InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Pravidla provozu Krajského úřadu Jihočeského kraje platná od 10. 9. 2020

11.09.2020
Z důvodu obecně se zhoršující epidemiologické situace, s ohledem na výskyt pozitivně testovaných osob na Covid-19 na krajském úřadu a podle mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 9. září č. j.: MZDR 15757/2020-33/MIN/KAN ředitel krajského úřadu po dohodě s hejtmankou kraje stanoví:
Krajský úřad Jihočeského kraje | Foto: kraj-jihocesky.cz
1/ Zákaz pohybu a pobytu bez ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa) jako je respirátor, rouška, ústenka, šátek, šál nebo jiné prostředky, které brání šíření kapének s účinností ode dne 10. září 2020 do odvolání uvedeného opatření všem osobám ve všech vnitřních prostorech staveb krajského úřadu. Zákaz se nevztahuje na zaměstnance a osoby v obdobném postavení včetně ústavních činitelů po dobu, kdy vykonávají práci na jednom místě, pracuje-li taková osoba ve vzdálenosti nejméně 2 metry od jiné osoby (čl. 2 písm. n) cit. opatření). Zákaz se dále nevztahuje na děti do dvou let věku (čl. 2 písm. a) cit. opatření), na osoby s poruchou intelektu, s poruchou autistického spektra, a kognitivní poruchou nebo se závažnou alterací duševního stavu, jejichž mentální schopnosti či aktuální duševní stav neumožňují dodržování tohoto zákazu (čl. 2 písm. i) cit. opatření) a na zákazníky provozoven stravovacích služeb v době konzumace potravin a pokrmů včetně nápojů ve vnitřních prostorech staveb krajského úřadu (čl. 2 písm. t) cit. opatření).

2/ Vedoucí pracovníci úřadu a jeho zaměstnanci budou při výkonu pracovních činností postupovat v rámci reálných možností krajského úřadu podle usnesení vlády České republiky ze dne 7. září 2020 č. 909 o doporučení pro úřady k přijímání opatření proti šíření onemocnění COVID-19.

3/ Je nutné omezit osobní jednání mezi pracovníky jednotlivých organizačních celků krajského úřadu, pokud je to možné, a nahradit tato jednání komunikací cestou e-mailů, telefonátů a také videokonferencemi.

4/ Vedoucí pracovníci oprávnění vysílat zaměstnance úřadu na pracovní cesty budou bedlivě posuzovat jejich účelnost a potřebnost pro plnění úkolů veřejné správy.

5/ Povolování vzdělávacích a obecně prospěšných akcí typu seminářů a konferencí pro veřejnost v jednacích místnostech krajského úřadu bude omezeno pouze na případy hodné zvláštního zřetele.

6/ Pokud bude kdokoliv ze zaměstnanců úřadu pociťovat příznaky uvedeného onemocnění, měl by o svém stavu bezodkladně informovat svého praktického lékaře a dohodnout s ním další postup. V takovém případě by neměl chodit do zaměstnání až do vyjasnění svého zdravotního stavu by měl využít institutu Sick Day nebo dovolenou, později zřejmě nahrazených pracovní neschopností či karanténou.

7/ Dále se zaměstnancům krajského úřadu ukládá:
využívat oddělovací bariéry
- dodržovat minimálně dvoumetrové odstupy osob
- zabránit shlukování osob
- rozmístit stojany pro dezinfekci rukou
- provádět dezinfekce podlahových ploch, klik, dveří, zábradlí, tlačítek výtahů, desek stolů, sdílených psacích potřeb atd.

8/ Hygienické zásady platí i při konzumaci jídel v závodní jídelně.
Zdroj: Krajský úřad Jihočeského kraje

Další články z rubriky Regiony

Speciální pasti pomohou při monitoringu sršně asijské

PLZEŇ - Invazní sršeň asijská, která představuje značné riziko pro chovy včel a volně žijící druhy hmyzu, se v České republice poprvé objevila v říjnu předchozího roku v Plzni. Nejnovější nález pochází z letošního února z Hrádku u Rokycan. Klíčovým ...

Plzeňský kraj investuje do zvýšení kvality života svých obyvatel

Rozvoj moderních technologií spojený s digitalizací, automatizací a stále více také s fenoménem umělé inteligence zásadně ovlivňuje a přetváří různá o ...

Travelcon 2024, s hlavním tématem Na čem nám ujíždějí sousedé, představí nové pohledy na cestovní ruch

České Budějovice - Přednášky a workshopy s předními odborníky z oblasti cestovního ruchu a marketingu slibuje letošní ročník odborné konference Travel ...

Středočeský kraj a hlavní město Praha připravují soutěž na dopravce, který bude provozovat velkokapacitní vlaky

Zakázku na dopravce, který bude na území kraje a Prahy provozovat nové vlakové jednotky pro zhruba čtyři stovky sedících cestujících, bude monitorovat ...

Velikonoční trhy energetiků vynesly v Plzni chráněným dílnám celkem 51 420 korun

Blížící se Svátky jara již přivítali tradičními Velikonočními trhy energetici v plzeňském sídle Skupiny ČEZ v Guldenerově ulici. Nákupem spousty velik ...

Doporučujeme



Pátek 29.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »