InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » LifeStyle

Používáte při sexu kondom? A víte, jak ho správně nasadit?

23.04.2021
Hlavní úlohou kondomu, kterému se také říká prezervativ, je zabránění početí a přenosu pohlavních chorob. Kondom po vyvrcholení muže zachytí jeho spermie, které tak nemají šanci proniknout do ženské dělohy. Pokud je ovšem správně nasazen. A pokud nepraskne. Oběma nehodám naštěstí lze zabránit.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Na trhu se setkáme s kondomy různých materiálů. Nejčastěji se jedná o kondomy latexové, polyisoprenové a polyuretanové. Latexové kondomy jsou tenké a pružné, ale také snižují vzrušivé pocity. Někteří muži dokonce tvrdí, že milování s latexovým kondomem je jako sex přes igelit. A někdy také vyvolávají alergické reakce. Je-li to váš případ, vyzkoušejte kondom polyuretanový či polyisoprenový. Ty lépe přenášejí teplo, což páru přináší více vzrušivých podnětů.

Jaký povrch?


Spolu s materiálem se při výběru kondomu zaměřte i na jeho povrch. Ženám například potěšení přinášejí kondomy vroubkované. Za vyzkoušení však stojí i kondomy ochucené (obzvláště plánujete-li se oddávat orálnímu sexu), svítící a dráždivé. Ty jsou zase napuštěny speciálním gelem vyvolávající v intimních partiích příjemné mravenčení.

Jakou velikost?


Důležitým krokem je i volba správné velikosti kondomu. Kondom, aby na penisu dobře držel, mu samozřejmě musí dobře padnout. Volné kondomy z pyje sklouzávají, prožitek ze sexu ovšem snižují i příliš těsné prezervativy. Pro určení správné velikosti kondomu si budete muset penis změřit, a to jak jeho délku, tak obvod. Délku penisu (ve ztopořeném stavu) nejpřesněji změříte pravítkem a jeho obvod (v nejširším místě) krejčovským metrem.

Zaměřeno na velikosti kondomů


Na trhu se setkáte s kondomy čtyř velikostí - zúžené, standardní, velké a XL. Zúžené jsou vhodné pro penisy s obvodem do 10 cm a dlouhé maximálně 48 mm. Disponuje-li muž penisem dlouhým 48 až 56 mm s obvodem mezi 11 a 14 mm, měl by vybírat mezi kondomy standardními. Kondomy XL pak jsou určené pro muže s penisem dlouhým až 600mm a s obvodem nad 14 cm.

Zkontrolujte kvalitu kondomu


Ještě před samotným nasazením kondomu je na místě zkontrolovat dobu jeho expirace a kvalitu. Z obou stran kondom zmáčkěte a zjistěte, zdali po jeho stranách neuniká vzduch. Pokud tomu tak je, kondom je pravděpodobně poškozený.

Nasazujeme kondom


Je-li vše v pořádku, opatrně roztrhněte roh či okraj kondomu (ne nůžkami) a vyndejte ho z obalu. A můžete začít s nasazováním. Důležité v tomto okamžiku je, aby špička kondomu směřovala nahoru, nikoliv obráceně. Je-li tomu tak, začněte kondom opatrně natahovat na špičku ztopořeného penisu. V tento okamžik je důležité zmáčknout špičku kondomu, čímž vytvoříte místo pro sperma. Až v ten okamžik můžete stáhnout zbytek kondomu po celé délce penisu.

Inspirujte se na internetu


Pokud vám proces nasazování kondomu stále není jasný, shlédněte nějaké instruktážní video na internetu. Na kanálu You Tube jich je hned několik. Do vyhledávače stačí zadat pojem jak nasadit kondom.
Podařilo se? Gratulujeme. Hrátky totiž mohou začít!


Autor: Prya

Další články z rubriky LifeStyle

Tyto boty nikdy nevyjdou z módy - prohlédněte si nadčasové modely dostupné v Sizeer!

Módní trendy, včetně těch v městském vydání, se neustále vyvíjejí. Nelze však popřít, že existují evergreeny, které úspěšně odolávají měnícím se trendům. Jejich předností je jak dokonalá jakost, tak i nadčasový design, který vždy přitahuje pozornost ...

Pánská elegance - obuv Medicine na čelním místě módní špičky

Pánská elegance je něco víc než jen výběr správného obleku nebo košile. Je to komplexní koncepce, která zahrnuje také obuv. Nakonec to jsou boty, kter ...

Jak stylově nosit pánská trička?

Každý správný muž potřebuje kvalitní nůž - to je známé rčení, které oceňuje praktičnost a zručnost. Ale co kdybychom toto rčení převedli do módního ja ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...

Pánská zimní bunda parka vás nenechá prochladnout. Zjistěte, jak ji zakomponovat do trendy outfitu

Jestliže chcete v letošní sezóně vyniknou, zařaďte do svých šatníků alespoň jednu módní pánskou parku. Jedná se o prodlouženou bundu s kapucí, která m ...

Doporučujeme



Středa 24.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »