InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Pro ženy

Tetování očních linek usnadní líčení až na pět let

15.09.2020
Tetování očních linek je neocenitelným pomocníkem pro všechny ženy, které si přejí usnadnit život. Pomáhá zvýraznit řasy a nahradit denní líčení. Pro koho je permanentní make-up vhodný a co dělat, aby nešlo o zbytečnou investici?
Ilustrační snímek | Zdroj: pixabay.com

Co dělat, když máme světlé řasy a obočí


Světlé řasy a obočí a jejich řídnutí mohou trápit zvláště starší ženy. Na výběr v tomto případě máme několik řešení.
1. Můžeme každý den dokreslovat své obočí a zvýrazňovat řasy. Líčení ovšem vydrží jen do večera, kdy se musíme odlíčit. Nebo ještě méně, když se zpotíme a make-up setřeme neustálým dotýkáním se obličeje.
2. Můžeme si nechat řasy a obočí obarvit u kosmetičky. Takto zvýrazněné vydrží od dvou do čtyř týdnů. Délku určuje kvalita barvy a taky typ pokožky.
3. Třetí možností je permanentní make-up. Ten nás zbaví starostí na tři až pět let.

Návrat sebevědomí a podmanivého výrazu


Tetování očních linek je jedním z kroků, jak svému obličeji můžeme navrátit hluboký výraz. Linka zvýrazní řasy a opticky nahradí ty chybějící. Pokud si zvolíme jen jemné vytečkování mezi řasami, pohled bude výraznější a nikdo nepozná, že jde o permanentní líčení.

Širší vytetovaná oční linka může zároveň úplně nahradit denní líčení a sloužit jako základ pro večerní líčení. Linka nám zůstane na víčku dvacet čtyři hodin denně, aniž bychom si ji rozmazaly. Bez nejmenší námahy můžeme mít neustále pohled jako naše oblíbené hvězdy.

Protože jde o citlivé oblasti obličeje, pigment se vnáší jen přibližně milimetr pod kůži. Barva proto trvale nevydrží a permanentní make-up se po čase vstřebá. I tak nám na několik let usnadní život a každodenní starosti před zrcadlem. Vrátí ženám sebevědomí a přirozené rysy obličeje a podtrhne jejich krásu.

Není radno podceňovat oční linky


Správně zvolené oční linky si dokáží pohrát s naším okem, zvětšit ho i zmenšit či vytvořit mandlový tvar očí. Pokud nelpíme na maxi řasách, může vytetovaná oční linka s klidem nahradit i řasenku.

Vytetovat si můžeme nechat obočí, oční linky, ústa i celý BB make-up. Nejvíc ženy přitahují vytetované obočí a oční linky. Není divu. Právě podmanivý pohled je to, co ihned upoutá pozornost k ženině tváři a pozitivně ovlivní její výraz.

Tetování očních linek ale není pouze pro ženy, které mají příliš světlé nebo řídké chloupky. Dopřávají si ho i sportovkyně, kterým tak odpadá starost o líčení během a po sportu. A milují ho i mladé ženy, které se rády výrazně líčí a přejí si ušetřit čas strávený před zrcadlem.

Nehodí se naopak pro těhotné ženy a pro lidi s velmi citlivou pokožkou nebo vážným onemocněním, jako jsou například epilepsie či onkologické onemocnění.

Můžeme prodloužit výdrž tetování?


To, jak se na permanentní make-up připravit a jak se o něj starat, nám dopodrobna vysvětlí make-up artistka. Je proto dobré najít si kvalitní studio a při výběru se držet osobních doporučení nebo referencí klientů.

Dobu, než se pigment vstřebá a bude potřeba tetování obnovit, ovlivňuje do značné míry stav pokožky. Barva déle vydrží na suché a starší pleti, naopak mastná pleť vstřebá pigment rychleji. Prodloužit životnost permanentních očních linek můžeme například tím, že budeme tetování chránit před UV zářením.

Před samotným zákrokem bychom se měly vyvarovat nápojů, jídel a léků, které ředí a rozproudí krev. Patří mezi ně káva, čaj, cigarety a antibiotika. Na pár týdnů si musíme odpustit i opalování, protože artistka potřebuje znát náš přirozený odstín pleti, aby lépe zvolila odstín tetování.

Vyzkoušely jste už permanentní make-up? A nechaly jste si vytetovat linky, obočí nebo kontury rtů?

Autor: Pl

Další články z rubriky Pro ženy

Erotické prádýlko, jak zaujmout v posteli a okořenit sex?

Je Váš partner náročný? Vyžaduje od Vás neustále nové přístupy k vašemu společnému intimnímu času? Úsilí, které vynaložíte na překvapení svého partnera, je klíčovou součástí naplňujícího sexuálního života a nádherné noci plné rozkoše. Vklouznutí do ...

Vaginální výtok: jaký je normální, a který už ne?

Vaginální výtok je přirozeným jevem, který má svou funkci v udržování zdraví a rovnováhy intimních partií. Vaginální výtok se může měnit v závislosti ...

Jak se rychle vzchopit z rozchodu

Rozchod je jednou z nejtěžších životních situací, kterou může člověk zažít. Ztráta partnera, se kterým jste sdíleli společnou budoucnost, lásku a důvě ...

Můj muž je alkoholik, co mám dělat?

Máte pocit, že váš muž pije příliš mnoho alkoholu a že to ovlivňuje váš vztah i jeho zdraví? Cítíte se bezmocní, zklamaní, naštvaní nebo vydíraní? Nej ...

Jsou náhražky parfémů dobrým nákupním rozhodnutím?

Při hledání ideální vůně často stojíme před dilematem: originální parfémy známých značek nebo jejich náhražky? Mohou alternativní nabídky konkurovat l ...

Doporučujeme



Sobota 20.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »