InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

Exkluzivní výbava pro potěšení z jízdy: MINI electric collection pro MINI Cooper SE

11.02.2021
Speciální edice při uvedení modernizované verze čistě elektricky poháněného MINI zaujme upraveným vzhledem s vícebarevnou střechou Multitone, specifickými prvky designu, stylovými doplňky interiéru a mimořádně bohatou výbavou. K dispozici jsou nové asistenční systémy, komfortní prvky výbavy a pakety konektivity. Uvedení na trh v březnu 2021.
Foto: press.bmwgroup.com
Od března 2021 přinese MINI Cooper SE (spotřeba paliva, kombinovaná: 0 l/100 km; spotřeba elektřiny, kombinovaná:
17,6-15,2 kWh/100 km WLTP, 16,1-14,9 kWh/100 km NEDC; emise CO2, kombinované: 0 g/km) do světa potěšení z čistě elektrické jízdy zásluhou svěžích designových doplňků a nových prvků výbavy ještě více osobitosti. Nová kolekce MINI Electric Collection přináší první čistě elektrický model britské prémiové automobilky ve velkém stylu. Speciální edice kombinuje prvky designu navržené pro nejnovější provedení klasického MINI, jako je například přepracovaná přední část či vícebarevná střecha Multitone s exkluzivními designovými prvky exteriéru a interiéru, stejně jako bohatou výbavou.

Přístup redukce designových prvků zajistil, že kulaté světlomety a typická šestiúhelníková maska chladiče jsou ještě dominantnějšími prvky přední části MINI Cooper SE, než tomu bylo dříve. Součástí výbavy edičního modelu je modrý metalický lak Island Blue, který je pro MINI Cooper SE k dispozici vůbec poprvé. Volitelně je k dispozici nové šedé provedení střechy, součástí kolekce MINI Electric Collection je ale vícebarevná střecha Multitone, která je v daném segmentu unikátní. V oxfordské továrně MINI vznikají při použití nové techniky lakování fascinující barevné přechody střechy z modré San Marino Blue v přední části přes světle modrou Pearly Aqua uprostřed až po černou Jet Black na zádi.

Nezaměnitelně výrazný vzhled podtrhují také exkluzivně navržené pruhy na přední kapotě a nad bočními prahy, jejichž jen mírný barevný kontrast s lakem karoserie vytváří stylové propojení s vícebarevnou střechou Multitone. Celku dodávají osobitě sportovní výraz rovněž černé kryty zpětných zrcátek, 17" kola z lehké slitiny MINI Electric Collection Spoke a leskle černé elementy v podobě rámečků masky chladiče, předních světlometů i zadních světel, znaků MINI, označení modelu na zádi, klik dveří a bočních ozdob. Kolekci MINI Electric dále doplňují Adaptivní LED světlomety s matrixovou technikou pro dálková světla, kryty prahů s vytištěným logem MINI Electric, sportovní sedadla čalouněná kombinací světle šedé látky a koženky, nově navržené hliníkové povrchy interiéru v provedení MINI Yours Aluminium a antracitové čalounění stropu. Prémiový charakter interiéru je zřejmý ze sportovního volantu čalouněného kůží nappa, který v edičních modelech na sobě nese logo MINI Electric.

MINI Electric Collection je exkluzivním vyjádřením bezemisního potěšení z jízdy. Spontánní dodávka síly motoru o výkonu 135 kW/184 k, pro daný model specificky naladěný podvozek a nízko umístěné těžiště dodávají MINI Cooper SE působivou agilitu typickou pro vozy MINI. Lithium-iontová baterie umístěná v podlaze vozu zajišťuje dojezd 203 až 234 km podle testovacího cyklu WLTP.

Pro speciální ediční model MINI Cooper SE byla navržena kombinace paketů výbavy v oblastech komfortu, konektivity a asistenčních systémů. Vůbec poprvé je v nabídce vyhřívání volantu, zvyšující komfort při jízdě v zimě. Součástí standardní výbavy MINI Cooper SE je paket navigace Connected. Navigace Connected Plus dále obsahuje Head-Up Displej, rozšířené funkce telefonu s bezdrátovým nabíjením, službu Concierge Service a výbavu MINI Connected XL.

Novou součástí paketu asistenčních systémů Driver Assistance je funkce upozornění na nechtěné opuštění jízdního pruhu, která řidiče vibracemi ve volantu upozorní v situaci, kdy rozpozná tendenci k nezáměrnému vyjetí z jízdního pruhu.

Nový paket Driver Assistance Plus poprvé zahrnuje aktivní systém pro udržování rychlosti s funkcí Stop & Go, který dokáže MINI Cooper SE zpomalit až do úplného zastavení. Pro následné rozjetí a opětovnou aktivaci automatické regulace rychlosti a vzdálenosti se stačí jen jemně dotknout akcelerátoru.

Řidič má v tomto systému vítaného pomocníka v husté dopravě, kde si sice nemůže naplno vychutnat typické potěšení z jízdy, má však k dispozici více komfortu.

Zdroj: BMW Group

Další články z rubriky Auto moto

Na silnice po zimním spánku opět vyrážejí cyklisté a motorkáři. S nadcházejícími Velikonocemi zbystřete, vyzývá Besip

Jaro a zlepšující se počasí přirozeně nahrává pobytu venku. Na silnice se tak po zimní pauze postupně vrací zranitelní účastníci silničního provozu, řeč je zejména o cyklistech a motorkářích. Obzvláště s ohledem na nadcházející velikonoční svátky, ...

Společnost Scania urychluje nasazení autonomní přepravy mezi dopravními uzly

Společnost Scania spouští komerční pilotní program autonomní přepravy (Autonomous Commercial Pilot Programme). V plánu jsou automatická řešení s využi ...

Kia EV9 získala dvojnásobné vítězství v soutěži World Car Awards 2024

Značka Kia obdržela další cenné vítězství v soutěži World Car Awards 2024 (Světové auto roku 2024). Vlajková loď značky, čistě bateriové SUV EV9 získa ...

Tatra Trucks má novou konstrukční kancelář v Brně, v blízké době přibude další v Ostravě

Kopřivnická automobilka nastartovala procesy restrukturalizačních kroků a investic, která mají výrazně zvýšit objem produkce a také zefektivnit její c ...

Nová Škoda Octavia má český ceník, navzdory mnoha vylepšením se její ceny nezvýšily

Mladá Boleslav - Krátce po uvedení limitované edice First Edition vstupují na český trh další varianty modernizovaného modelu Škoda Octavia. Zákazníci ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »