InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Producenti z Ústecka si na Zahradě Čech v Litoměřicích převzali ocenění Regionální potravina

14.09.2020
Začátek letošní výstavy Zahrady Čech na Litoměřicku oživilo předávání cen Regionální potravina. Prestižní soutěže se v rámci 11. ročníku účastnily v Ústeckém kraji bezmála dvě stovky produktů.
Foto: regionalnipotravina.cz
Značku Regionální potravina letos získaly tyto výrobky:

1. Masné výrobky tepelně opracované - SVĚTLÁ LAHŮDKOVÁ TLAČENKA / Vojtěch Strauss, Most

2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy - KRŮTÍ MASO VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ / Petr Mančík, Most

3. Sýry včetně tvarohu - PŘÍRODNÍ SÝR S ČESNEKEM / Martin Honza, Růžová

4. Mléčné výrobky ostatní - ŽERVÉ / Barbora Marešová, Břvany

5. Pekařské výrobky včetně těstovin - Makovec bez mouky / Jaroslava Michalcová, Roudnice n. Labem

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek - Špaldový medovník "MEĎÁK" / Dubský perník s.r.o.

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje - MONOPOL KARLÍK / Pivovar Monopol s.r.o.

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě - Švestky s portským vínem / David Netolický, Jirkov

9. Ostatní - Srnčí tokáň 66% masa / Hynek Jirman, Dolní Poustevna

David Netolický se do soutěže zapojil už poněkolikáté, a o to víc se z ocenění radoval: " Vítězství je pro mě velkým překvapením, bylo to potřetí, kdy jsem se do Regionální potraviny přihlásil a poprvé, kdy se mi podařilo zvítězit. Švestky s portským vínem byly jedním z mých prvních produktů, když jsem před třemi lety začínal se svou malou výrobnou pochutin. Snažím se vyrábět výrobky, které jsou zajímavé a originální a zde se povedlo skvěle zkombinovat výborné regionální ovoce s portským vínem."

Za Státní zemědělský intervenční fond předával ocenění ředitel Regionálního odboru Ústí nad Labem Karel Sekáč, oceněným gratuloval i náměstek ministra zemědělství Pavel Sekáč.

Ocenění Regionální potravina můžou získat jen malí a střední výrobci zemědělských
a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců, kteří zvítězí v krajských soutěžích. Oceněný výrobek se může označovat logem Regionální potravina, a to po dobu čtyř let. Značka je mimo jiné praktickým vodítkem pro spotřebitele - zaručuje, že oceněné potraviny jsou čerstvé a pocházejí z lokálních surovin.

Soutěž Regionální potravina podporuje domácí producenty lokálních potravin. Značku administruje Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži najdete na webových stránkách regionalnipotravina.cz.
Autor: Mgr. Lenka Rezková

Další články z rubriky Regiony

Ředitelství silnic a dálnic začalo stavět další část obchvatu České Lípy

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájilo stavbu 1,5 kilometru dlouhého úseku přeložky silnice I/9, která bude součástí obchvatu České Lípy v Libereckém kraji. Jde o úsek mezi ulicí Litoměřická a silnicí II/262. Z průtahu městem by měl odvést část ...

Královéhradecký kraj už zná nominované výrobky na Regionální potravinu roku 2024

Spotřebitelé v Královéhradeckém kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. Letos se v tomto regionu do sou ...

I letos si budou moci lidé prohlédnout reprezentační objekty Úřadu vlády

Historické a reprezentační objekty Úřadu vlády si veřejnost může prohlédnout ve vybraných dnech a o státních svátcích i v roce 2024. V průběhu roku bu ...

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje nakoupit nový dopravní systém, který bude schopen pl ...

Česká pošta ruší od 1. května noční a nedělní provoz pobočky v Jindřišské ulici

PRAHA - Od středy 1. května bude zrušen noční a nedělní provoz pobočky České pošty v Jindřišské ulici a dojde k úpravě sobotní otevírací doby. Nová ot ...

Doporučujeme



Sobota 20.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »