InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Pro ženy

Poradna zaměřená na těhotenství, porod a péči o miminka funguje i v době koronavirové

11.02.2021
Těhotenství je nejkrásnější období v životě ženy, které však doprovází různé otázky. Především prvorodičky mají velké obavy z toho, jak se dokážou o malé stvoření postarat. Stejně tak často přemýšlí nad porodem i kojení. Právě pro takové ženy jsou vhodné poradny a kurzy. I v současné koronavirové situaci se kurzy pořádají, ale online.
Ilustrační snímek | Zdroj: facebook.com/agenturavetrnik
Vzhledem k pandemii onemocnění COVID-19 se přesunuly veškeré kurzy do internetového prostředí. Stačí mít tedy mobilní zařízení anebo počítač, připojení k internetu a můžete se těšit na cvičení pro těhotné i na přednášky o kojení, porodu a podobně. Stačí se podívat do nabídky agentury Větrník Brno, která pořádá dlouhodobé kurzy předporodní přípravy, v rámci nichž jsou připraveny i pohybové a relaxační aktivity.

Co všechno chtějí vědět těhotné ženy?


První těhotenství je pro mnohé ženy jedna velká neznámá, přitom se nemusíte ničeho bát, protože máte devět měsíců na přípravu. Porodem začíná další etapa života, která je sice nádherná, ale zároveň i náročná.

Samotné tělo dostává během těhotenství poměrně zabrat, a proto je potřeba se naučit například správné držení těla a nacvičit hluboké břišní dýchání. Právě na takovou oblast jsou zaměřené kurzy komplexně připravující na porod a mateřství. Mimo jiné se seznámíte se změnami v těhotenství, nacvičíte vhodné techniky posilování svalů pánevního dna a dozvíte se, jaká vyšetření vás v následujících měsících čekají a spoustu dalších užitečných informací.

V neposlední řadě se naučíte odlišovat poslíčky od skutečných kontrakcí. V rámci kurzu pro těhotné se připravíte i na dobu poporodní a šestinedělí, které je nejen pro tělo, ale především i pro psychiku náročné.

Ideální je mít při ruce porodní asistentku. Po porodu se vám bude plně věnovat, ovšem nápomocná je vám i v době těhotenství.

Kurzy pro maminky a miminka


Přijdou si na své dokonce i maminky s novorozenci. S příchodem miminka totiž vyplují na povrch další nejasnosti. Zároveň je dobré věnovat se společné činnosti, například můžete s dětmi cvičit (babyjóga). Kurzy pro maminky a miminka jsou různorodé.

Laktační poradenství


Kojení je boj. Potvrdí vám to snad každá žena po porodu. Důležité však je tento boj nevzdávat. Jestliže se vám nedaří kojit správnou technikou a nemáte ponětí, co děláte špatně, obraťte se na laktační poradkyni. Stejně jako porodní asistentky, tak i laktační poradkyně v době koronavirové chodí ke svým klientkám domů.

Paní Mirka Tomická z Agentury Větrník je porodní asistentkou a laktační poradkyní v jednom, její návštěva zahrnuje nejen poradenství ohledně kojení, ale také kontrolu psychického stavu, zavinování dělohy, kontrolu porodního poranění, distázy či poradenství v případě inkontinence.

Dále Vám je schopna pomoci s péčí po ambulantním porodu, s odběrem krve z patičky nebo holisticky ošetřit jizvy po císařském řezu. Dobré je také vědět, že téměř všechny pojišťovny přispívají na laktační poradenství.

Veškeré tyto služby Vám zajistí Agentura Větrník


Větrník byl založen před více než dvaceti lety s cílem vytvořit pro budoucí i stávající maminky místo, kde by se cítily dobře a našly zde odpovědi na své otázky ohledně těhotenství, porodu a péči o miminka.

Mirka Tomická spolu s fyzioterapeutkami a lektorkami Babyjógy se těší, až vás znovu uvítají v prostorách Agentury Větrník.
Autor: Pl.

Další články z rubriky Pro ženy

Erotické prádýlko, jak zaujmout v posteli a okořenit sex?

Je Váš partner náročný? Vyžaduje od Vás neustále nové přístupy k vašemu společnému intimnímu času? Úsilí, které vynaložíte na překvapení svého partnera, je klíčovou součástí naplňujícího sexuálního života a nádherné noci plné rozkoše. Vklouznutí do ...

Vaginální výtok: jaký je normální, a který už ne?

Vaginální výtok je přirozeným jevem, který má svou funkci v udržování zdraví a rovnováhy intimních partií. Vaginální výtok se může měnit v závislosti ...

Jak se rychle vzchopit z rozchodu

Rozchod je jednou z nejtěžších životních situací, kterou může člověk zažít. Ztráta partnera, se kterým jste sdíleli společnou budoucnost, lásku a důvě ...

Můj muž je alkoholik, co mám dělat?

Máte pocit, že váš muž pije příliš mnoho alkoholu a že to ovlivňuje váš vztah i jeho zdraví? Cítíte se bezmocní, zklamaní, naštvaní nebo vydíraní? Nej ...

Jsou náhražky parfémů dobrým nákupním rozhodnutím?

Při hledání ideální vůně často stojíme před dilematem: originální parfémy známých značek nebo jejich náhražky? Mohou alternativní nabídky konkurovat l ...

Doporučujeme



Čtvrtek 25.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »