InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Balíčenka.cz pomáhá poslat balík do vězení

23.10.2020
Jak je to s posíláním balíků pro odsouzené a vazebně stíhané osoby? Co jim poslat můžete a jak velký může balík být? Podmínky jsou jasně dané, a pokud se vám je nechce studovat, přípravu balíčku výrazně usnadní Balíčenka.cz.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com
Balíčenka.cz je nový e-shop, který všechno zařídí za vás. Vyberete přes něj, co do balíku chcete dát, a na něm necháte i odeslání. Zvláště nyní v době pandemie, kdy není zrovna bezpečné chodit po obchodech a na poštu, tohle řešení opravdu ušetří starosti.

Splňte podmínky a zpříjemněte blízké osobě pobyt ve vězení


Do českých věznic je možné zasílat tři typy balíků:

Nárokový balík - na něj má dotyčný nárok jen jednou za čas, když dostane povolení. Může obsahovat mnoho různých věcí. Maximální hmotnost je 5 kg.

Hygienický balíček - žádný nárok na něj neexistuje, avšak v některých věznicích funguje. Může obsahovat pouze hygienické potřeby a musí se vejít do hmotnosti 2 kg.

Kilovka - tento balíček může obsahovat jenom časopisy, noviny, známky, psací potřeby atd. Navzdory názvu nemusí mít jenom kilo, do většiny věznic je možné tiskoviny posílat bez omezení.
Tyto tři typy balíků umožňuje posílat i Balíčenka. Provede vás celým procesem, jak poslat balík do vězení, a hlavně vám pomůže poskládat jeho obsah tak, aby neobsahoval nic zakázaného.

Svůj balíček si poskládáte ze zboží z e-shopu


E-shop je rozdělený na tři kategorie podle toho, jaký balík do basy chcete poslat. Můžete si sami vybírat produkty z jednotlivých kategorií, vždy jen z jedné kategorie, nelze je mezi sebou kombinovat. V kategoriích je zboží roztříděno tak, aby splňovalo podmínky věznic. E-shop za vás zároveň hlídá i překročení povolené hmotnosti. Nedovolí vám poslat balíček, který by nesplňoval restrikce.

Tip: Kdyby vám v sortimentu e-shopu něco chybělo, stačí se ozvat. Prověří, zda se daná věc může posílat, a případně ji přidají do své nabídky.

Balíčenka.cz za vás balík dokonce odešle


Z věcí, které si vyberete, Balíčenka.cz nachystá balíček a za vás ho také odešle. Stačí, abyste sdělili jméno, příjmení a datum narození vězně a přidali informaci o tom, v jaké věznici se nachází. Přesnou adresu věznice už Balíčenka.cz má.


Autor: Pl

Další články z rubriky Rady a tipy

Prodloužená záruka u zboží: Na co si dát pozor, radí dTest

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automaticky, jindy je za příplatek. Nemálo spotřebitelů si tak prodlouženou záruku přikoupí, zejména na ...

DTest se zaměřil na kvalitu arašídových pomazánek

Arašídové máslo si v posledních letech získalo velkou oblibu, a to nejen mezi vegany a sportovci. Je to lahodná a nutričně bohatá potravina, kterou lz ...

Řešit spor mimosoudní cestou je levnější, rychlejší a efektivnější

K obchodnímu styku mezi spotřebiteli a podnikateli dochází nesčetněkrát denně. Není proto divu, že je mezi nimi také mnoho sporů. Některé se podaří ur ...

Temu - bezpečnostní riziko a prodej nekvalitního zboží

V souvislosti s vysokými cenami hledají lidé různé alternativy, jak a kde ušetřit. Řešení nabízí čínské e-shopy, které "zaútočily" na evropský trh. Je ...

dTest: Co trápí české spotřebitele?

Spotřebitelé požívají stále větší ochrany svých práv. Evropské instituce hledí na práva spotřebitelů jako na jednu z hlavních priorit a legislativní v ...

Doporučujeme



Sobota 20.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »