodárný nízkoemisní prostředek, nicméně skromnou spotřebu zde doprovází hladké a agilní dávkování výkonu SUV, které je bezesporu vitální, dynamické a zábavné za volantem.

Zbrusu nová Sportage je vůbec prvním modelem Kia, který se bude nabízet v provedení s dlouhým nebo kratším rozvorem (v závislosti na regionu), a tak by pátá generace této modelové řady měla naplnit pestré a různorodé potřeby zákazníků z celého světa.

"Naše nová Sportage je ve všech smyslech skutečnou inspirací kategorie SUV," uvedl Artur Martins, viceprezident a vedoucí globální divize značky a zákaznických zkušeností společnosti Kia Corporation. "Ať již se jedná o progresivně smýšlející design, hvězdný interiér, technologie příští generace, hospodárné a agilní pohonné jednotky, bezpečnostní systémy nejvyšší úrovně nebo nejmodernější průlomová řešení na poli konstrukce, garantující agilní a optimální jízdní vlastnosti - zbrusu nová Sportage je vrcholným reprezentantem městských SUV."

Zdroj: Kia Motors

Další články z rubriky Auto moto

Škoda Superb nyní dostupná s dalšími pohonnými jednotkami včetně nového plug-in hybridu

Mladá Boleslav - Čtvrtá generace modelu Superb vstupuje na český trh v dalších variantách. Nabídku motorizací obohacuje výkonný zážehový motor 2,0 TSI, karosářskou verzi kombi lze nově objednávat i s plug-in hybridním ústrojím. Zákazníci nyní mají ...

Pokrok pro lidstvo: Robotaxi Hyundai IONIQ 5 uspělo v simulované zkoušce pro získání řidičského oprávnění

Značka Hyundai spustila kampaň s videem, v němž plně elektrické robotaxi IONIQ 5 s funkcí autonomní jízdy úspěšně absolvovalo test podobný jízdním zko ...

Kopřivnická Tatra získala dotaci na vývoj nákladního bateriového elektromobilu

Automobilka Tatra Trucks se v posledních letech vedle produkce standardních nákladních vozidel intenzivně věnuje i vývoji automobilů s alternativními ...

Volkswagen rozšiřuje své jarní akční nabídky o mimořádně atraktivní edici Limited

Volkswagen zařazuje do své jarní akční nabídky speciální edici Limited, která je za mimořádně výhodných podmínek dostupná pro všechny modely Volkswage ...

FIAT uvádí novou 500 Collezione 1957, která je sběratelskou edicí

V roce 1957 představil FIAT světu svůj malý velký vůz: Fiat 500, který se stal symbolem masové motorizace a skutečným světovým ambasadorem produktů "M ...

Doporučujeme



Sobota 20.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »