InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

Driverama má strategické partnerství s německým Stop+Go, v červenci otevře první pobočku

16.06.2021
Po dubnovém zahájení činnosti je pro Driveramu strategické spojení s německým řetězcem Stop+Go dalším rychlým krokem na cestě k zahájení obchodování. V rámci jednotlivých lokací Stop+Go Driverama postupně principem "store in store" (obchod v obchodě) do konce prvního pololetí 2022 spustí více než 20 svých separátně brandovaných mikropoboček. Ty budou zákazníkům sloužit jako snadno dostupná a transparentní předávací místa pro vozy, které prodají Driveramě. První mikropobočku Driverama otevře již v červenci v Düsseldorfu.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Tyto mikropobočky budou sloužit jako fyzické inspekční body pro vozy, které Driverama vykoupí on-line. Poté, co zákazníci on-line zadají údaje, týkající se jejich vozidla, jako je model, věk, stav a počet najetých kilometrů, obdrží okamžité nacenění auta, založené na unikátním algoritmickém cenovém modelu společnosti Driverama, pracujícím s daty v reálném čase.

Po zadání podrobností o vozidle si zákazník může jednoduše sjednat schůzku pro předání svého vozu v mikropobočce Driveramy. Tam bude provedena rychlá kontrola vozu a jeho konečné nacenění.

Stop+Go je přední německý řetězec autoservisů s nejmodernějšími automobilovými dílnami, prodejem náhradních dílů, a kvalifikovanými mechaniky. Partnerství přinese atraktivní výhody pro obě společnosti, přičemž zákazníci budou moci na jednom místě využít i různé doplňkové služby. Všechna místa Stop+Go po celém Německu jsou strategicky umístěna v těsné blízkosti hustě osídlených městských center, což umožňuje Driveramě začít své aktivity v atraktivních lokalitách.

"Cílem Driveramy je přinést na trh nový způsob výkupu a prodeje ojetých vozů, založený na moderních technologiích fungujících v on-line prostředí, s využitím co nejsnadnějšího předávání vykupovaných i prodávaných vozů. Tento přístup je v souladu s vlastním způsobem podnikání Stop+Go a jeho dlouhodobou reputací jako spolehlivé, důvěryhodné a profesionální společnosti. Strategické partnerství, do kterého jsme s touto společností vstoupili, pro nás představuje další důležitý milník při zahájení naší činnosti v Německu, epicentru automobilového světa. Díky partnerství se Stop+Go již brzy otevřeme mikropobočky Driveramy po celém Německu a budeme moci přivítat první zákazníky," uvedl Stanislav Galik, předseda představenstva společnosti Driverama ze skupiny AURES Holdings.

Rozjezd Driveramy přichází ve chvíli, kdy trh ojetých vozů v Evropě zažívá enormní růst. Prodeje v síti AAA AUTO, rovněž provozované společností AURES Holdings, zaznamenaly po ukončení lockdownu řadu rekordů. "Ve skupině momentálně prodáváme v průměru 284 vozů denně. Naproti tomu v dubnu, kdy byly pobočky ještě celý měsíc uzavřené, byl denní průměr 219 on-line prodaných aut ve skupině. Za měsíc, který uplynul od otevření poboček po lockdownu 10. května jsme ve skupině prodali 8 810 aut," uvedl provozní ředitel AURES Holdings Petr Vaněček.

Vysokému zájmu o ojeté vozy odpovídají i údaje o návštěvnosti webových stránek značek skupiny AURES Holdings. "Za prvních 5 měsíců letošního roku zaznamenaly naše weby 19,2 milionu návštěv od necelých 9 milionů unikátních uživatelů. V České republice šlo o 9 milionů návštěv a 5 milionů unikátních uživatelů. Celkem to znamená 111 milionů navštívených stránek, z toho přes 10 milionů takzvaných karet vozů, tedy jednotlivých stránek s detailními informacemi o nabízených vozidlech," doplnil Petr Vaněček.

AURES Holdings zažívá rekordní prodeje zejména díky datové analýze, která společnosti dává přehled o celém trhu ojetých aut nejen v zemích, kde momentálně působí, ale i ve zbytku Evropy. "Sledování tržních trendů je pro nás klíčové při určování celofiremní strategie. Při jejich monitoringu aktuálně bereme v potaz přibližně 63 zdrojů externích dat z různých částí světa. Dohromady ze všech zdrojů máme každý den v průměru přes 115 000 nových záznamů, které obsahují informace o konkrétních příležitostech. To nám umožňuje sledovat např. vývoj cenových hladin, likviditu trhu, nebo trendovost jednotlivých značek a modelů. Jednotlivé příležitosti zpracováváme v řádu jednotek minut, což nám umožňuje extrémně rychle reagovat na aktuální tržní situaci," vysvětlil Petr Vaněček. Analýza dat o nabídce vozů na trhu v reálném čase je jednou z hlavních výhod, kterou se na trhu v západní Evropě chystá využít také Driverama.

"Jak jsme již mnohokrát zdůrazňovali, naše společnost je schopna analyzovat likviditu nabízených aut až na lokální úroveň. Proto mnoho vozů nabízíme jinde, než v lokalitě, kde byly vykoupeny. Stejně tak může o převoz vozu z jiné pobočky požádat zákazník. Za prvních pět měsíců jsme celkově ve skupině převezli 57 000 vozů, z toho v České republice 36 500," uzavřel Vaněček.

Zdroj: AAA Auto

Další články z rubriky Auto moto

Ford Pro posiluje vedoucí postavení E-Transitu v segmentu

Ford Pro dnes odhalil novou verzi modelu E-Transit s prodlouženým dojezdem, která zvyšuje schopnosti nejprodávanější velké elektrické dodávky v Evropě, jež loni překonala svého nejbližšího konkurenta v poměru více než pět ku jedné. ...

Škoda Kodiaq rozšiřuje paletu motorů, prodejní ceny začínají na 980 000 Kč včetně DPH

Mladá Boleslav - Nová Škoda Kodiaq se dostala do prodeje nejprve se dvěma dieselovými motory, nyní se paleta pohonných jednotek rozrůstá o zážehové ag ...

V prvním čtvrtletí dosahuje výroba automobilů rekordních hodnot

V prvním čtvrtletí bylo v tuzemských firmách automobilového průmyslu vyrobeno celkem 394 443 osobních vozidel, meziročně o 11,5 % víc. Jde tak o nejvy ...

Přesné, jisté, všestranné: Nové BMW X3 prochází dynamickými jízdními testy

Na konci procesu sériového vývoje prochází nové BMW X3 ve zkušebním centru BMW Group v jihofrancouzském Miramas finálním laděním všech regulačních sys ...

Co si počít, pokud se vám rozbije katalyzátor v autě?

První katalyzátory se začaly v autech objevovat už v sedmdesátých letech dvacátého století. Za tento vynález vděčíme americké automobilce Cadillac. Je ...

Doporučujeme



Čtvrtek 25.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »