InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

Nové Sandero, Sandero Stepway a Logan - moderní a dynamické linie

08.09.2020
Dacia odhaluje Nové Sandero, Nové Sandero Stepway a Nový Logan 3. generaci, zcela přepracovanou, se zcela novým designem. Tyto modely jsou novým ztělesněním ducha jejich předchůdců. Za stále nepřekonatelnou cenu a při optimálních vnějších rozměrech nabízejí více modernosti, více výbavy a všestrannosti, přičemž se dále hlásí ke své podstatě - jednoduchosti a spolehlivosti.
Foto: media.renault.cz
Nabídka Dacie dnes ještě více než dříve odpovídá očekávání svých stále početnějších zákazníků. Jejich každodenní realita a způsob života nabývá nových směrů a perspektiv: už se nejedná o izolované počiny, zákazníci uvažují v širším a dlouhodobějším rámci a je to právě auto, které se ocitá v samotném centru této proměny - jde o koupi, skrze kterou zákazník uvažuje v delším časovém horizontu, a celý nákup reflektuje jeho volbu, jež je uvážená a zároveň ztělesňuje určitou symboličnost. Proč dále pokračovat v soustředění se na kvantitu, když si naši zákazníci žádají lepší kvalitu a dostupnou cenu.

Dacia již 15 let transformuje automobil, od jediného modelu po kompletní a diverzifikovanou řadu. Sandero se stal emblematickým modelem a bestsellerem, od r. 2017 je nejprodávanějším soukromým vozem v Evropě.

Značka Dacia se za 15 let prosadila - v automobilovém sektoru - jako jakýsi lídr. Je to značka vzbuzující dojem sounáležitosti. Značka, jejíž nabídka dnes nabývá nových rozměrů se 3 novými modely, modernizovanými, ale stále zaměřenými na to, co je pro naše zákazníky důležité.

Moderní a dynamické linie
Svými výraznými křivkami a blatníky vyzařuje Nové Sandero silnou osobnost a dojem robustnosti. Celková silueta je přitom plynulejší díky více skloněnému přednímu sklu, nižší střeše, vzad ustupující linii střechy a anténě vzadu. Navzdory nezměněné světlé výšce se Nové Sandero zdá nižší, zejména díky širšímu rozchodu a vystupujícím blatníkům.

Se svou větší světlou výškou je Sandero Stepway všestrannou volbou sortimentu Dacia. Výrazný design exteriéru vyvolává dojem úniku od všedního dne, dobrodružství. Podoba a DNA crossoveru Nového Sandera Stepway jsou zvýrazněny větší odlišností od Nového Sandera. Zepředu je okamžitě identifikovatelný podle specifického žebrování masky a klenutější kapoty, chromovaného loga Stepway pod mřížkou chladiče a klenutím nad mlhovkami.

Zcela přepracovaná silueta Nového Loganu je plynulejší a dynamičtější, mírně prodloužená. Ustupující linie střechy, anténa vzadu a mírné zmenšení bočních oken přispívají k dynamice celkové siluety. Světelná signatura ve tvaru Y, vystupující blatníky a prémiovější design některých prvků, například klik dveří, jsou stejné charakteristické znaky jako u Nového Sandera.

Nový světelný podpis
Přední a zadní optické prvky vytvářejí nový světelný podpis Dacie ve tvaru Y. Díky tomuto osvětlení vyzařuje z této 3. generace silná osobitost. Horizontální linie vpředu i vzadu spojuje oba optické prvky a pokračuje v linii jejich osvětlení, čímž modely vizuálně rozšiřuje.

Nová generace ikon poctivě slibuje, že bude stále chytřejší, stále dostupnější a stále více Dacia.

Zdroj: Renault

Další články z rubriky Auto moto

Na silnice po zimním spánku opět vyrážejí cyklisté a motorkáři. S nadcházejícími Velikonocemi zbystřete, vyzývá Besip

Jaro a zlepšující se počasí přirozeně nahrává pobytu venku. Na silnice se tak po zimní pauze postupně vrací zranitelní účastníci silničního provozu, řeč je zejména o cyklistech a motorkářích. Obzvláště s ohledem na nadcházející velikonoční svátky, ...

Společnost Scania urychluje nasazení autonomní přepravy mezi dopravními uzly

Společnost Scania spouští komerční pilotní program autonomní přepravy (Autonomous Commercial Pilot Programme). V plánu jsou automatická řešení s využi ...

Kia EV9 získala dvojnásobné vítězství v soutěži World Car Awards 2024

Značka Kia obdržela další cenné vítězství v soutěži World Car Awards 2024 (Světové auto roku 2024). Vlajková loď značky, čistě bateriové SUV EV9 získa ...

Tatra Trucks má novou konstrukční kancelář v Brně, v blízké době přibude další v Ostravě

Kopřivnická automobilka nastartovala procesy restrukturalizačních kroků a investic, která mají výrazně zvýšit objem produkce a také zefektivnit její c ...

Nová Škoda Octavia má český ceník, navzdory mnoha vylepšením se její ceny nezvýšily

Mladá Boleslav - Krátce po uvedení limitované edice First Edition vstupují na český trh další varianty modernizovaného modelu Škoda Octavia. Zákazníci ...

Doporučujeme



Pátek 29.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »