InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

Úspěchy v roce 2020: BMW vyhrálo mnoho anket a získalo různé tituly a ocenění

30.12.2020
Ocenění se letos rozdávala digitálně, ale radost BMW z obdržení řady prestižních cen byla i přes přechod do virtuálního světa velmi reálná. Mnichovská prémiová automobilka si v roce 2020 opět vysloužila pochvalu v Německu i v zahraničí řadou vítězných titulů a špičkových hodnocení v odborných hodnoceních a hlasováních veřejnosti. Tato vyznamenání sahala od cen za nové modely a za současný designový styl, nejnovější technologické inovace a image značky až po zvláštní uznání za výjimečnou kvalitu, spolehlivost, bezpečnost a spokojenost zákazníků.
Foto: press.bmwgroup.com
BMW řady 3 bylo prvním BMW, které získalo titul Auto roku v České republice na základě hodnocení odborné novinářské poroty.

Modely korunované odbornými publikacemi, společnostmi zabývajícími se výzkumem trhu, dalšími institucemi a průzkumy čtenářů v podobě anket "auto roku" v roce 2020 pokrývají celou škálu nabídky modelových řad. Skutečnost, že BMW získávalo ocenění po celém světě, ukazuje na správnost přístupu označovaného "Power of Choice" (možnosti výběru), který nabízí široké možnosti výběru pro optimální řešení mobility zákazníků po celém světě. Nejnovější modely BMW s elektrifikovanými pohony, vozy poháněné konvenčními spalovacími motory a vysoce výkonné vozy od společnosti BMW M GmbH - to vše díky své charakteristické radosti z jízdy a vyspělé technice získalo různá ocenění.

Vítězná efektivita: BMW modely s elektrifikovanými pohony.
Úspěchy BMW v roce 2020 se opírají o vedoucí pozici společnosti na trhu vozů s elektrifikovanými pohony. Nejčastějším vítězem bylo v roce 2020 BMW 330e Sedan. Tento plug-in hybridní vůz získal titul "Goldenen Lenkrad" od "Auto Bild" a "Bild am Sonntag" a "Auto Trophy" od "Auto Zeitung". Již začátkem roku 2020 označil britský časopis "What Car?" BMW 330e Sedan jako "Best Executive Car" a "Best Plug-in-Hybrid", a následně v srpnu 2020 také ocenění pro elektrické vozy "Electric Car Award". Plug-in hybrid také obdržel cenu nejlepšího služebního vozu "Best Company Car" od časopisu "Autocar and "Parkers".

Další ocenění "Electric Car Award" od "What Car?" směřovalo pro BMW X5 xDrive45e, které bylo označeno jako "Nejlepší velké prémiové SUV" časopisem "Auto Express" a "Nejlepší plug-in hybrid" portálem "Car Buyer". "Car Buyer" současně předal ocenění za "nelepší velký firemní vůz" pro BMW 530e Sedan.

Čistě elektrické BMW iX3 získalo své první ocenění v Číně, kde se toto bezemisní Sports Activity Vehicle (SAV) již několik měsíců vyrábí ve společném podniku BMW Brilliance Automotive. Místní média "miaodongche30", "Auto World", "sohu.com" a "zhongshulaila" označila BMW iX3 za nejlepší přírůstek na trhu elektrických vozů v Číně.

Mimořádná radost z jízdy v kompaktním segmentu.
V roce 2020 získalo mezinárodní uznání několik modelů BMW v prémiovém kompaktním segmentu. Nové BMW řady 1 obdrželo titul "Premium Lower Medium Car of the Year" od britské publikace "Company Car Today" a rovněž cenu "Great British Fleet Award" (také ve Velké Británii) jako "Nejlepší firemní vůz nižší střední třídy". V hodnocení ojetých vozů "What Car?" získala předchozí generace BMW M140i cenu jako "Nejlepší ojetý hot hatch".

Na "Festival Automobile International" v roce 2020 ve Francii bylo nové BMW řady 2 Gran Coupé zvoleno "Nejkrásnějším vozem roku".

Úspěchy po celém světě: nové BMW řady 3 a BMW řady 4.
Série úspěchů BMW řady 3 začala v lednu 2020 ziskem titulu Auto roku 2020 v České republice. V únoru 2020 pak pokračovala vítězstvím ve své třídě v anketě "Best Cars 2020", pořádané německým motoristickým časopisem "auto, motor und sport". Později v tomto roce následovala "Auto Trophy" udělená časopisem "Auto Zeitung" a ocenění časopisu "sport auto" pro BMW 330i Sedan a BMW 330i Touring.

BMW řady 3 sbíralo ve Velké Británii další ocenění, včetně cen "Safety Award" od "What Car?", "Great British Fleet Award" jako "Nejlepší firemní vůz", "Car of the Year" od "Company Car Today" a titul "Nejoblíbenější vůz" online portálu "Auto Trader". Ve Španělsku mezitím časopis "El Economista" vyhodnotil BMW řady 3 Sedan jako "nejlepší sedan" roku.

Dále získalo BMW řady 3 dvojici ocenění v soutěži čínské odnože "auto, motor und sport". Kromě toho, že bylo zvoleno "Nejlepším lokálně vyráběným sedanem střední třídy", získalo také celkové ocenění jako "Nejlepší sedan střední třídy". Portály "autohome.com" a "Gasgoo.com" přidaly další ocenění pro BMW řady 3. Nové BMW řady 4 zaznamenalo také několik pozoruhodných úspěchů v Číně a získalo cenu "Fashion Award", kterou předává publikace "Autolooke", a titul "Design of the Year" od "Auto World". BMW řady 4 bylo rovněž zvoleno portálem "163.com" a časopisem "cheyiquan" za "Nejoblíbenější importované auto roku". Portál "ZAKER" navíc ocenil BMW řady 4 vyznamenáním "Prémiové sportovní auto roku".

Zdroj: BMW Group

Další články z rubriky Auto moto

Na silnice po zimním spánku opět vyrážejí cyklisté a motorkáři. S nadcházejícími Velikonocemi zbystřete, vyzývá Besip

Jaro a zlepšující se počasí přirozeně nahrává pobytu venku. Na silnice se tak po zimní pauze postupně vrací zranitelní účastníci silničního provozu, řeč je zejména o cyklistech a motorkářích. Obzvláště s ohledem na nadcházející velikonoční svátky, ...

Společnost Scania urychluje nasazení autonomní přepravy mezi dopravními uzly

Společnost Scania spouští komerční pilotní program autonomní přepravy (Autonomous Commercial Pilot Programme). V plánu jsou automatická řešení s využi ...

Kia EV9 získala dvojnásobné vítězství v soutěži World Car Awards 2024

Značka Kia obdržela další cenné vítězství v soutěži World Car Awards 2024 (Světové auto roku 2024). Vlajková loď značky, čistě bateriové SUV EV9 získa ...

Tatra Trucks má novou konstrukční kancelář v Brně, v blízké době přibude další v Ostravě

Kopřivnická automobilka nastartovala procesy restrukturalizačních kroků a investic, která mají výrazně zvýšit objem produkce a také zefektivnit její c ...

Nová Škoda Octavia má český ceník, navzdory mnoha vylepšením se její ceny nezvýšily

Mladá Boleslav - Krátce po uvedení limitované edice First Edition vstupují na český trh další varianty modernizovaného modelu Škoda Octavia. Zákazníci ...

Doporučujeme



Pátek 29.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »