InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Byznys

Online školení řidičů je pro firmy praktické i levné

09.04.2021
Legislativní předpisy zaměstnavatelům stanovují povinnost školení řidičů. A nejde jen o řidiče, kteří to mají uvedeno v pracovní smlouvě jako náplň své práce.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Za řidiče, kterého je nutné pravidelně proškolit v rámci školení řidičů, jsou samozřejmě považování řidiči z povolání. Ti musí ze zákona absolvovat školení pravidelně a zajistit tyto kurzy je povinností zaměstnavatele. Avšak školení musí absolvovat i ti zaměstnanci, kteří při výkonu svého zaměstnání používají firemní automobil, anebo používají soukromý vůz pro plnění pracovních povinností. Pro ně je určeno školení řidičů referentů.

Doby, kdy se na školení řidičů zaměstnanci někam posílali, nebo se dělala hromadná školení v rámci firmy, jsou dávno pryč. Dobrá platforma e-learning, jakou je (LMS) INSTRUCTOR od společnosti PREVENT, umožnila zaměstnavatelům školení řidičů zautomatizovat, zjednodušit a snížit náklady na jejich organizaci.

Proč stát tak bazíruje na školení řidičů? Právě dopravní nehody jsou nejčastější příčinou pracovních úrazů. Je tedy jak v zájmu zaměstnance, tak zaměstnavatele hlídat připravenost jednotlivých zaměstnanců k výkonu profese řidiče či k řízení v rámci pracovní činnosti.

Co vše platforma (LMS) INSTRUCTOR umí?


Vzdělávací platforma INSTRUCTOR je schopna se komplexně postarat o veškerá pravidelná školení zaměstnanců. Ať již jde o zmíněná školení řidičů, ale i další školení, často vzhledem k legislativě povinná. Díky skvělým funkcím systému za vás vzdělávací platforma INSTRUCTOR pohlídá dodržení termínů pro školení, zajistí notifikace, testování, certifikace, vyhodnocení a rovněž závěrečné reporty.

Konečně moderní vzdělávání


E-learning výrazně zjednodušil vzdělávání zaměstnanců. Už jen samotné vydávání certifikátů o absolvování školení ukončilo dobu zbytečného papírování. Certifikáty jsou dnes vydávány elektronicky.

V rámci vzdělávací platformy (LMS) INSTRUCTOR je možné zaměstnance školit i v rámci dalších kurzů. Jde zejména o školení BOZP, Požární ochrany, Školení řidičů, První pomoci, BOZP při home office, GDPR, Ergonomie ­- selfauditu, Životní prostředí - EMS, Informační a kybernetické bezpečnosti, BOZP na stavbách, BOZP ve skladu, Práce ve výškách, Obsluhy manipulačního vozíku, Nakládání s chemickými látkami, Time Managementu či COVID-19. Vzdělávací platforma INSTRUCTOR však zaměstnavatelům umožňuje rovněž vytváření vlastních online školení a kurzů - jednoduše v Powerpointu nebo v Keynotes.

Kurzy nabízí 3D výklad, využití multimédií při výuce, interakce, praktické kvízy, přehled, co se týče legislativy i její aktualizace. V kurzu má každý online lektora v režimu 24/7 a odbornou garanci nad vzdělávací platformou (LMS) má specialista v této oblasti, firma PREVENT. Ceny školení jsou velice výhodné pro jednotlivce, ale ještě více výhod pak mají zaměstnavatelé při nákupu více balíčků školení.

Autor: Pl

Další články z rubriky Byznys

Kanceláře k pronájmu získávají na popularitě. Pronajměte si jednu v Brně

I přes rostoucí popularitu flexibilních pracovních modelů zůstává poptávka po kancelářských prostorách poměrně vysoká, protože mít vyhrazené pracovní místo zvyšuje produktivitu a nastoluje rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. Kancelář je ...

Jak psát motivační dopis, abyste zaujali personalisty

Hledání nového zaměstnání bývá většinou běh na dlouhou trať. Nelze ho najít okamžitě, i když jsou výjimky, že se to někomu podaří. Zpravidla je však n ...

Klíčové kroky k vybudování kariéry v oblasti hazardních her v České republice

Ne nadarmo se říká: "Děláte-li práci, kterou milujete, je to jako byste nepracovali jediný den." Všichni sníme o práci v oblasti, která nás bude naplň ...

Půjčka na podnikání může být realitou ještě dnes

Potřebujete krátkodobou finanční injekci? Jsou nyní ve hře složenky nebo další výdaje, které slouží k vašemu podnikání? Jednoduchý scénář je již připr ...

Integrace systému CMMS s dalšími systémy

QRmaint může být integrován s dalšími systémy pro monitorování stavu strojů. Díky této integraci mohou naši zákazníci získávat plné informace o stavu ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »