InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Pro ženy

KetoDiet je oblíbená proteinová dieta. Opravdu však funguje?

27.11.2020
V současné době existuje pestrá škála různých diet, přičemž některé jsou méně účinné, jiné naopak více. Pokud hledáte způsob, jak se zbavit přebytečných kilogramů, nabízí se vám proteinová dieta od KetoDiet. Vznikla v České republice v roce 2011. Opravdu ale funguje?
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Obecně se doporučuje, aby se jídelníček skládal z 55 % sacharidů, 25 % tuků a 20 % bílkovin. KetoDiet je však založena na zvýšeném příjmu tuků a bílkovin, naopak sacharidy jsou výrazně omezeny. Poměr jednotlivých složek je tedy úplně jiný, a to 75 % tuků, 25 % bílkovin a 5 % sacharidů. Upravením jídelníčku podle těchto pravidel by mělo dojít k rychlejšímu spalování tuků. Dostanete totiž tělo do takzvané ketózy.

Chcete vědět, jaké jsou na KetoDiet recenze? Co se názorů týče, dost se liší. Osobní zkušenost s uvedenou dietou najdete na webové stránce Ecoblog, která se věnuje testování ekologických a zero waste produktů.

Výhody KetoDiety

KetoDiet je v podstatě placený program. Dostanete balík s proteinovými nápoji, kašemi, pudinky, smoothie, omeletami, plackami, polévkami a podobně.

Vyberete si nejprve jeden ze tří dietních plánů, a to podle toho, jaký je váš cíl, tedy kolik kilogramů potřebujete zhubnout. Stejně tak máte po celou dobu k dispozici konkrétního výživového poradce, jehož se můžete ptát na otázky vztahující se k dietě.

Po ukončení hubnoucího programu se můžete vrátit k racionálnímu jídelníčku bez jojo efektu. Stačí jen dodržovat zásady zdravého stravování. Pochopitelně, pokud začnete jíst opět smažená a průmyslově zpracovaná jídla, jojo efekt se dostaví, ovšem to u každé diety.

KetoDiet je vhodná dokonce i pro celiaky, neboť výrobce má v nabídce celou řadu bezlepkových produktů. Stejně tak nezapomíná ani na vegetariány a vegany.

Nevýhody KetoDiety

KetoDiet má i svá úskalí. Stravování například není vhodné pro těhotné ženy, dále se nedoporučuje lidem s onemocněním srdce či jater. Pokud si nejste jistí, jestli je pro vás KetoDiet ideální cesta k redukci hmotnosti, konzultujte to se svým lékařem.

Počítejte s vyšší cenou. KetoDiet zasáhne do vašeho rozpočtu, ovšem na druhou stranu, hubnutí vyžaduje nějakou investici.

Jak KetoDiet funguje?

Celý redukční proces je rozdělen do třech fází. V první fázi, která se nazývá Rychlé hubnutí, máte jíst pět KetoDiet jídel denně. Zařadíte do jídelníčku doporučenou zeleninu a zdravé tuky, čímž dokonale nastartujete metabolismus a hubnutí jako takové.

V druhé fázi, což je Stabilizace hmotnosti, opět jíte pět jídel denně, nicméně se jedná o čtyři KetoDiet jídla a jedno běžné jídlo bohaté na bílkoviny. Přidat si můžete jakoukoliv zeleninu i vybrané druhy ovoce či zdravé tuky.

V třetí fázi se už vracíte k racionálnímu jídelníčku. Je dobré mít ještě dvě KetoDiet jídla a tři normální jídla, která jsou opět plná bílkovin.

Přečtěte si celou recenzi a osobní zkušenost na webu Ecoblog.
Autor: Pl.

Další články z rubriky Pro ženy

Erotické prádýlko, jak zaujmout v posteli a okořenit sex?

Je Váš partner náročný? Vyžaduje od Vás neustále nové přístupy k vašemu společnému intimnímu času? Úsilí, které vynaložíte na překvapení svého partnera, je klíčovou součástí naplňujícího sexuálního života a nádherné noci plné rozkoše. Vklouznutí do ...

Vaginální výtok: jaký je normální, a který už ne?

Vaginální výtok je přirozeným jevem, který má svou funkci v udržování zdraví a rovnováhy intimních partií. Vaginální výtok se může měnit v závislosti ...

Jak se rychle vzchopit z rozchodu

Rozchod je jednou z nejtěžších životních situací, kterou může člověk zažít. Ztráta partnera, se kterým jste sdíleli společnou budoucnost, lásku a důvě ...

Můj muž je alkoholik, co mám dělat?

Máte pocit, že váš muž pije příliš mnoho alkoholu a že to ovlivňuje váš vztah i jeho zdraví? Cítíte se bezmocní, zklamaní, naštvaní nebo vydíraní? Nej ...

Jsou náhražky parfémů dobrým nákupním rozhodnutím?

Při hledání ideální vůně často stojíme před dilematem: originální parfémy známých značek nebo jejich náhražky? Mohou alternativní nabídky konkurovat l ...

Doporučujeme



Čtvrtek 25.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »