InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » TechMag

TrueCam H5: Pro jistotu v autě

25.03.2021
Drobně působící kamerka z dílny značky TrueCam, model H5, je překvapivě výkonná a nabízí dosti vysoké rozlišení se slušnou kvalitou obrazu i spoustu funkcí navíc.
Foto: | Zdroj: truecamshop.cz
Záběry z kamery mohou sloužit jako důkazní materiál třeba při případné autonehodě, ale i ve chvíli, kdy vás například policista obviní z přestupku, který jste nespáchali. Při snímkovací frekvenci 30 fps můžete záznam pořizovat v rozlišení Full HD (1080p), v nižším HD rozlišení (720p) potom kamera pořídí až 60 snímků za vteřinu.

Díky kompaktnímu provedení a matně černému barevnému zpracování lze kamerku schovat například za zpětné zrcátko na čelním skle, kde bude pěkně schovaná a nebude lákat případné zloděje. Můžete ji tak mít umístěnou napevno a při opuštění vozidla se nemusíte obávat, že by se jí něco stalo. A ještě další výhodu tahle kamera má - díky umístění za zpětné zrcátko vám rozhodně neomezí výhled z vozidla.

Kamera TrueCam H5 podporuje technologii Wi-Fi, což znamená, že v kombinaci s příslušnou mobilní aplikací můžete záznamy z ní posílat do smartphonu bezdrátově. Konkrétně se jedná o aplikaci s názvem LuckyCam, která je k dispozici pro smartphony (ale i tablety) běžící na platformách Android nebo iOS. Telefon s aplikací zároveň slouží jako dálkové ovládání.

Kromě toho si ke kameře můžete jako doplněk přikoupit také GPS modul, který do záznamu průběžně zaznamenává polohu vozidla (geoznačku) a také dokáže zobrazovat aktuální rychlost jízdy.

Jestliže se kameru před obchodním centrem přece jen rozhodnete sundávat a při návratu k autu znovu nasazovat, usnadní vám to magnetický držák, jenž lze napevno uchytit na čelní sklo. Přímo do něj je navíc integrován nabíjecí kabel, a tak při nastupování do vozidla kameru pouze za pár vteřin nacvaknete na držák a o víc už se nestaráte. Silné magnety zajistí, že se kamera ani nehne.

Přesto stojí za to kameru v autě nechat na svém místě i po zaparkování. Díky G-senzoru totiž kamera v případě otřesu začne automaticky nahrávat a pokud se někdo rozhodne ujet od "ťukance" do vašeho nárazníku bez zanechání zprávy, bude mít smůlu. Jeho SPZ si pak přečtete na záznamu.

Výhodou je i funkce širokého dynamického rozsahu (WDR), díky které si zařízení dokáže poradit s rychlým střídáním světla a stínu, například při vjíždění do tunelu a vyjíždění z něj, případně při průjezdu sluncem osvětlené aleje.

I přes limitovanou kapacitu úložiště jsou k dispozici vždycky ty záběry, které potřebujete. Může za to záznam do smyčky, který automaticky přemazává nejstarší záběry těmi nejnovějšími, v kombinaci s možností uzamčení důležitých záběrů, které se nepřemazávají. Tyto důležité záběry můžete označit manuálně, případně jsou v případě otřesu automaticky označeny G-senzorem. Výhodou je také české menu, které je zároveň intuitivní a snadno pochopitelné.

Pokud chcete získat podrobnější údaje a nechat si doporučit vhodné autokamery, podívejte se určitě na e-shop Electro World. Zde najdete nejen autokamery, ale i další zajímavý sortiment související s vybavením do auta, jako jsou třeba autoreproduktory např. Mac Audio Edition 213 nebo autozesilovače, např. Alpine BBX-F1200. Všechny vaše objednávky vám Electro World připraví k odběru na 19 prodejnách nebo doručí kurýrem až do domu během 2-3 dnů od objednávky. Nákup z domova je jednoduchou záležitostí a zakoupené zboží můžete vrátit do 14 dnů v kterékoliv prodejně, případně zaslat zpět poštou. Stejně tak lze zboží bezproblémově reklamovat.

Pokud máte nebo si pořídíte Věrnostní kartu Electro World, ušetříte hned dvakrát. Za prvé vybrané zboží lze nakoupit za speciální nižší ceny, a za druhé za každou transakci dostanete procenta zpět jako příspěvek na další nákup. Stačí vyplnit krátký formulář a můžete nakupovat výhodněji už teď. Že se to vyplatí, tak o tom svědčí přes půl milionu zákazníků. Electro World je nyní dostupný ve všech regionech České republiky a po spojení s K+B Expert budou mít zákazníci do prodejen ještě blíže.
Autor: St
Fotogalerie:

Další články z rubriky TechMag

Legendární parní lokomotiva Albatros se vrátí do provozu

Legendární modrá rychlíková lokomotiva Československých státních drah z roku 1947, známá jako Albatros, se vrátí do provozu. České dráhy využily nabídku společnosti Steam Story Agency, která se zavázala k opravě lokomotivy a jejímu návratu do ...

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na o ...

Výzkumníci z Brna vyvíjejí způsob, jak měřit škodlivost nočního světla

Rostlinám, hmyzu i živočichům velké množství intenzivního osvětlení škodí. Jak ale rozpoznat míru škodlivosti umělého světla na živé organismy a život ...

Starfish Prime: Američané v roce 1962 odpálili atomovku ve výši 400 kilometrů nad povrchem

Dne 9. července 1962 se odehrála jedna z nejvýznamnějších událostí v historii jaderných zkoušek. Americká raketa Thor, nesoucí hlavici o síle zhruba 1 ...

Hrozby pro macOS: V lednu se nově objevila falešná aplikace slibující prolomení zabezpečení iPhonu

V lednu letošního roku zaznamenali bezpečnostní specialisté pokles detekcí hrozeb pro platformu macOS v Česku a na Slovensku. I přesto se nově objevil ...

Doporučujeme



Čtvrtek 25.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »