InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Jaké jsou nejčastější omyly zákazníků při reklamacích

25.01.2021
Reklamace patří k nejčastěji uplatňovaným a také nejdůležitějším spotřebitelským právům. Pravidla pro uplatňování takzvaných práv z vadného plnění však zrovna nejjednodušší nejsou a zákazníci často tápou a nechají se mylnými představami odradit nebo zkrátit na svých právech. O jaké nejčastější omyly se jedná?
Foto: pixabay.com
Mnoho spotřebitelů hromadí pomačkané blednoucí účtenky od každého nákupu doma v krabici od bot. Problém s tímto systémem nastává, když je jednou za rok skutečně potřeba něco reklamovat - ve změti zmuchlaných papírků se ten správný hledá jako jehla v kupce sena. Pokud se nenajde, jsou možnosti dvě: buď to rovnou vzdát, nebo se pokusit reklamovat bez účtenky, což může zdánlivě vést jen ke ztrátě času.

Absence účtenky neznamená automaticky nemožnost zboží reklamovat. "Prodejce sice může požadovat důkaz o koupi, tím ale nemusí být jen papír z jeho kasy. Vzestup bezhotovostních plateb zde může zachránit spoustu situací - pokud jste nákup platili kartou, stačí transakci dohledat ve výpisu z internetového bankovnictví," vysvětluje Eduarda Hekšová, ředitelka spotřebitelské organizace dTest. A dodává: "Skvělým pomocníkem jsou i mobilní aplikace, které účtenky spravují za vás. Hned po nákupu si ji vyfotíte, pojmenujete a originál můžete zahodit."

Pokud žádný hmatatelný důkaz nemáte, ale nákup u konkrétního prodejce je zřejmý třeba proto, že jste stálý zákazník na malém městě nebo jde o unikátní produkt, který nikdo jiný neprodává, nenechte se odbýt. U soudu by mělo šanci na úspěch například i svědectví dalších osob.

Stát se také může, že jste si zakoupili třeba kabát, když jste byli na pracovní cestě v Praze, a právě na něm se vyskytla vada. Ale žijete v Ostravě a do hlavního města se v nejbližší době nechystáte. Tak to necháte být. Reklamaci však můžete uplatnit v kterékoliv pobočce nebo v sídle prodejce, ledaže by předem určil jiný subjekt, zpravidla servis.

Někdy může být složitější zorientovat se v tom, kdo vám zboží prodal. "Myslete na to, že rozhodující je IČ nebo obchodní firma na dokladu. Často zjistíte, že síť konkrétní značky je v celé republice spravována jednou společností, která je vaším prodejcem, a zboží k reklamaci můžete předat v jakékoliv její provozovně," uvádí Eduarda Hekšová. A doplňuje: "Pozor ale na franšízy - i když vidíte stejnou obchodní značku a logo, může jít o různé obchodní subjekty."

Reklamovat můžete samozřejmě i poštou, což využijete nejspíše hlavně u zboží zakoupeného v e-shopu. Ani poštovným se nenechte odradit. Jestliže bude reklamace uznána, můžete požadovat náhradu všech účelně vynaložených nákladů.

Pokud nakupujete zboží z bazaru či od známých z druhé ruky s klidem v duši, že vám k němu předchozí vlastník dává i paragon a zbývá ještě rok záruky, neusněte na vavřínech. V praxi sice reklamace druhým vlastníkem ve většině případů prochází, avšak obchodník má právo vám nevyhovět s argumentem, že spolu nemáte žádný právní vztah. Problém je v tom, že práva z vadného plnění jsou vázána k dané kupní smlouvě, kterou prodejce uzavřel se svým původním zákazníkem. Mají mezi sebou tedy právní vztah a práva z vadného plnění má zákazník - nelpí na věci a "neputují" s ní i za dalšími vlastníky.

"Řešením tedy může být zůstat s původním vlastníkem v kontaktu a v případě potřeby poslat do prodejny jeho, což bude schůdné asi maximálně mezi přáteli či v rodině. Praktičtější je sepsat takzvané postoupení práv z vadného plnění, kde vlastník prohlásí, že všechna současná i budoucí práva postupuje vám," radí Eduarda Hekšová.

Práva z vadného plnění mohou plynout z každé smlouvy, přičemž jejím předmětem může být téměř cokoliv. Pokud něco nesedí, nebojte se ozvat třeba i u kadeřníka, u mobilního operátora, který vám zaslal zjevně nesmyslné vyúčtování, nebo na zájezdu, jenž trpí nedostatky.

Zdroj: dTest

Další články z rubriky Rady a tipy

Kde nakupovat sazenice a semena zeleniny?

Není nad vlastnoručně vypěstovanou zeleninu. Rajčata, papriky, okurky, kedlubny, zelí... Nejenže jsou cenově dostupnější, ale především mnohem chutnější a i zdravější. Pesticidy na zahrádkách dnes používá jen málokterý ...

Počet vloupání do firem postupem let roste. Jak ochránit svůj majetek?

Policejní statistiky mluví naprosto jasně - rok od roku se zvyšuje počet úspěšných vloupání do rodinných domů i firem. Přesně proto musíte nějakým způ ...

Výhody hraní za české koruny na online kasinech

České koruny představují pro hráče vždy určitou preferenci, a to pro své mnohé výhody, které hráčům online kasin poskytují. Jednoduché vklady a přehle ...

Velikonoční slevy lákají na vajíčka i jarní výprodeje, ale kde je hranice?

Velikonoce tradičně patří mezi svátky, které se u obchodníků těší značné oblibě. Zákazníky se přitom nesnaží nalákat jen na vajíčka a čokoládové zajíč ...

Kde uspořádat firemní akci? My máme jasno!

Firemní teambuilding, konference, školení, setkání pro zákazníky, ale také svatba či jakákoliv jiná výjimečná událost. Všechny tyto akce mají jedno sp ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »