InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

Kia a IONITY: vysokovýkonné nabíjení a nižší sazby za kWh pro majitele EV6

22.04.2021
Zbrusu nový elektrický crossover Kia EV6 bude v Evropě k dispozici společně se širokou sítí vysokovýkonných nabíjecích stanic a integrovanou platební platformou. Kia coby člen joint-venture IONITY může zákazníkům nabídnout snížené sazby za nabíjení v rámci aktuálně jediné celoevropské sítě zahrnující ultra rychlé nabíjecí stanice o výkonu 350kW.
Foto: kia-express.cz
Jednou z high-tech technologií EV6 je 800V akumulátorový modul, jenž jako první v tomto automobilovém segmentu podporuje vysokovýkonné nabíjení. Na nabíjecích stanicích IONITY je tak možné za necelých 18 minut dobít z 10 na 80 % kapacity, resp. za necelé 4,5 minuty prodloužit dojezd o 100 kilometrů; maximální dojezdová vzdálenost přitom činí přes 510 km (podle WLTP).

Díky partnerské spolupráci s IONITY, kde Kia též drží majetkový podíl, mohou zákazníci využívat přes 400 vysokovýkonných nabíjecích stanic ve 24 evropských zemích, přičemž průměrná vzdálenost mezi nabíjecími místy v rámci mezinárodní dálniční sítě činí pouhých 120 km.

Komentuje Jason Jeong, prezident společnosti Kia Europe: "Partnerská spolupráce s IONITY je klíčovou součástí našeho plánu proměnit elektromobily v životaschopnější alternativu a do roku 2027 uvést na trh celkem 11 těchto modelů. Chceme-li motivovat více lidí k elektrické mobilitě, je zásadní nabídnout jim spolehlivou infrastrukturu podporující vysokonapěťové nabíjení našich vozidel. Spojení nejmodernějšího modelu Kia EV6 s dlouhým dojezdem a dostupnosti komplexní sítě IONITY mění samotnou podstatu uživatelských zkušeností s elektromobilem, které získávají podobu hladkého cestování se snadnou dostupností nesmírně široké nabíjecí sítě, jednoduchými platbami, nižšími sazbami za elektřinu, a především ultra rychlým high-tech nabíjením."

Síť IONITY používá přední evropský standard nabíjení CCS (Combined Charging System) a dodává elektřinu výhradně z obnovitelných zdrojů. Majitelé elektromobilů tak cestují nejen s nulovými emisemi, ale i nulovou uhlíkovou stopou.

Řidič nového čistě elektrického EV6 vidí v navigaci nabíjecí místa IONITY jako dynamické body zájmu (POI) včetně informací o aktuální dostupnosti. Souhrnné platby za nabíjení na veřejných stanicích zákazníci snadno spravují prostřednictvím mobilní aplikace Kia Charge.

Kia nabízí dva cenové balíčky v závislosti na potřebách uživatele. Balíček ?Access" (bude k dispozici ještě v průběhu tohoto roku) za pouhých 125 korun měsíčně nabízí zákazníkům sazbu 14,35 Kč/kWh. Balíček ?Power", jenž bude k dispozici od letošního května, je určen častějším cestovatelům, kteří za měsíční předplatné 335 korun mohou využívat sazbu za elektřinu pouhých 7,70 Kč/kWh.

Další výhodou pro zákazníky je mobilní aplikace Kia Charge: Ta zpřístupňuje nejen síť nabíjecích stanic IONITY, ale též - prostřednictvím partnerské spolupráce s Digital Charging Solutions (DCS) - na 205 tisíc nabíjecích míst napříč celou Evropou (s konektory typu AC i DC). Za nabíjení platí zákazníci zcela transparentně na základě jednoho souhrnného vyúčtování.

Zdroj: Kia Motors

Další články z rubriky Auto moto

Škoda Superb nyní dostupná s dalšími pohonnými jednotkami včetně nového plug-in hybridu

Mladá Boleslav - Čtvrtá generace modelu Superb vstupuje na český trh v dalších variantách. Nabídku motorizací obohacuje výkonný zážehový motor 2,0 TSI, karosářskou verzi kombi lze nově objednávat i s plug-in hybridním ústrojím. Zákazníci nyní mají ...

Pokrok pro lidstvo: Robotaxi Hyundai IONIQ 5 uspělo v simulované zkoušce pro získání řidičského oprávnění

Značka Hyundai spustila kampaň s videem, v němž plně elektrické robotaxi IONIQ 5 s funkcí autonomní jízdy úspěšně absolvovalo test podobný jízdním zko ...

Kopřivnická Tatra získala dotaci na vývoj nákladního bateriového elektromobilu

Automobilka Tatra Trucks se v posledních letech vedle produkce standardních nákladních vozidel intenzivně věnuje i vývoji automobilů s alternativními ...

Volkswagen rozšiřuje své jarní akční nabídky o mimořádně atraktivní edici Limited

Volkswagen zařazuje do své jarní akční nabídky speciální edici Limited, která je za mimořádně výhodných podmínek dostupná pro všechny modely Volkswage ...

FIAT uvádí novou 500 Collezione 1957, která je sběratelskou edicí

V roce 1957 představil FIAT světu svůj malý velký vůz: Fiat 500, který se stal symbolem masové motorizace a skutečným světovým ambasadorem produktů "M ...

Doporučujeme



Středa 17.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »