InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

BMW Motorrad dosáhlo v roce 2020 svého druhého nejlepšího výsledku v historii

21.01.2021
Navzdory omezením souvisejícím s pandemií koronaviru v roce 2020 dokázalo BMW Motorrad předat zákazníkům 169 272 motocyklů a skútrů, čímž dosáhlo druhého nejlepšího výsledku ve své historii (předchozí rok: 175 162 strojů/-3,4 %). Tento prodejní výsledek je základem úspěšné strategie růstu BMW Motorrad. Důvodem tohoto pozitivního výsledku bylo uvedení na trh třinácti nových modelů, silné portfolio produktů BMW Motorrad a také dealeři BMW Motorrad po celém světě, kteří i přes nejtěžší okolnosti dokázali díky neúnavnému úsilí zajistit v roce 2020 úspěch.
Foto: press.bmwgroup.com
Dr. Markus Schramm, ředitel BMW Motorrad: "Po náročných měsících od března do června dokázal celý tým BMW Motorrad zásluhou pragmatické flexibility a velkého osobního nasazení zvrátit nepříznivou situaci. Kromě pravděpodobně historicky nejlepší nabídky produktů BMW Motorrad vůbec právě toto týmové úsilí, na které jsem velmi hrdý, umožnilo v roce 2020 dosáhnout druhého nejlepšího prodejního výsledku."

Dr. Markus Schramm pokračuje: "Uvedení BMW R 18 na trh bylo bezpochyby jedním z vrcholů roku 2020. Dlouho očekávaný ,Big Boxerʻ byl velmi dobře přijat jak odborným tiskem, tak zákazníky po celém světě."

Stabilní prodej v Evropě s lokálními výkyvy.
S nárůstem o 1224 strojů, a tedy na celkových 27 516 prodaných kusů, se Německo dokázalo oproti předchozímu rekordnímu roku dokonce zlepšit a zůstává největším trhem pro BMW Motorrad. Tento úspěch také přispívá k celkově potěšujícímu výsledku pro BMW Motorrad na evropském trhu.

Dopad pandemie ovlivnil hlavní evropské trhy odlišně. Zatímco Francie oproti předchozímu roku rovněž vzrostla na 17 539 jednotek (předchozí rok: 17 300 jednotek), Itálie (13 918 jednotek), Španělsko (11 030 jednotek) a Velká Británie/Irsko (7315 jednotek) zaznamenaly mírně nižší prodejní čísla. To má za následek mírný pokles objemu o 5,3 % pro evropský region jako celek.

Pozitivní vývoj v Číně a Brazílii pokračuje.

BMW Motorrad nadále roste na čínském a brazilském trhu. S 11 788 prodanými motocykly a skútry (předchozí rok: 8818 kusů) dosáhlo BMW Motorrad v Číně nárůstu o 33,7 %. Podobně pozitivní vývoj byl zaznamenán v Brazílii. S 10 707 prodanými kusy (předchozí rok: 10 064 kusů) a růstem o 6,4 % patří jihoamerický trh mezi sedm nejlepších trhů BMW Motorrad v roce 2020.

Boxer stále vede smečku.
S celkovým počtem téměř 80 000 prodaných kusů tvoří modely s motorem boxer páteř úspěchu BMW Motorrad. Tradičně silná pozice charakteristického pohonu BMW Motorrad byla v roce 2020 dále posílena uvedením motoru R 18 s objemem 1800 cm3.

Silný výkon v segmentu do 500 cm3.
Jednoválcové modely BMW G 310 R a BMW G 310 GS se těšily v roce 2020 nepřerušené popularitě. Aby trend pokračoval i v budoucnu, prošly oba modely na podzim 2020 rozsáhlou modernizací v oblastech vzhledu a techniky. S více než 17 000 prodanými motocykly po celém světě jsou tyto dva agilní a všestranné stroje trvalou součástí portfolia BMW Motorrad a přispěly k celkovému úspěchu v roce 2020.

Spolehlivý debut nových modelů střední třídy BMW Motorrad.
BMW Motorrad se uvedením nových modelů F 900 R a F 900 XR doslova trefilo do černého. Se 14 429 prodanými modely dokázalo dále posílit svou silnou pozici v segmentu střední třídy. Spolu s dalšími modely, jako jsou BMW F 750 GS, BMW F 850 GS a BMW F 850 GS Adventure, celkový podíl dvouválcových řad již přesahuje 35 000 jednotek.

Výhled do roku 2021.
Navzdory skutečnosti, že všeobecné podmínky na celém světě zůstávají nepředvídatelné, Timo Resch, vedoucí prodeje a marketingu BMW Motorrad, je ohledně roku 2021 velmi optimistický: "Nejdříve bych rád poděkoval našim dealerům BMW Motorrad, jejichž zásluhou byl rok 2020 i přes obrovské výzvy díky kreativitě, flexibilitě a neúnavnému odhodlání velmi úspěšný. Svým zákazníkům budeme v roce 2021 společně s našimi silnými partnery opět dodávat řadu nových a mimořádných produktů. M 1000 RR, jeden z nejpozoruhodnějších sportovních motocyklů, čeká na své uvedení na závodní dráhy celého světa. Jako uvolněný kontrapunkt posíláme na silnice model R 18, který do své první celé sezóny přichází s bohatou nabídkou příslušenství. S modelem S 1000 R uvádíme vysoce emotivní a nekompromisní sportovní roadster se supersportovní jízdní dynamikou. Letos také představíme jedno nebo dvě překvapení v segmentu e-mobility."

Zdroj: BMW Group

Další články z rubriky Auto moto

Na silnice po zimním spánku opět vyrážejí cyklisté a motorkáři. S nadcházejícími Velikonocemi zbystřete, vyzývá Besip

Jaro a zlepšující se počasí přirozeně nahrává pobytu venku. Na silnice se tak po zimní pauze postupně vrací zranitelní účastníci silničního provozu, řeč je zejména o cyklistech a motorkářích. Obzvláště s ohledem na nadcházející velikonoční svátky, ...

Společnost Scania urychluje nasazení autonomní přepravy mezi dopravními uzly

Společnost Scania spouští komerční pilotní program autonomní přepravy (Autonomous Commercial Pilot Programme). V plánu jsou automatická řešení s využi ...

Kia EV9 získala dvojnásobné vítězství v soutěži World Car Awards 2024

Značka Kia obdržela další cenné vítězství v soutěži World Car Awards 2024 (Světové auto roku 2024). Vlajková loď značky, čistě bateriové SUV EV9 získa ...

Tatra Trucks má novou konstrukční kancelář v Brně, v blízké době přibude další v Ostravě

Kopřivnická automobilka nastartovala procesy restrukturalizačních kroků a investic, která mají výrazně zvýšit objem produkce a také zefektivnit její c ...

Nová Škoda Octavia má český ceník, navzdory mnoha vylepšením se její ceny nezvýšily

Mladá Boleslav - Krátce po uvedení limitované edice First Edition vstupují na český trh další varianty modernizovaného modelu Škoda Octavia. Zákazníci ...

Doporučujeme



Pátek 29.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »