InfoDnes.cz » Zpravodajství » Ekonomika

Na pobočkách České pošty budou kontaktní místa ČEZ Prodej

02.06.2021
Po vítězství ve veřejné zakázce Česká pošta podepsala smlouvu o strategické spolupráci se společností ČEZ Prodej, od níž si oba partneři slibují další výnosy a nové obchodní příležitosti. Základem spolupráce je zvýšení klientského komfortu zřízením kontaktních míst ČEZ Prodej na vybraných poštovních pobočkách. Zákazníci si tak budou moci při jedné návštěvě vedle služeb Pošty vyřídit i veškeré své požadavky týkající se energií. Se spuštěním provozu prvních kontaktních míst na poštách se počítá již v průběhu letošního léta.
Ilustrační snímek | Foto: ČP
"Věříme, že se jedná o mimořádné spojení dvou významných společností. ČEZ Prodej je špičkou ve svém oboru, a proto jsme přesvědčeni, že nejen díky rozsáhlé síti našich poboček, ale především díky zkušenostem našich zaměstnanců jsme jako Česká pošta v tomto projektu pro něj vhodným partnerem," řekl za Českou poštu ředitel divize Státní poštovní služby Miroslav Štěpán.

Specialisté budou na kontaktních místech ČEZ Prodej obsluhovat klienty, kteří řeší komoditní produkty jako elektřina a plyn, a zároveň získávat nové klienty zajímající se o další produkty ČEZ Prodej, jako jsou instalace střešních fotovoltaických elektráren s bateriemi nebo tepelných čerpadel.

"Neustále hledáme možnosti, jak být blíže našim zákazníkům a zlepšovat jejich spokojenost. Máme nejširší síť poboček ze všech energetických společností a jsme hodnoceni jako jedni z nejlepších v zákaznické zkušenosti v retailu celkově. Spoluprací s Českou Poštou, firmou s bohatou tradicí a výjimečnou důvěrou zákazníků, chceme naši pozici dále upevnit. Pobočky České Pošty jsou na snadno dostupných a atraktivních místech po celé České republice. Věřím, že toto strategické partnerství nám přivede nové zákazníky, zlepší dostupnost našich služeb ve všech regionech a svou atraktivitou zvýší spokojenost zákazníků obou společností," uvedl Tomáš Kadlec, generální ředitel ČEZ Prodej.

ČEZ Prodej má 24 svých zákaznických center a zhruba 50 poboček externích partnerů po celé republice. Spolupráce s Českou poštou tuto síť rozšíří a částečně také nahradí některé dosavadní externí partnery.

V první přípravné fázi projektu v tomto roce by mělo být na 15 vybraných poštovních pobočkách vybudováno 22 kontaktních míst, v následujícím roce dalších 103 míst na 58 pobočkách.

Česká pošta:
Česká pošta je státní podnik, jehož zakladatelem je Ministerstvo vnitra a který na území České republiky provozuje poštovní služby. Se svými 27 000 zaměstnanci je jedním z největších českých zaměstnavatelů a jejích 3 200 pošt je jednou z nejrozsáhlejších pobočkových sítí na území ČR.

ČEZ Prodej:
Společnost ČEZ Prodej, která je součástí Skupiny ČEZ, je s téměř 2,9 miliony zákazníků největším dodavatelem energií v Česku. Vedle toho nabízí také chytrá energetická řešení pro domácnosti: například instalace střešních fotovoltaických elektráren s bateriemi, tepelná čerpadla, plynové kotle a řídicí systémy, které tyto technologie propojují. ČEZ Prodej také provozuje virtuálního operátora Mobil od ČEZ, který má cca 128 000 zákazníků.

Zdroj: Česká pošta

Další články z rubriky Ekonomika

Trendy v převodních cenách: kontroly přeprodávání reklamy a nehmotných aktiv

Finanční správa v roce 2023 provedla 570 kontrolních úkonů v oblasti cen sjednaných mezi spojenými osobami (tzv. transfer pricing). Výsledkem bylo zvýšení daňového základu o 5,8 mld. Kč a snížení daňové ztráty o 1,2 mld. Kč, což vedlo k doměření ...

Prezident Hospodářské komory Zajíček: Inflační období máme za sebou a českou ekonomiku letos čeká mírný růst

Po loňském roce, v kterém česká ekonomika procházela recesí, letos nastane obrat. Tuzemské hospodářství se navrátí k růstu, kdy HDP v reálném vyjádřen ...

Agrární komora: Chovy nosnic v klecích jsou na ústupu. Přibude bílých vajec

Opatřit si bílá vejce, která jdou snadno obarvit do pestrých jarních odstínů, na velikonoční nadílku pro koledníky bude do budoucna snazší. Čeští chov ...

ČNB vydává pamětní stříbrnou stokorunu s motivem Nejvyššího státního zastupitelství

Dne 27. března vychází první pamětní mince z nového cyklu České národní banky (ČNB) Instituce České republiky. Jde o stříbrnou stokorunu s motivem Nej ...

Ministr Síkela zamířil s podnikateli do Severní Makedonie a Albánie

Rozvinout stávající obchodní vztahy nebo navázat nové byznysové kontakty v Severní Makedonii a Albánii se během následujících dvou dní pokusilo celkem ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »