InfoDnes.cz » Zpravodajství » Kultura

Projekty s odkazem Karla Gotta se odsouvají

06.04.2021
PRAHA - Z důvodu přetrvávající pandemické situace spojené s onemocněním COVID-19 se posunují plánované projekty spojené s odkazem Karla Gotta.
Foto: bestsport.cz
"Velice mě mrzí, že všem manželovým příznivcům, i těm, kteří se na plánované projekty těšili, musím oznámit, že se dokumentární film Karel, vzpomínkové koncerty Pocta Karlu Gottovi i jeho knižní autobiografie posunují. Rozhodla jsem se tak po dlouhé a zralé úvaze, a to zejména z důvodu přetrvávající pandemické situace v ČR i ve světě spojené s onemocněním COVID-19. Pevně však věřím, že mě v zájmu zdraví nás všech pochopí," říká Ivana Gottová, jednatelka agentury Karel Gott Agency.

Autobiografie Karla Gotta
Vzhledem k tomu, že Ivana Gottová získala ještě během uplynulého roku velké množství unikátních fotografií a dokumentů, které dosud nikdy nebyly zveřejněny, protáhl se termín dokončení knihy. Nyní ale již práce na obrazové dokumentaci finalizují.

"Jsem si velmi dobře vědoma toho, že žádná jiná autentická autobiografie mého manžela Karla Gotta už nebude vydána. Cítila jsem proto povinnost tyto materiály veřejnosti v knize poskytnout. Byla by veliká škoda, kdybych o ně manželovy příznivce ochudila. Mohu již nyní prozradit, že kniha bude velkoformátová a bude obsahovat na 700 stranách kromě manželových textů, které stihl dopsat ještě za svého života, také okolo 1700 fotografií a dokumentů. Věřte mi, že knihu dokončuji s celým týmem s nejlepším vědomím a svědomím tak, aby tady po zesnulém manželovi zůstala důstojná památka a byla přesně v souladu s jeho představami, a aby z ní měla radost nejen celá jeho rodina, ale především vy, jeho věrní příznivci a drazí fanoušci."

Finální termín vydání knihy bude směřován na léto 2021 k nedožitým 82. narozeninám Karla Gotta.

Dokumentární film Karel
Současná situace neumožňuje uvedení filmu do kin, proto pevně věříme, že nově zvolené datum 30. září 2021, je již reálné.

Pocta Karlu Gottovi
"Obáváme se, že hromadné akce a koncerty budou v nejbližší době ještě velice omezené. Abychom nemuseli snižovat počet míst v O2 areně a aby se vzpomínkových koncertů Pocta Karlu Gottovi mohli zúčastnit všichni, kteří si zakoupili vstupenky, rozhodli jsme se o přesunutí termínu na červen příštího roku," vysvětluje Ivana Gottová. Koncerty se uskuteční 19. a 20. června 2022.

Vstupenky zakoupené na původní, či náhradní termíny koncertů, zůstávají i nadále v platnosti a není třeba je vyměňovat. Platí následovně:

- Vstupenky z 15. 12. 2020 (resp. 5. 6. 2021) platí na nový termín 19. 6. 2022.
- Vstupenky z 16. 12. 2020 (resp. 6. 6. 2021) platí na nový termín 20.6. 2022.

"Pevně doufám, že pandemická situace se bude lepšit a že se život začne postupně vracet do normálu. Děkuji všem, kteří mi neustále posílají krásné dopisy, emaily a vzkazy, a ze srdce si přeji, aby všichni, kteří měli našeho milovaného Karla rádi, naše rozhodnutí pochopili. Přeji vám mnoho pevného zdraví, nervů a optimismu do dalších dnů, týdnů a měsíců. Moc na Vás myslím, Vaše Ivana Gottová."

Autor: Eva Hromádková

Další články z rubriky Kultura

Prima uvede nový seriál Lež na pláži

Od 1. dubna bude televize Prima vysílat nový seriál s názvem Lež na pláži, který má celkem osm dílů. Příběh diváky zavede na chorvatské pobřeží, kde se skupina tří mladých mužů snaží uniknout před mafiánským bossem. Hlavní role ztvární Rozálie ...

Kuře a Peče celá země spojují síly. Pomáhat dětem budou na Velikonoční pondělí

Velikonoční sbírka Pomozte dětem má v České televizi tradiční místo. Benefice se ve svém šestadvacátém ročníku spojila s pořadem Peče celá země. Známé ...

Na výstavě České národní banky budou moci lidé poznat Svět bankovek Oldřicha Kulhánka

První umělecké návrhy československých platidel ze 70. let 20. století, satirické Funny Money i životní příběhy současných bankovek. To vše bude možné ...

Velikonoční program ČT art ozdobí světoznámé oratorium Mesiáš i opera Řecké pašije

Kulturní program České televize divákům o Velikonocích nabídne scénické zpracování slavného oratoria Georga Friedricha Händela Mesiáš. Inscenace v pod ...

Vajíčko malované, z lásky darované: Velikonoce ve sbírkách muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně

V Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně jsou v rámci velikonoční výstavky VAJÍČKO MALOVANĚ, Z LÁSKY DAROVANÉ k vidění desítky kraslic zdobených různými t ...

Doporučujeme



Pátek 29.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »