InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Byznys

Jaký gril do stánku s občerstvením?

17.05.2021
Není nad vůni právě ugrilovaného kuřete. Šťavnatého a s křupavou kůrčičkou. Takovým pokrmem v kteroukoliv denní hodinu nepohrdnou malí ani dospělí. Pokud tedy vedete restauraci či stánek s občerstvení, gril na kuřata by v něm neměl chybět! Stejně jako ve vaší domácnosti. Na základě jakých parametrů vybrat ten pravý?
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Stánky s rychlým občerstvením, catering, bistra i restaurace. Ale třeba i tábory a školy v přírodě. Provozovatelé všech těchto podniků by o investici do grilu na kuře adekvátní velikosti rozhodně měli uvažovat. Dveře se u nich totiž netrhnou. Čerstvě ugrilované kuře báječně chutná (s čerstvě upečeným chlebem dvojnásob) a skvěle zahání hlad.

Rychlé a snadné grilování


Hlavní výhodou grilování je časová nenáročnost. Kvalitní gril na kuřata v podstatě veškerou práci (nebo alespoň její velkou část) odvede za vás. Zdůrazňujeme ovšem pojem kvalitní. Dobře ugrilované maso je především rovnoměrně propečené. Takového masa docílíte, budete-li grilovat v dostatečně prostorné a k tomu přizpůsobené grilovací vaně. Další nezbytností je rožeň.

Elektrický, nebo plynový?


Na trhu se setkáte s různými variantami grilů na kuřata, které se od sebe liší mimo jiné svým pohonem. Gril na kuřata můžete mít elektrický, plynový, vertikální i horizontální. Jaký zvolit? Do domácností, ale i provozoven lze doporučit elektrický gril na kuřata. Pro grilování na zahradě je samozřejmě vhodnější gril zahradní, ať již plynový či na dřevěné uhlí. Do restaurací a stánků s občerstvením jsou vhodné obě palivové varianty. Elektrický i plynový gril na kuřata.

Horizontální a vertikální


Další rozdělení grilů je na horizontální a vertikální. Rozdíly mezi nimi prozrazují jejich názvy. Zatímco horizontální gril griluje v horizontální (vodorovné) poloze, gril vertikální v poloze svislé. Tímto způsobem se griluje především kebab.

Zaměřeno na rožeň


U horizontálního grilu se neobejdete bez rožně, který se postará o již zmíněné dokonalé propečení masa. Doporučit samozřejmě lze rožeň s motorovým pohonem, s nímž se vám maso bude opékat samo. Bezmotorový rožeň byste museli otáčet sami, což je obzvláště ve větších provozovnách nemožné. Rožeň je v podstatě možné umístit nad jakýkoliv gril. Na trhu ale najdete i speciální rožně nad ohniště sestávající ze stojanů, jež zapíchnete do země a rožeň do nich upevníte.

Výhody grilování na rožni


Grilování na rožni je snadné a rychlé. Rožeň s motorovým pohonem se postará o to, aby se maso napíchnuté na grilovací jehlu automaticky otáčelo a tím rovnoměrně propékalo. Maso na rožeň napíchnete, gril zapojíte do zásuvky, nastavíte na něm požadovanou teplotu a o zbytek se spotřebič postará sám.

30 ugrilovaných kuřat v jeden okamžik? Ano, jde to!


Další klíčovým parametrem při výběru grilu na kuřata je jeho velikost. Tu samozřejmě volte s přihlédnutím k velikosti vaší provozovny a množství kuřat, jež v něm v jeden okamžik budete grilovat. Na e-shopu atfornax.cz najdete grily na šest kuřat, ale také i grily, jež vám ugrilují třicet kuřat. A k nim pět špízů. Řeč je o planetárním grilu P10/5 od italského výrobce CB. V celonerezovém provedení a s oboustranným prosklením. V tomto grilu připravíte večeři pro svatbu i školu v přírodě. Tak, ať vašim strávníkům chutná!

Autor: Pl

Další články z rubriky Byznys

Posuňte své podnikání o krok dál v nové kanceláři!

Nejste spokojeni se svými kancelářskými prostory? Tak si pronajměte jiné! Rozhodně je z čeho vybírat! Pracovní prostředí musí být pro zaměstnance inspirativní. A do práce samozřejmě budou muset chodit rádi. Pokud tomu tak nebude a oni budou od ...

Máte vlastní second hand? Víme, jak seženete oblečení levněji

Oblečení z druhé ruky je v západních zemích už po desítky let velmi populární způsob nakupování. U nás se dostává do popředí až v posledních letech. Č ...

Magnetické tabule s popisovatelným povrchem využijete v práci i v soukromí

Popisovací tabule s magnetickým povrchem jsou nepostradatelnou součástí moderních pracovních prostor, zejména kanceláří a zasedacích místností. Prosto ...

Kanceláře k pronájmu získávají na popularitě. Pronajměte si jednu v Brně

I přes rostoucí popularitu flexibilních pracovních modelů zůstává poptávka po kancelářských prostorách poměrně vysoká, protože mít vyhrazené pracovní ...

Jak psát motivační dopis, abyste zaujali personalisty

Hledání nového zaměstnání bývá většinou běh na dlouhou trať. Nelze ho najít okamžitě, i když jsou výjimky, že se to někomu podaří. Zpravidla je však n ...

Doporučujeme



Čtvrtek 25.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »