InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Svobodná firma, co si pod tím představit a jak vést lidi a společnost?

10.02.2021
V dnešní době i v současné společnosti můžeme nalézt mnoho různých firem a organizací s odlišnou vnitřní strukturou, s jinými nastavenými hodnotami i s rozdílným chováním mezi zaměstnanci i mezi zaměstnavateli vůči svým zaměstnancům. Ve vyjmenovávání dalších rozdílů bychom mohli dál pokračovat, ale zastavíme se u samotného pojetí firma, respektive firma tradiční a firma svobodná. V čem se filozofie takových firem liší? Odpověděl Jakub Michl, CEO, strategy designer a jednatel webové a grafické agentury Beneš & Michl.
Foto: pixabay.com
Tradiční vs svobodné firmy. Obvykle se setkáváme s firmami, kterým je vlastní klasická, hierarchická organizační struktura. Na pomyslném nejnižším bodě pyramidy jsou zaměstnanci, kteří mají nejmenší vliv na chod firmy, s vyššími úrovněmi pomyslné pyramidy se pak dostáváme k vedoucím zaměstnancům, manažerům a lídrům, k jednatelům a ředitelům. Veškerá odpovědnost za jednotlivé úkoly, zaměstnance a podřízené stoupá s pomyslnou úrovní zmiňované pyramidy. Zaměstnanci mají obvykle striktně nastavená svá práva a povinnosti. Mnohdy jim není umožněna ani vlastní invence, a tak plní plány svých nadřízených dle jasných instrukcí.

S postupem času se ale doba mění a tradiční píle, poslušnost a znalost dnes pomalu nahrazuje kreativita, zápal a samostatnost. Menší firmy mají tendence - sami chtějí - stavět na myšlence, že ostatní kolegové dělají to nejlepší, co mohou, co umí a také, co je v zájmu celé firmy.
Filozofie svobodné firmy tkví v předpokladu, že každý jedinec má v sobě ukrytý talent, při jehož uplatnění na pracovním poli, se pro něj práce jako taková stává čímsi jiným, než potřebnou a nutnou částí života. Podobně nastavené firmy s tímto předpokladem dál pracují a zakládají si na zodpovědnosti jednotlivých pracovníků.

I ve svobodných firmách nalezneme pozice typu lídr, manažer, nicméně tyto pozice slouží spíše jako pozice koordinátorské, které se snaží nasměrovat ostatní pracovníky v týmech. Důraz ve svobodných firmách je kladen na naslouchání, společné řešení problémů, talent pracovníků a samozřejmě na vzájemnou toleranci. Se všemi vyjmenovanými jde ruku v ruce firemní kultura a společná vize, která je nesmírně důležitou součástí svobodných firem. Je důležité, aby jednotliví pracovníci měli stejný cíl, jako jej má nastavený samotný majitel či vedení.

Dále myšlenku svobodné firmy s ohledem na své zaměstnance rozvíjí Jakub Michl: "Dáváme lidem pocit důležitosti. Všichni jsou u nás ve firmě důležití. Od asistentky, přes juniorního grafika až po art directora. A všichni to ví." Pro všechny pracovníky je důležitá myšlenka kolektivnosti a pocit sounáležitosti, kdy se ví, že to, co dělají / vytváří, zkrátka to, na čem se podílí, má vliv na všechny ostatní. "Finanční výsledky pravidelně sdílíme na měsíční bázi. Všichni tak ví, kolik má firma zisk a jak se jí tedy daří. Používáme také kvalitní vybavení - židle, stoly, počítače, software," doplňuje.

Svobodné firmy

Svobodné firmy u nás nejsou natolik hojně zastoupeny, jako tomu je u tradičních firem, každopádně i s nimi se zde můžete setkat. Obvykle jsou to firmy, které mají menší počet svých pracovníků. Určitou predikcí je skutečnost, že v úzkém kruhu se snadněji řeší koordinace, problémy a samozřejmě je výrazně usnadněna vzájemná komunikace. S větším počtem pracovníků je pak možné vytvářet různé týmy, mezi kterými je komunikace i koordinace taktéž snazší.

Jak už bylo zmiňované výše, fungování svobodných firem je závislé na společné a sjednocené vizi, kdy zaměstnanci nechodí do práce jen s tím, aby si odpracovali to, co musí a šli domů. Tuto myšlenku zastává i Jakub Michl: "Máme jasnou vizi a cíle, za kterými všichni jdeme. O důležitých věcech ve firmě rozhodujeme všichni dohromady." Pro upřesnění také uvádí příklady, o čem společně rozhodují: "Společně jsme si zvýšili počet home office z 1 dne na 3 dny v týdnu. Společně jsme si stanovili, jak budou vypláceny bonusy z projektů. Společně řešíme, koho do firmy přijmeme. Stanovujeme si jaké benefity máme ve firmě. Např. naposledy Multi sport karty."

Autor: Mgr. Pavel Kašpar

Další články z rubriky Rady a tipy

Kde nakupovat sazenice a semena zeleniny?

Není nad vlastnoručně vypěstovanou zeleninu. Rajčata, papriky, okurky, kedlubny, zelí... Nejenže jsou cenově dostupnější, ale především mnohem chutnější a i zdravější. Pesticidy na zahrádkách dnes používá jen málokterý ...

Počet vloupání do firem postupem let roste. Jak ochránit svůj majetek?

Policejní statistiky mluví naprosto jasně - rok od roku se zvyšuje počet úspěšných vloupání do rodinných domů i firem. Přesně proto musíte nějakým způ ...

Výhody hraní za české koruny na online kasinech

České koruny představují pro hráče vždy určitou preferenci, a to pro své mnohé výhody, které hráčům online kasin poskytují. Jednoduché vklady a přehle ...

Velikonoční slevy lákají na vajíčka i jarní výprodeje, ale kde je hranice?

Velikonoce tradičně patří mezi svátky, které se u obchodníků těší značné oblibě. Zákazníky se přitom nesnaží nalákat jen na vajíčka a čokoládové zajíč ...

Kde uspořádat firemní akci? My máme jasno!

Firemní teambuilding, konference, školení, setkání pro zákazníky, ale také svatba či jakákoliv jiná výjimečná událost. Všechny tyto akce mají jedno sp ...

Doporučujeme



Pátek 29.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »