InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Byznys

Investiční zlato pomáhá uchránit peníze před inflací

04.11.2020
Pod pojmem inflace rozumíme postupné navyšování cen zboží a služeb. Časem si za stejné množství peněz koupíme méně. Míra inflace se obvykle pohybuje kolem 2 až 3 %. Jak se jí ubránit?
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Necháte-li peníze jen tak ležet na běžném účtu, po čase budou mít nižší hodnotu. Klíčem je najít takovou formu uložení peněz, která se vám zúročí. Ideálně by měl úrok vystoupat nad 2 až 3 %, aby inflaci pokryl.

Češi jsou konzervativní investoři


Na běžných účtech jsou úroky skoro nulové, na spořicích se v dobrých dobách pohybují kolem procenta, na termínovaných vkladech se bavíme zhruba o 2 %. Ani ty tedy nepokryjí inflaci. Do čeho své peníze vložit, abyste o ně nepřišli?

Češi jsou, co se týká investování, spíš konzervativní. Nejsou příliš ochotní riskovat své peníze na burze. A ani nemusí. Existují i bezpečnější formy uložení peněz, například investiční zlato.

Zlato uchovává hodnotu peněz za každých podmínek


Nepříznivý ekonomický vývoj, nestabilita měny, nic z toho zlato neohrozí. Ba naopak, v krizových situacích je o něj ještě větší zájem, což se potvrzuje i nyní. Kromě toho je zlato mobilní, vezmete si ho kamkoliv s sebou, a prakticky nezničitelné, protože ho nepoškodí požár ani povodeň. Ano, zřejmě už vám došlo, že se bavíme o zlatě v jeho fyzické podobě, tedy o slitcích a mincích.

Žádná česká mincovna slitky nevyrábí, proto jsou u nás oblíbené zejména cihličky švýcarských rafinérií Argor Heraeus a P.A.M.P. Určitou možností jsou i zlaté mince, avšak opět ne ty české. Naše mincovny vyrábí mince, jejichž cena je navýšena o uměleckou a sběratelskou hodnotu.

Nakoupit zlato je snadné


Menší investoři se investice do zlata častokrát obávají, přitom i pro ně je vhodná. Na nákupu zlata není vůbec nic složitého. Můžete se obrátit na odborníky z Obecního domu v Praze nebo využít jejich e-shop Zlate-mince.cz. S výběrem vám rádi pomohou.

"Zlaté mince a zlaté slitky určené k bezpečné investici do tohoto drahého kovu distribuujeme již 17 let," říká Pavel Trtík, ředitel společnosti. "Za toto období jsme si získali důvěru 60 000 zákazníků, kteří si u nás pravidelně doplňují své soukromé zlaté rezervy. Zlato dovážíme přímo ze zahraničí, od dceřiné společnosti rakouské centrální banky."

Dejte zlatu šanci také vy!


Autor: Pl

Další články z rubriky Byznys

Kanceláře k pronájmu získávají na popularitě. Pronajměte si jednu v Brně

I přes rostoucí popularitu flexibilních pracovních modelů zůstává poptávka po kancelářských prostorách poměrně vysoká, protože mít vyhrazené pracovní místo zvyšuje produktivitu a nastoluje rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. Kancelář je ...

Jak psát motivační dopis, abyste zaujali personalisty

Hledání nového zaměstnání bývá většinou běh na dlouhou trať. Nelze ho najít okamžitě, i když jsou výjimky, že se to někomu podaří. Zpravidla je však n ...

Klíčové kroky k vybudování kariéry v oblasti hazardních her v České republice

Ne nadarmo se říká: "Děláte-li práci, kterou milujete, je to jako byste nepracovali jediný den." Všichni sníme o práci v oblasti, která nás bude naplň ...

Půjčka na podnikání může být realitou ještě dnes

Potřebujete krátkodobou finanční injekci? Jsou nyní ve hře složenky nebo další výdaje, které slouží k vašemu podnikání? Jednoduchý scénář je již připr ...

Integrace systému CMMS s dalšími systémy

QRmaint může být integrován s dalšími systémy pro monitorování stavu strojů. Díky této integraci mohou naši zákazníci získávat plné informace o stavu ...

Doporučujeme



Pátek 29.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »