InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Byznys

Affiliate marketing a jeho výhody

12.10.2020
Affiliate marketing je ve zkratce propagace produktů nebo služeb jiných společností. Když někdo provede nákup prostřednictvím vašeho partnerského / affiliate odkazu, vyděláte si provizi.
Foto: Michail Petrov, Mathias Rosenthal, one photo / Shutterstock.com
Mnozí se stali affiliaty, protože dávají přednost svobodě a flexibilitě, jenž tenhle druh marketingu nabízí. Můžete ho provozovat jako doplňkovou aktivitu na výdělek peněz anebo se mu věnovat ve velkém. Jako přidružený obchodník můžete propagovat služby a zboží jedné společnosti anebo více, záleží na vašich možnostech a časové kapacitě.

Jak tedy přesně affiliate marketing funguje?


Pokud se připojíte k affiliate programu firmy, získáte od nich přístup k obsahu, marketingovým nástrojům a různým speciálním promo akcím. Buď si můžete vytvořit nebo nechat navrhnout konkrétní webové stránky, ale často stačí blog, na který máte určitou návštěvnost. Samozřejmě čím vyšší, tím lépe.

Od programu získáte jedinečný odkaz, který musíte vložit do odkazu na jejich webové stránky. Jestliže někdo na tento odkaz klikne, do jeho zařízení se uloží cookie a ten díky tomu dostane společnost informaci, který z affiliatů poslal na jejich stránky nového potenciálního klienta.

Jak začít s affiliate marketingem


Nikdo by neměl očekávat, že bude hned od prvního dne vydělávat obrovské provize. I práce úspěšného affiliate vyžaduje úsilí a tvrdou práci. Musíte začít tím, že se rozhodnete pro platformu nebo společnost, kterou hodláte propagovat. Níže jsou uvedené pro inspiraci příklady různorodých affiliate programů.

Může se jednat o již zmíněný blog, speciální webové stránky nebo sociální platforma jako například Instagram nebo YouTube. Pak musíte svůj web optimalizovat pro vyhledávače, v dnešní době je to především Google.

Podívejme se nyní na několik zajímavých affiliate programů.
Amazon Associates
Začněme hned gigantem v on-line nakupování, affiliate programem společnosti Amazon. Když se stanete jejími partnery, získáte týdenní bezplatnou registraci do programu. Pro influencery existuje speciální divize Amazon Influencer Program. Příjmy affiliatů se liší podle produktů, protože společnost nabízí vše od nábytku po kosmetiku.

Avangate
Tenhle úspěšný program spolupracuje s 50 tisíci partnery a nabízí obrovské množství produktů převážně cílených na softwarovou reklamu. Svým affiliatům poskytuje velmi pokročilé marketingové nástroje a různé balíčky a praktické přehledy uskutečněných prodejů.

Stars Affiliate Club
S herní platformou PokerStars je spojen další skvělý affiliate program Stars Affiliate Club. Tento lukrativní program je celkem propojený se čtyřmi klíčovými značkami, jenž můžou affiliaté propagovat na svých webových stránkách. Program má obrovský globální dosah a výborné marketingové nástroje, jenž jsou dostupné v mnoha světových jazycích.

BodyBuilding.com
Tahle více než dvacet let stará společnost se specializuje na všechno ohledně fitness, zdravotních doplňků, vitamíny, zdraví. Jejich affiliate program vyplácí pět procent z prodeje pravidelných zákazníků a dokonce 15 procent z nákupů těch nových.

Lasso
Jestli patříte mezi milovníky zvířat, tak tenhle program společnost VetShop patří mezi vedoucí v on-line odvětví. Je propojený s dalšími programy, které s domácí mazlíčky souvisí, od pojištění přes nutriční doplňky po sledovací zařízení na obojky. Procenta z prodeje činí 10.

Tradedoubler
Tahle švédská partnerská síť působí na trhu přes dvacet let a za ta léta se k ní přidalo přes úctyhodných 180 tisíc affiliatů a spolupracuje s více než dvěma tisíci předními značkami. Kromě klasického affiliate programu myslí také na influencery, kteří se mají šanci připojit do speciální platformy Metapic, jenž byla ve Švédsku založena už v roce 2014.

FlexOffers
Tahle síť affiliatů poskytuje komplexní řešení pro inzerenty i vydavatele. Je k ní přidruženo přes úctyhodných 12 tisíc programů, jenž lze propagovat prostřednictvím řady aplikací, textových obsahů a další on-line reklamy.

Affiliate marketing je neustále rostoucí odvětví, které můžete využít pro extra práci, tedy extra výdělek navíc.

Pokud nemáte vyloženě daný obor nebo odvětví, které vás zajímá, pak se vyplatí uskutečnit průzkum a najít si aktuální rostoucí průmysl. Tedy něco, co se stává v současné době populárním. Až ho objevíte, udělejte si vlastní plán, vytvořte si poutavé logo, pusťte se do brandingu, na který můžete být pyšní, a jenž ocení vaši návštěvníci. Pak už jen musíte aplikovat marketingové nástroje z vašeho affiliate programu, pravidelně aktualizovat kvalitní obsah nebo ho propagovat na sociálních sítích. Fantazii se meze nekladou.

Autor: ML
Fotogalerie:

Další články z rubriky Byznys

Posuňte své podnikání o krok dál v nové kanceláři!

Nejste spokojeni se svými kancelářskými prostory? Tak si pronajměte jiné! Rozhodně je z čeho vybírat! Pracovní prostředí musí být pro zaměstnance inspirativní. A do práce samozřejmě budou muset chodit rádi. Pokud tomu tak nebude a oni budou od ...

Máte vlastní second hand? Víme, jak seženete oblečení levněji

Oblečení z druhé ruky je v západních zemích už po desítky let velmi populární způsob nakupování. U nás se dostává do popředí až v posledních letech. Č ...

Magnetické tabule s popisovatelným povrchem využijete v práci i v soukromí

Popisovací tabule s magnetickým povrchem jsou nepostradatelnou součástí moderních pracovních prostor, zejména kanceláří a zasedacích místností. Prosto ...

Kanceláře k pronájmu získávají na popularitě. Pronajměte si jednu v Brně

I přes rostoucí popularitu flexibilních pracovních modelů zůstává poptávka po kancelářských prostorách poměrně vysoká, protože mít vyhrazené pracovní ...

Jak psát motivační dopis, abyste zaujali personalisty

Hledání nového zaměstnání bývá většinou běh na dlouhou trať. Nelze ho najít okamžitě, i když jsou výjimky, že se to někomu podaří. Zpravidla je však n ...

Doporučujeme



Středa 24.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »