InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Pro ženy

Nové odlehčené prsní implantáty B-Lite jsou až o 30 % lehčí

20.10.2020
Plastická operace prsou je dnes zcela běžným zákrokem. Stejně jako každá jiná operace s sebou nese nějaké riziko, lze ji však považovat za bezpečnou. Všechny informace o jejím průběhu, rekonvalescenci a možnostech prsních implantátů dnes máte možnost si dokonale zjistit.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com | Alexandr I.
Můžu si vybrat jakoukoliv velikost? Budou mi implantáty vadit při kojení? Jak dlouho trvá operace? Po jaké době můžu začít sportovat? Otázek, spojených se zvětšením prsou má každá žena mnoho. Pojďme se na ně nyní postupně podívat.

Otázky před plastikou prsu


Zvětšení prsou implantáty může podstoupit každá žena starší 18 let. Zhruba v tomto věku totiž dochází k ukončení vývoje mléčné žlázy. Další nezbytnou podmínkou je dobrý zdravotní stav. Ten posoudí váš lékař.

Pokud plánujete po operaci otěhotnět, vězte, že prsní implantáty těhotenství ani kojení nijak neovlivňují. Neohrožují plod ani kvalitu mateřského mléka. V některých případech však mohou přinést estetickou nedokonalost. Protože během těhotenství se objem prsou zvětšuje, může mít implantát vliv na tvar prsa, které tak v těhotenství či po něm nemusí vypadat přirozeně. Proto většina žen s plastickou operací čeká až po kojení.

Jak probíhá plastická operace prsou?


Další důležitou otázkou, kterou je před operací nutné zodpovědět, je volba velikosti implantátů. Ta nefunguje tak, že přijdete, vyberete si a je hotovo. Výběr velikosti implantátů probíhá společně s plastickým chirurgem. Jeho výsledkem je kombinace vašeho přání a lékařem posouzeného vašeho fyziognomického stavu. Jedině tak lze vyloučit nepohodlí a zdravotní rizika, která mohou z například příliš velkých prsou pro vaši tělesnou konstituci vyplývat.

Samotný zákrok trvá 1-2 hodiny a provádí se v celkové anestezii. Předchází mu běžná předoperační vyšetření. Po operaci vás čekají maximálně 2 dny hospitalizace, zbytek rekonvalescence se koná u vás doma. Pár hodin či dní po provedení zákroku budete na prsou cítit bolesti, prsa budou citlivá na dotyk a pravděpodobně opuchlá. Stahují se elastickou bandáží, kterou sundáte zhruba po 5 dnech.

Po dobu několika týdnů po operaci je nutné nosit speciální kompresní podprsenku, která pomáhá rekonvalescenci prsou, zmírňuje jejich otřesy a celkově chrání. K pooperačním omezením patří také spaní na zádech a minimalizace pohybu. K plnému žití včetně neomezeného pohybu a sportování se vrátíte zhruba za dva měsíce.

Revoluční novinka: nové prsní implantáty jsou až o 30 % lehčí


Pokud se o své tělo zajímáte, napadne vás také otázka, z čeho se implantáty vyrábějí, co vlastně jsou zač? Prsní implantáty jsou zhotovené z polymerizované silikonové pryže, která je naplněná měkkým silikonovým gelem. Mají tvarovou paměť a jsou zdravotně absolutně nezávadné.

Klinika Perfect Clinic používá silikonové implantáty Mentor a B-Lite. Druhá zmíněná značka představuje naprostý unikát, novinku v oblasti silikonových implantátů. Jedná se totiž o odlehčené implantáty, jejich hmotnost je až o 30 % nižší než u ostatních na trhu. Nepůsobí na ně tak v takovém množství gravitační síla. Povolování kůže na prsou a postupný pokles prsou, což jsou jevy, ke kterým s postupem věku běžně dochází, tak implantáty B-Lite oddálí či dokonce úplně zruší.

Zhruba 70 % žen do 15 let po své první plastice prsou podstupují další zákrok, při kterém dochází k výměně implantátů. To je zcela běžné. S implantáty B-Lite se tak vůbec nemusí stát a číslo 70 % může klesat.

Jak je možné, že odlehčené implantáty B-Lite jsou o tolik lehčí? Jejich silikonový gel totiž obsahuje vzduchové mikrosféry, jednoduše řečeno vzduchové bubliny. A vzduch není tak těžký, jako gel. Navíc jsou takové implantáty odolnější vůči mechanickému poškození.

Stejně jako jakékoliv jiné, i implantáty B-Lite si můžete vybrat v kulatém i anatomickém tvaru. Jejich výhodu nevyvažuje žádné jiné negativum. Více o této novince si můžete přečíst webových stránkách Perfect Clinic (www.perfectclinic.cz), odkud také pocházejí výše zmíněné informace.

Autor: Pl

Další články z rubriky Pro ženy

Erotické prádýlko, jak zaujmout v posteli a okořenit sex?

Je Váš partner náročný? Vyžaduje od Vás neustále nové přístupy k vašemu společnému intimnímu času? Úsilí, které vynaložíte na překvapení svého partnera, je klíčovou součástí naplňujícího sexuálního života a nádherné noci plné rozkoše. Vklouznutí do ...

Vaginální výtok: jaký je normální, a který už ne?

Vaginální výtok je přirozeným jevem, který má svou funkci v udržování zdraví a rovnováhy intimních partií. Vaginální výtok se může měnit v závislosti ...

Jak se rychle vzchopit z rozchodu

Rozchod je jednou z nejtěžších životních situací, kterou může člověk zažít. Ztráta partnera, se kterým jste sdíleli společnou budoucnost, lásku a důvě ...

Můj muž je alkoholik, co mám dělat?

Máte pocit, že váš muž pije příliš mnoho alkoholu a že to ovlivňuje váš vztah i jeho zdraví? Cítíte se bezmocní, zklamaní, naštvaní nebo vydíraní? Nej ...

Jsou náhražky parfémů dobrým nákupním rozhodnutím?

Při hledání ideální vůně často stojíme před dilematem: originální parfémy známých značek nebo jejich náhražky? Mohou alternativní nabídky konkurovat l ...

Doporučujeme



Středa 24.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »