InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Nový trend v Česku: S negativním testem na Covid se řada Čechů stěhuje na pláž

29.10.2020
S tím, jak stále více Čechů musí z řady důvodů absolvovat nařízené testování na Covid 19, objevuje se nový trend: jakmile je test na Covid negativní, sbalí si potřebné věci, rodinu a vybírají na last minute zájezd a odjíždí z Česka pryč na dovolenou.
Foto: pixabay.com
Češi tak využívají toho, že mají k dispozici negativní test na Covid, děti nemají školní výuku a právě s negativním testem na Covid platným například do 72 hodin od uskutečnění mohou odcestovat bez omezení do řady destinací. Mezi ně patří například: Egypt, Tunisko nebo Zanzibar a další. I když musí pracovat, není problém, aby aktivity na bázi práce z domova - tedy tzv. "home office" - zvládli například z pláže či hotelového pokoje. Výraznou motivací jsou také díky obecně malé poptáce nižší ceny zájezdů a letenek.

Rostoucí poptávka po těchto dovolených "narychlo" po absolvování Covid testu je vidět i na zájmu o zájezdy do uvedených zemí. "Zatímco v rámci Česka lidé omezili výlety a cestování na minimum, o last minute cestování do přímořských destinací začal zájem v posledních týdnech růst.

Tato úplně nová poptávka je také vidět na růstu intenzity návštěv na zvláštní internetové podstránce, kterou STUDENT AGENCY zřídila - www.kammuzu.cz. Ta ukazuje u jednotlivých turisticky populárních zemí, jaké náležitosti je třeba splnit, aby tam Češi mohli vycestovat.

Portál kammuzu.cz přináší semafor nejoblíbenějších destinací a informace o možnostech vycestování. Uživatelé zde najdou nejen přehledné informace o podmínkách vycestování, (například, zda je v dané destinaci potřeba test na covid), ale také nejlevnější vlakovou, autobusovou nebo leteckou dopravu, ubytování a zájezdy. Informace se zde aktualizují a doplňují podle vývoje pandemické situace, zájmu a sezónnosti.

"Cílem je pomoci všem, kteří chtějí i cestovat. Chápeme, že je složité zorientovat se v nařízeních, slepých mapách a dlouhých seznamech, které se mění ze dne na den. Snažíme se našim zákazníkům zprostředkovat informace, které jsou pro ně důležité a pomohou jim k nákupu výhodných jízdenek, letenek či dovolené," dodává Petr Beťák, ředitel Digitálních produktů Student Agency a RegioJet.

"Aktuálně se nejvíce prodávají last minute zájezdy do Egypta, Tunisu a na Kanárské ostrovy - jenom za poslední dva týdy jsou to stovky lidí, co se takto rozhodly jet," říká Petr Čipera manažer produktu dovolena.cz ze skupiny STUDENT AGENCY Travel.

"Podobné je to u letenek, kde ve druhé polovině října je patrný výkyv v poptávce směrem nahoru, a zájem je i o exotické destinace Maledivy, Dubaj, Zanzibar, Mexiko. Změnilo se nákupní chování, lidé nakupují letenky většinou jednotky dnů před odletem - často právě v návaznosti na negativní výsledek testu na Covid 19," doplňuje Věra Janičinová, manažerka letenek STUDENT AGENCY Travel.
Autor: Ing. Aleš Ondrůj

Další články z rubriky Rady a tipy

Kde nakupovat sazenice a semena zeleniny?

Není nad vlastnoručně vypěstovanou zeleninu. Rajčata, papriky, okurky, kedlubny, zelí... Nejenže jsou cenově dostupnější, ale především mnohem chutnější a i zdravější. Pesticidy na zahrádkách dnes používá jen málokterý ...

Počet vloupání do firem postupem let roste. Jak ochránit svůj majetek?

Policejní statistiky mluví naprosto jasně - rok od roku se zvyšuje počet úspěšných vloupání do rodinných domů i firem. Přesně proto musíte nějakým způ ...

Výhody hraní za české koruny na online kasinech

České koruny představují pro hráče vždy určitou preferenci, a to pro své mnohé výhody, které hráčům online kasin poskytují. Jednoduché vklady a přehle ...

Velikonoční slevy lákají na vajíčka i jarní výprodeje, ale kde je hranice?

Velikonoce tradičně patří mezi svátky, které se u obchodníků těší značné oblibě. Zákazníky se přitom nesnaží nalákat jen na vajíčka a čokoládové zajíč ...

Kde uspořádat firemní akci? My máme jasno!

Firemní teambuilding, konference, školení, setkání pro zákazníky, ale také svatba či jakákoliv jiná výjimečná událost. Všechny tyto akce mají jedno sp ...

Doporučujeme



Pátek 29.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »