InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

BMW M GmbH je i v roce 2020 nadále na cestě udržitelného růstu: celosvětově dodáno 144 218 vozidel

20.01.2021
Dalším novým prodejním rekordem pokračovalo BMW M GmbH v růstu i ve fiskálním roce 2020. I přes dopady koronavirové pandemie na prodeje se podařilo zvýšit počet dodaných automobilů BMW M o 6 procent na celkových 144 218 kusů. Díky tomuto výsledku dceřiná společnost BMW Group se statusem nezávislého výrobce významně posílila v rámci konkurence své vedoucí postavení na trhu, které poprvé získala v roce 2019.
Foto: press.bmwgroup.com
"Skutečnost, že jsme tento mimořádně náročný rok uzavřeli dalším prodejním rekordem, jednoznačně potvrzuje naši důslednou strategii růstu," říká Markus Flasch, předseda představenstva společnosti BMW M GmbH. "Můžeme být obzvláště hrdí na skutečnost, že jsme dokázali nejen obhájit naši dominanci na trhu jakožto nejúspěšnějšího výrobce výkonných a vysokovýkonných automobilů, ale také ji dokonce zvětšit."

Další nárůst prodejů byl mimo jiné vyvolán úspěšným uvedením modelů BMW X5 M a BMW X6 M na trh. S pohonnými jednotkami V8 dosahujícími výkonu až 460 kW/625 k nabízejí tyto automobily BMW M segmentu Sports Activity Vehicle a Sports Activity Coupé obzvláště osobitý zážitek z vysokého výkonu. Pozitivní ohlasy sklidil rovněž speciální model BMW M2 CS, který se stal základem nového závodního automobilu od BMW Motorsport. Jen v sektoru vysokovýkonných modelů se povedlo oproti roku 2019 zvýšit počet celosvětově prodaných kusů o 4 procenta.

Navíc to byly hlavně výkonné deriváty nového BMW řady 3 a nového BMW řady 4, které tak rázně pomohly zvýšit prodeje BMW M GmbH. Díky výkonným zážehovým a vznětovým řadovým šestiválcům, specifickému naladění podvozku a jedinečným designovým prvkům zaručují také vrcholná provedení BMW řady 3 Sedan, BMW řady 3 Touring a BMW řady 4 Coupé v prémiovém segmentu střední třídy charakteristický M zážitek kombinovaný s ničím neomezenou využitelností v každodenním provozu a na dlouhých cestách.

Rostoucí poptávka na všech důležitých trzích.
Technologie přenesená z automobilových závodů, dokonale sladěné prvky v oblastech systémů pohonu, podvozku, aerodynamiky, designu interiéru a provozu, jakož i výsledný autentický charakter automobilů BMW M vytvářejí fascinaci, která i v roce 2020 po celém světě uchvátila stále větší počet na výkon orientovaných zákazníků. Nových prodejních rekordů bylo dosaženo například v USA, nejdůležitějším trhu pro automobily BMW M, a také v Číně. V Rusku i v Koreji se tržby zvýšily o více než 60 procent a v Itálii o 47 procent. A také ve Velké Británii překročil počet dodaných vozidel naše očekávání. "Neustále rostoucí poptávku po automobilech BMW M jsme zaznamenali na všech důležitých trzích," vysvětluje Thomas Felbermair, vedoucí prodeje a marketingu BMW M GmbH. "Z tohoto důvodu a díky zapojení naší husté sítě prodejců jsme byli mimořádně úspěšní při zvládání výzev, které pandemie představuje."

Připraveno: BMW M5 CS, BMW M3 Sedan a BMW M4 Coupé.
Při pohledu do budoucnosti se největší pozornost přesouvá na světovou premiéru BMW M5 CS, která se uskuteční v lednu 2021. Speciální provedení BMW M5 se v nabídce objeví vůbec poprvé - s mimořádným výkonem a s exkluzivními závodními vlastnostmi. Poté se hlavní pozornost zaměří na uvedení nového BMW M3 Sedan v březnu 2021 a nového BMW M4 Coupé. Dva vysokovýkonné automobily představují podstatu nezaměnitelného pocitu M. Ihned po světové premiéře vzbudila nová generace modelů po celém světě velký zájem.

V budoucnu budou přání komunity M naplněna mimořádnou rozmanitostí: Každá varianta s klasickým manuálním řazením bude doplněna modelem Competition s 8stupňovou převodovkou M Steptronic s funkcí Drivelogic. V létě 2021 navíc do portfolia pohonů pro BMW M3 a BMW M4 poprvé přibude systém pohonu všech kol M xDrive. A na léto bude představeno také BMW M4 Cabrio. Naproti tomu úplně první BMW M3 Touring stále prochází procesem sériového vývoje.

Náhled do budoucnosti: Pokračující růst, nový M pocit díky elektrifikaci a jedno výročí.
"Je pozoruhodné, že nového prodejního rekordu bylo možné dosáhnout ještě před uvedením našich nejdůležitějších modelů," říká Markus Flasch. "Nová generace BMW M3 a BMW M4 nám nabízí příslib dynamického růstu i v roce 2021." Flasch se kromě toho také těší na představení zcela nového podání osobitého M pocitu. Jeho základem bude elektrifikace. V průběhu roku 2021 totiž BMW M GmbH představí první elektricky poháněný výkonný automobil.

S tímto nastavením výrobního programu, s nímž byla v rámci modelové řady BMW M GmbH realizována strategie širokého výběru "Power of Choice", a mimořádně atraktivní modelovou řadou směřuje BMW M GmbH plné optimismu směrem k nadcházejícímu výročnímu roku. Rok 2022 bude rokem, kdy BMW M GmbH slaví 50 let své existence. Markus Flasch již ohlásil "rok plný překvapení": "Pokud zmíním klíčové slovní spojení - speciální edice - mělo by být jasné, na co se mohou naši zákazníci během jubilejního roku těšit."

Zdroj: BMW Group

Další články z rubriky Auto moto

Společnost Scania urychluje nasazení autonomní přepravy mezi dopravními uzly

Společnost Scania spouští komerční pilotní program autonomní přepravy (Autonomous Commercial Pilot Programme). V plánu jsou automatická řešení s využitím předních technologií od společnosti ...

Kia EV9 získala dvojnásobné vítězství v soutěži World Car Awards 2024

Značka Kia obdržela další cenné vítězství v soutěži World Car Awards 2024 (Světové auto roku 2024). Vlajková loď značky, čistě bateriové SUV EV9 získa ...

Tatra Trucks má novou konstrukční kancelář v Brně, v blízké době přibude další v Ostravě

Kopřivnická automobilka nastartovala procesy restrukturalizačních kroků a investic, která mají výrazně zvýšit objem produkce a také zefektivnit její c ...

Nová Škoda Octavia má český ceník, navzdory mnoha vylepšením se její ceny nezvýšily

Mladá Boleslav - Krátce po uvedení limitované edice First Edition vstupují na český trh další varianty modernizovaného modelu Škoda Octavia. Zákazníci ...

Historie i budoucnost: Nové výstavy ve Škoda Muzeu

Škoda Muzeum na jaře nabízí výstavy odkazující k historii i současnosti automobilky i k dalším tématům. Vedle výstav věnovaných 50. výročí vozů Škoda ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »