InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » TechMag

Hledáte levný smartphone, který však má co nabídnout? Vyzkoušejte Xiaomi

27.04.2021
Značka Xiaomi se během pár let stala velmi populární a lidé si ji oblíbili. Není se vůbec čemu divit, jejich nabídka je široká, a tak si vybere opravdu každý, kdo hledá spolehlivý a kvalitní smartphone. Tyto telefony totiž přináší mnoho výhod.
Foto: Javitouh / Shutterstock.com

Dvě oblíbené řady


Praktické mobily Xiaomi se staly oblíbené hlavně díky dvěma nejvýraznějším řadám produktů. Těmi je řada Redmi a druhá řada Mi. Smartphony řady Redmi jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte levný produkt, který je však vybaven řadou užitečných funkcí a stane se vaším skvělým pomocníkem pro každý den. Tyto telefony se cenově pohybují velmi nízko, přičemž specifikace jsou zde mnohdy lepší než u jiných výrobců. Jedná se tedy o ideální kombinaci skvělého výkonu a přívětivé ceny.

Mezi mobilními telefony řady Mi už najdeme i dražší modely. Určeny jsou především pro ty, kteří vyhledávají opravdu špičkové vybavení a možnosti, které jim smartphone nabídne. I přesto však lze najít relativně levný mobil, který nabídne v podstatě to samé jako o mnoho dražší produkty od konkurence. Právě díky tomu je Xiaomi tak oblíbené.

Výkonný pomocník


I přesto, že se u značky Xiaomi jedná o levné mobily, většinou jsou svým výkonem a vybavením srovnatelné, či ještě lepší než mobily ostatních značek. Především ve své cenové kategorii jsou bezkonkurenční. Nabízí totiž nejmodernější technologie, na které se značka zaměřuje. Můžete tak získat rychlé bezdrátové nabíjení, kvalitní fotoaparát a skvělý výkon. Jestliže tedy hledáte nejlepší řešení s ohledem na kvalitu v poměru s cenou, pak byste se na tuto značku měli zaměřit.

Oslňující design


Další velkou výhodou, kterou smartphony Xiaomi nabízí je jejich luxusní design. Rozhodně byste na nich totiž nepoznali, že patří do kategorie levných mobilních telefonů. Není proto důvod obávat se, že by přístroj působil špatně. Je tomu právě naopak. Těšit se totiž můžete na špičkový displej bez rámečků, na kterém vyniknou všechny barvy.
Většinou navíc mívají vybrané modely také několik objektivů, díky kterým můžete vytvořit kvalitní fotografie i videa. Vybírat můžete z různých konstrukcí, na své si přijdou i milovníci elegantních skleněných doplňků. Značka Xiaomi s designem svým mobilů rozhodně nezaostává a drží se aktuálních trendů. Díky tomu jsou tyto mobily velmi atraktivní.

Nadstandardní výbava


Cena je sice důležitým faktorem při výběru nového mobilního telefonu, ovšem rozhodně by neměla být tím jediným. Je nezbytné zaměřit se i na specifikace a výbavu daného modelu. Některé smartphony sice lákají nízkou cenou, ovšem ve výsledku nemají co nabídnout. Toho se však u Xiaomi vůbec nemusíte bát.

Vybírat navíc můžete také z verzí Lite a Pro, takže si zvolíte přesně vyhovující parametry. Ovšem i odlehčené modely jsou nadstandardně vybaveny tak, aby uživatel byl naprosto spokojený. Součástí jsou totiž spolehlivé a výkonné procesory, které vám umožní třeba i hraní náročnějších her. Do výbavy však patří také kombinace kvalitní fotoaparátů, se kterými můžete fotit a za nepříznivých světelných podmínek.

Kromě toho se nabízí ještě několik dalších plus. Jistě oceníte podporu 5G sítě, či třeba podporu NFC, která je v této době velmi užitečná pro využívána bezkontaktních plateb pomocí mobilního telefonu.

Operační a vnitřní paměť


Pokud se chcete držet nízkého rozpočtu, můžete sáhnout po modelech s RAM 4 GB. Ty jsou dostačující pro brouzdání po sociálních sítích, vyřizování e-mailů a podobných věcí. Ovšem jestliže si chcete občas zahrát nějakou hru a oceníte větší výkon, pak je lepší vybírat z modelů s 6 či 8 GB RAM. Ty zvládnou bez problému i složitější procesy, přičemž cena je stále příjemná.

Co se týče vnitřní paměti, u těch nejlevnějších modelů se většinou pohybuje kolem 64 GB. To pro běžné užívání zcela stačí, ovšem ne pro každého je to dostatečné. Právě z toho důvodu máte na výběr smartphony také s větší pamětí, zejména 128 GB, která je nejoblíbenějším řešením. Jestliže však máte pocit, že ani to není pro vaše účely dostačující, nabízí se také vnitřní paměť o velikosti 256 GB, takovéto úložiště už zvládne uchovat opravdu mnoho dat.

Spolehlivá výdrž


Nemusíte se ani obávat, že by se nízká cena projevila na kvalitě a výdrži baterie. Většinou totiž modely smartphonů od Xiaomi mají baterie s velkou kapacitou. Díky tomu mobil můžete bez problému využívat více než jeden den, aniž by se vybil v tu nejnevhodnější chvíli. A pokud by se přeci jen stalo, že mobil nebude nabitý, když ho zrovna potřebujete, o bleskové nabití se postará možnost rychlého nabíjení, kterou disponují všechny novější modely. Během pár minut je tak smartphone opěr připraven k provozu.

Jestliže hledáte skvělý výkon v kombinaci s bohatou výbavou za velmi přívětivou cenu, prohlédněte si nabídku Xiaomi. Na výběr máte z mnoha různých produktů, díky čemuž najdete model, který bude přesně vyhovovat vašim potřebám.

Autor: ML

Další články z rubriky TechMag

Legendární parní lokomotiva Albatros se vrátí do provozu

Legendární modrá rychlíková lokomotiva Československých státních drah z roku 1947, známá jako Albatros, se vrátí do provozu. České dráhy využily nabídku společnosti Steam Story Agency, která se zavázala k opravě lokomotivy a jejímu návratu do ...

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na o ...

Výzkumníci z Brna vyvíjejí způsob, jak měřit škodlivost nočního světla

Rostlinám, hmyzu i živočichům velké množství intenzivního osvětlení škodí. Jak ale rozpoznat míru škodlivosti umělého světla na živé organismy a život ...

Starfish Prime: Američané v roce 1962 odpálili atomovku ve výši 400 kilometrů nad povrchem

Dne 9. července 1962 se odehrála jedna z nejvýznamnějších událostí v historii jaderných zkoušek. Americká raketa Thor, nesoucí hlavici o síle zhruba 1 ...

Hrozby pro macOS: V lednu se nově objevila falešná aplikace slibující prolomení zabezpečení iPhonu

V lednu letošního roku zaznamenali bezpečnostní specialisté pokles detekcí hrozeb pro platformu macOS v Česku a na Slovensku. I přesto se nově objevil ...

Doporučujeme



Pátek 19.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »