InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Byznys

I začínající živnostníci mají šanci získat finance

22.04.2021
Začínající podnikatelé nemají snadnou situaci s pořízením potřebného kapitálu do začátku. To ovšem neznamená, že nemají žádnou šanci své podnikání odstartovat.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Začínat s podnikáním může být v dnešní době docela problém. Téměř každá živnost nebo podnikání je podmíněno dostatečně vysokým kapitálem. A ne vždy má začínající podnikatel dostatek prostředků do začátku.

- Řešením může být půjčka přes srovnávač půjček Lundea a nebo zpětný odkup nemovitosti.
- Je to sice jednoduché řešení, ale v podstatě jen pro toho, kdo má vhodnou nemovitost k dispozici.

Výhodou této transakce je především poměrně vysoká částka, kterou za odprodej získáte. Může se jednat až o 90 % z tržní ceny.

Proč nezískáte celou částku?
Protože zpětný odkup nemovitosti Záchranná síť je založen na tom, že vás firma ustanoví nájemcem svého bývalého majetku a po celou dobu garantuje předkupní právo.
Tím pádem neztrácíte svůj majetek trvale, ale po zlepšení finanční situace si ho prostě odkoupíte zpět.
Mezitím pro vás platí stejné podmínky, jako při jakémkoliv jiném pronájmu.

Využijte srovnávače půjček


U některých živností není nutný vysoký kapitál a budoucí podnikatel může mít také poměrně vysokou jistotu, že se mu náklady brzy vrátí. V tomto případě může uvažovat o rychlé půjčce od některého nebankovního poskytovatele. Informace o těchto druzích nebankovních půjček, kterým je kupříkladu půjčka bez registru, jsou k dispozici na internetu na srovnávačích půjček.

- Dalším internetovým nástrojem, který vás bude informovat o konkrétních produktech, je hypoteční kalkulačka Finanční Patron.
- Zde se nezávazně dozvíte nejen řešení na míru vašim možnostem, ale také výši měsíčních splátek, úrokovou sazbu a ostatní podrobnosti.
- Tyto informace jsou zahrnuté do údaje RPSN.

Půjčka pro živnostníky VistaCredit je problematická především z důvodu prokazování příjmů. Neznamená to ale, že by se pro vás nenašlo řešení na míru. Jen je nutné vše propočítat, abyste se nedostali do dluhové pasti. A také mít pro případ nouze stále nějakou finanční rezervu. Anebo alespoň v záloze někoho, kdo by byl ochoten v případě vaší nouze poskytnout svou nemovitost a požádat o hypotéku místo vás.

Autor: SEOlight

Další články z rubriky Byznys

Kanceláře k pronájmu získávají na popularitě. Pronajměte si jednu v Brně

I přes rostoucí popularitu flexibilních pracovních modelů zůstává poptávka po kancelářských prostorách poměrně vysoká, protože mít vyhrazené pracovní místo zvyšuje produktivitu a nastoluje rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. Kancelář je ...

Jak psát motivační dopis, abyste zaujali personalisty

Hledání nového zaměstnání bývá většinou běh na dlouhou trať. Nelze ho najít okamžitě, i když jsou výjimky, že se to někomu podaří. Zpravidla je však n ...

Klíčové kroky k vybudování kariéry v oblasti hazardních her v České republice

Ne nadarmo se říká: "Děláte-li práci, kterou milujete, je to jako byste nepracovali jediný den." Všichni sníme o práci v oblasti, která nás bude naplň ...

Půjčka na podnikání může být realitou ještě dnes

Potřebujete krátkodobou finanční injekci? Jsou nyní ve hře složenky nebo další výdaje, které slouží k vašemu podnikání? Jednoduchý scénář je již připr ...

Integrace systému CMMS s dalšími systémy

QRmaint může být integrován s dalšími systémy pro monitorování stavu strojů. Díky této integraci mohou naši zákazníci získávat plné informace o stavu ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »