InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

Megane eVISION - budoucnost elektromobility

15.12.2020
Renault, jako první francouzský výrobce na světě, inovuje nepřetržitě již více než 120 let. Technologické, společenské a také environmentální požadavky vytvářejí výzvy pro automobilový průmysl. Vyvíjejí se a tvoří motor rozvoje značky Renault.
Foto: media.renault.cz
Již několik let není osobní automobil pouhým prostředkem individuální dopravy. Získal novou dimenzi. V současnosti je prostorem pro mobilitu a sdílení a prostředkem se stále silnějším propojením. Renault si tuto změnu uvědomil velmi brzy. Začátkem roku značka představila obrysy snu nazvaného MORPHOZ. Univerzální, modulární, autonomní a propojený elektrický koncept posilující nové využívání mobility.

Renault dnes píše novou kapitolu své historie, když představuje inovativní, průkopnické a ambiciózní vozidlo: Mégane eVision. Je předobrazem nové generace elektromobilů založených na zcela nové modulární platformě: CMF-EV.

Mégane eVision maximálně využívá možností, které tato nová platforma aliance nabízí. Tento dynamický sedan disponuje například jednou z nejtenčích baterií na trhu a novou velmi malou pohonnou jednotkou, které zvyšují jeho prostornost. Vysoká technická úroveň jeho určitých stránek a světelný podpis podtrhují tuto modernost. Ruší zavedená pravidla týkající se využívání, proporcí, designu a také energetické účinnosti.

Toto vozidlo buducnosti se již rychle stane skutečností. Sériový model vycházející z tohoto konceptu bude představen v roce 2021.

Více než název, vize

Mégane eVision (vyslovte "Mégane i Vision") symbolizuje návrat značky Renault do samotného jádra trhu. Představuje budoucnost kategorie "kompaktů", kam jednoznačně patří svou prostorností a svými vnitřními rozměry. Mégane eVision pokračuje v historii vozidel Mégane, vlajkové lodi sortimentu vozidel Renault po dobu již 25 let, a zároveň jednoznačně potvrzuje svou přináležitost a soulad se všemi trendy moderní doby.

Tento koncept představuje první etapu zlomu, a to na úrovni emočního (design), inovačního (prostor pro posádku) a technologického (elektro) převratu, k němuž dochází ve chvíli, kdy se mění i potřeby zákazníků. Renault s ním pokračuje ve své roli inovátora a tvůrce osobních automobilů pro život. Dělá to tak, že zlepšuje to, co vždy bylo silnou stránkou vozidel Mégane a co z něj dělá významného hráče v jeho segmentu: zaměřuje se mimo jiné na radost z řízení, komfort a pohodu. A připojuje k tomu nové silné stránky, jako je design, který "vás okamžitě uchvátí", nevídaná prostornost, pokud jde o délku, a veškeré výhody související s elektrickým pohonem.

Renault tak navazuje na svou historii a úspěchy, které měla značka ve spojení s vozy Mégane. Nabízí svou vizi budoucnosti, které se již můžeme dotknout a která bude dostupná pro všechny.

"Díky naší nové platformě CMF-EV, vyvinuté aliancí, jsme zrušili omezení týkající se designu, tvaru, energetické účinnosti a využívání, abychom si mohli představit naše show-car vozidlo Mégane eVision. S nejtenčí baterií na trhu, velmi kompaktní 4,21 metru dlouhou karoserií a s prostorností vozidla segmentu C je Mégane eVision vrcholným dílem vynalézavosti! Vzali jsme jeden z našich nejikoničtějších modelů a spojili jsme ho s budoucností. Mégane eVision redefinuje Mégane a Renault redefinuje Renault. Je to pouhý začátek, který předznamenává příchod nové generace elektromobilů prošpikovaných inovacemi." Luca De Meo, generální ředitel skupiny Renault.

Zdroj: Renault

Další články z rubriky Auto moto

Škoda Superb nyní dostupná s dalšími pohonnými jednotkami včetně nového plug-in hybridu

Mladá Boleslav - Čtvrtá generace modelu Superb vstupuje na český trh v dalších variantách. Nabídku motorizací obohacuje výkonný zážehový motor 2,0 TSI, karosářskou verzi kombi lze nově objednávat i s plug-in hybridním ústrojím. Zákazníci nyní mají ...

Pokrok pro lidstvo: Robotaxi Hyundai IONIQ 5 uspělo v simulované zkoušce pro získání řidičského oprávnění

Značka Hyundai spustila kampaň s videem, v němž plně elektrické robotaxi IONIQ 5 s funkcí autonomní jízdy úspěšně absolvovalo test podobný jízdním zko ...

Kopřivnická Tatra získala dotaci na vývoj nákladního bateriového elektromobilu

Automobilka Tatra Trucks se v posledních letech vedle produkce standardních nákladních vozidel intenzivně věnuje i vývoji automobilů s alternativními ...

Volkswagen rozšiřuje své jarní akční nabídky o mimořádně atraktivní edici Limited

Volkswagen zařazuje do své jarní akční nabídky speciální edici Limited, která je za mimořádně výhodných podmínek dostupná pro všechny modely Volkswage ...

FIAT uvádí novou 500 Collezione 1957, která je sběratelskou edicí

V roce 1957 představil FIAT světu svůj malý velký vůz: Fiat 500, který se stal symbolem masové motorizace a skutečným světovým ambasadorem produktů "M ...

Doporučujeme



Sobota 20.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »