InfoDnes.cz » Zpravodajství » Krimi

Muž jezdil v Ostravě autobusem se zbraní za pasem

22.09.2020
Ostravu s divokým západem si zřejmě spletl později zjištěný 51letý muž, který se v sobotu 19. září 2020 krátce před třináctou hodinou pohyboval v Ostravě - Zábřehu na ulici Výškovické se zbraní viditelně umístěnou u pasu.
Ilustrační snímek | Foto: Archiv ID
Událost oznámil na tísňovou linku 156 občan, který strážníkům uvedl, že na jedné z autobusových zastávek na ulici Výškovické v Ostravě - Zábřehu se pohybuje podezřelý muž se zbraní.

Hlídka po příjezdu muže na místě již nenalezla. Od svědků se však strážníkům podařilo zjistit, že podezřelý muž se zbraní nastoupil do autobusu číslo 31 a před malou chvílí odjel.

Hlídka se tedy jala pronásledovat autobus, ve kterém se podezřelý přesouval. Po dostižení autobusu na zastávce Hotel Bělský les na ulici Plzeňské pak spatřila muže, který vystupoval z tohoto autobusu a v pouzdru u pasu měl viditelně zasunutu zbraň.

Strážníci vyzvali onoho muže, aby jim prokázal svou totožnost a předložil zbrojní průkaz a doklady ke zbrani. Muž nedokázal věrohodným způsobem prokázat hlídce svou totožnost a rovněž nepředložil strážníkům doklady opravňující jej k držení zbraně ani ke zbrani samotné.

Proto mu byla mu zbraň strážníky na místě odebrána a následně byl předveden na služebnu Policie České republiky k prokázání totožnosti.

Na policejní služebně bylo zjištěno, že se jedná o 51letého muže. Provedená dechová zkouška vyzněla negativně.

K motivu svého jednání tento 51letý muž uvedl, že nevěděl, že nemůže na veřejnosti nosit viditelně zbraň. Dále uvedl, že se zbraní nikterak nemanipuloval, a že jí tak nosí už dva roky.

Ke zbrani samotné bylo zjištěno, že se jedná o flobertový revolver značky Flobert court ráže 6mm s maximální úsťovou energií 7,5 Joulu. Na tuto zbraň tak dle zákona o zbraních a střelivu není nutné vlastnit zbrojní průkaz.

Nosit zbraň viditelně na veřejnosti se tak tomuto muži nevyplatilo. Ze svého jednání se bude zpovídat před správním orgánem, kde mu hrozí pokuta až do výše 15.000,- Kč.

Zdroj: MP Ostrava

Další články z rubriky Krimi

Jihočeská kobra rozprášila gang podvodníků, policisté při razii zajistili balíky peněz, perly, hodinky i luxusní auta

Velmi mimořádný případ daňových podvodů či úniků mají na stole jihočeští kriminalisté společně s celníky a pracovníky finančního úřadu. Při společné realizaci v minulých dnech, do které byly zapojeny stovky celníků a policistů, zadrželi devět osob. ...

Podvodníci vybírají cizí peníze z bankomatů bez toho, aniž by měli u sebe platební kartu oběti

Kriminalisté z Prahy přišli na novou metodu, kterou podvodníci využívají k vybírání cizích peněz z bankomatů bez toho, aniž by měli u sebe platební ka ...

Na Táborsku řidička osobního vozidla narazila do vzrostlého stromu, na místě zemřela

Včera krátce po půl páté hodině ráno došlo v okrese Tábor, městysu Malšice, k tragické dopravní nehodě, při níž zemřela žena středního věku. ...

Více než tisícovka seniorů přišla o celoživotní úspory, policie stíhá 13 lidí

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) zahájili v uplynulých dnech trestní stíhání ...

Úspěch protidrogové operace na Jihlavsku: Distributoři pervitinu skončili ve vazbě

Jihlavští kriminalisté dopadli dva muže, kteří distribuovali dalším lidem pervitin. Muži jsou příbuzní, minulý týden tak policisté při zákroku ukončil ...

Doporučujeme



Pátek 29.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »