InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Koktejl

10 BRAN

22.04.2021
Jsou velmi důležitá nádí, při aktivované šušumně se jejich aktivita mění. A to je proto, že všechna nádí jsou podřízena šušumně. Když není aktivní, přebírají na sebe částečně její úkol. Když se aktivní stane, tuto práci již ona zastane a ostatním nádím se uleví v práci a mají prostor na svoji transformaci. Hlavních nádí je deset a jsou spojeny s deseti tělesnými bránami.
Šušumna - Brahmův otvor - kapka krve na temeni
ida - levá nosní dírka - krev
gandhari - levé oko - slza
hastadžihva - pravé oko - slza
jašasvini - levé ucho - krev
puša - pravé ucho - krev
alambuša - ústa - krev
kuhu - genitálie - semeno, moč
šankhini - konečník - stolice

Tyto informace se vám hodí na vaší další cestě, při samostudiu. Důležitá a esoterická informace je, že vždy je aktivní pouze jedna z těchto nádí IDA nebo PINGALA. I když v akaše dech proudí oběma nosními dírkami, přesto je jen jedna nádí aktivní. Pouze v okamžiku smrti, dýchají všechny lidské bytosti šušumna dechem, kdy jsou aktivní všechny lidské bytosti šušumna dechem, kdy jsou aktivní všechny tři nádí, IDA, PINGALA i ŠUŠUMNA.

To je důležité pro otevření některé brány a odtělení duše. Když u neškolených lidí odchází duše některou nižší branou, aktivuje se ještě nádí, které k té bráně přísluší. Brána se otevře, duše odejde a s ní i tělesné sekrety, které k té bráně přísluší.

IDA a PINGALA se točí kolem šušumny jako dva hadi a kříží se vždy v bodě čakry. Tím vlastně čakru vytvářejí a vzniká zde jakýsi průchod pro všechna tři nádí.

IDA - je levý kanál, který analogicky patří LUNĚ. Je ženské povahy a je zásobárnou ženské a reprodukční energie. Má povahu magnetickou a emotivní. Speciální dýchání, zaměřená pouze na levou nosní dírku způsobuje, že výživné látky začnou naplňovat tělo a také se aktivuje čistící proces. To je prospěšné při rekonvalescenci, či oslabení organismu. IDA je zodpovědná za obnovu energie v mozku a mentální funkce jedince. Tímto dechem si člověk udržuje mentální čilost. Během výchozího cyklu měsíce od novoluní do úplňku je IDA aktivní devět dní ze čtrnácti.

PINGALA - pravý kanál. Je mužské povahy a analogicky spadá pod oblast SLUNCE. Je zdrojem destruktivní energie. I PINGALA má čistící efekt, ale působí spíš jako oheň. Její síla je výbušná. Je povahy energetická, racionální, verbální. Činí fyzické tělo aktivnějším a odolnějším. Používání pravé nosní dírky, tedy solárního dechu se doporučuje při fyzické aktivitě. Také při slovních potyčkách, ale i opravdovém boji je užitečné ji aktivovat. Pingala je aktivnější od úplňku do novoluní. Vede energii od mozku směrem k vnitřním orgánům. Dýchat ve dne levou nosní dírkou a v noci pravou, udržuje pevné zdraví. Není to obtížné, stačí si nevhodnou dírku ucpat tamponem a dech se automaticky přesměruje do druhého nádí.

Ještě pro úplnost si popíšeme další nádí.

GRANDHARI nádí vychází z levého oka a jde k palci levé nohy. Probíhá souběžně s IDOU a pomáhá jí vyživovat. Zajišťuje proudění ve spodních partiích těla po levé straně.

HASTADŽIHVA nádí jde z pravého oka do levého palce u nohy. I ona pomáhá IDĚ vyživovat tělo měsíční energií a probíhá souběžně s ní.

JAŠASVINI probíhá mezi pravým palcem a levým uchem. Doplňuje PINGALU a podporuje sluneční energii v těle.

PUŠA probíhá od pravého palce do pravého ucha. Také podporuje energii PINGALY.

ALAMBUŠA začíná v konečníku a končí v ústech.

KUHU začíná v jícnu a končí v genitáliích.

ŠANKHINI začíná v hrdle a probíhá po levé straně šušumny.

Těchto deset bran je rozhodujících v hodině smrti. Kdo odejde první bránou - ten kdo má nevyřízenou karmu, není duchovnně probuzen a silné pouto ke hmotě. Takový jedinec se narodí jako lidská bytost s tou samou připoutaností.

Kdo odejde druhou bránou, nemá naplněny rodinné vztahy. Znovu se narodí jako lidská bytost, obdařená nějakým nadáním, ale upoutaná k požitkům tohoto světa.

Kdo odejde třetí bránou, nemá zpracované emoce a v příštím životě se narodí, aby na tomto znovu pracoval. Bude zřejmě toužit po moci a vyšším postavení, bude to zkouškou v jeho hodnocení.

Kdo odejde čtvrtou bránou, nezvládl připoutání láskou. Příliš se upínal na nějakou osobu nebo páchal dobro. Tento člověk se většinou rodí jako léčitel nebo spirituální umělec nebo reformátor.

Kdo odejde pátou bránou, nenaplnil svoje plány svou duchovní cestu, nechal se příliš rušit světskými věcmi. V příštím životě se narodí jako mudrc, věštec nebo učitel.

Kdo odejde 6 až 9 bránou, nedosáhl úkolu seberealizace na své duchovní cestě. V příštím životě se narodí jako asketa, avatar, duchovní bytost přinášející ostatním ctnost (duchovní poselství).

Kdo odejde v hodině smrti BRAHMA otvorem - desátou bránou, nemusí se už znovu narodit. Nepodléhá nadále koloběhu životů a může postoupit do vyšší vývojové roviny.

Když odchází většina lidí, jdou některou ze tří spodních bran. Jakou bránou člověk odešel se pozná podle toho, kde se objeví tělní výměšky příslušející k té které bráně.

Autor: Daniela Krejčí

Další články z rubriky Koktejl

Vodní ploštice mohutnatky u nás zatím nežijí, šíří se ale na sever od Balkánského poloostrova

Její výskyt nyní hlásí Chorvatsko, Bulharsko, Řecko a podle webu Live Science nejnověji i ostrov Kypr. Má přezdívku "okusovač prstů". Příčinou takového šíření může být změna ...

Sázková bonanza: jak se Super Bowl 58 stal největší událostí v historii kurzových sázek?

Super Bowl 58 se zapsal do historie. Na jedné straně přinesl napínavý zápas, ale současně zažil i nebývalý nárůst kurzových sázek, za což nepochybně m ...

Zmrtvýchvstání Ježíše Krista: Srdce Velikonoční neděle

Zmrtvýchvstání Ježíše Krista je klíčovým momentem křesťanské víry a středobodem Velikonoční neděle. Tento den připomíná událost, kdy Ježíš, tři dny po ...

AV ČR: Vědci řeší miliardy let starou záhadu regulace fotosyntézy u bakterií

Bakterie v chladném polárním potoce získávají energii ze světla. Odborníci ale zatím nedokázali odhalit, jak jejich fotosyntéza vlastně funguje. Milia ...

Kdy letos nastane letní čas ?

Letní čas, známý také jako letní časový posun, je praxí, která se každoročně opakuje v mnoha zemích světa, včetně České republiky. Tento časový posun ...

Doporučujeme



Pátek 19.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »