InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Ocenění Regionální potravina si v Jihlavě převzalo sedm výrobců z kraje Vysočina

08.09.2020
Sobotní Den zemědělců a potravinářů v Jihlavě zpestřilo slavnostní předávání ocenění Regionální potravina. Hodnotitele letos zaujala třeba medovina s chmelovou příchutí nebo zauzená žebírka!
Foto: regionalnipotravina.cz
Značku Regionální potravina v roce 2020 v kraji Vysočina získali:

1. Masné výrobky tepelně opracované - Zauzená žebírka pečená na kmíně / Řeznictví Stejskal s.r.o.

2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy - Nevyhlášeno

3. Sýry, včetně tvarohu - POMAZÁNKOVÝ KOZÍ SÝR BÍLÝ / BIOFARMA DoRa s.r.o.

4. Mléčné výrobky ostatní - Jaroměřické Tradiční pomazánkové Lahůdkové / Jaroměřická mlékárna, a.s.

5. Pekařské výrobky, včetně těstovin - Sakrajda / Lucie Krejčová, Pikárec

6. Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek - Nevyhlášeno

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje - hrádecká MEDOVINA s chmelovou příchutí / Mgr. Krejčová Markéta, Roučkovice

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě - Oliver / Farma Kožichovice s.r.o.

9. Ostatní - Sumeček africký - filet s kůží / Zemědělské družstvo Hrotovice, družstvo

V soutěži už poněkolikáté bodovala Lucie Krejčová, i v tomto roce to bylo v kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin. "Vítězství v soutěži Regionální potravina si velice vážím, zvláště když už se mi povedlo vyhrát třikrát. První dvě vítězství byly s výrobkem Pikárecké perníkové preclíčky a letos s perníkovými bábovičkami, které se jmenují Sakrajda. Znamená to pro mě účast na spoustě prodejních akcí, na které bych se jinak nedostala a pár dalších odběratelů, kteří si naší výhry cení. Začít s podnikáním a udržet ho, je pro mě, stejně jako pro většinu takto malých podnikatelů těžké, ale Regionální potravina mi pomohla s prodejem."


Ocenění producenti potravin převzali prestižní ceny z rukou Víta Růžičky ze Státního zemědělského intervenčního fondu a náměstka ministra zemědělství Aleše Kendíka. Oceněným poblahopřál i hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Soutěž Regionální potravina - jeden z projektů ministerstva zemědělství - podporuje malé a střední zemědělce a producenty potravin po celém Česku. Za administraci značky zodpovídá Státní zemědělský intervenční fond. Oceněný výrobek může čtyři roky mít na svém obalu značku Regionální potravina.

Výrobky přihlášené do soutěže každoročně hodnotí komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Podrobné informace o soutěži jsou dostupné na www.regionalnipotravina.cz.
Autor: Mgr. Lenka Rezková

Další články z rubriky Regiony

Nemocnice TGM Hodonín slavnostně otevřela nový moderní pavilon zobrazovacích metod

Pouhých 13 měsíců od položení základního kamene otevřela hodonínská nemocnice ve svém areálu nový pavilon, navazující na stávající budovu ...

Filmovou tvorbu na Vysočině kraj podpoří dotací

Milionem korun podpoří Kraj Vysočina propagaci regionu audiovizuální tvorbou. Mimořádná dotace poputuje příspěvkové organizaci Vysočina Tourism. "Prim ...

V soutěži Adapterra Awards bude bojovat o vítězství 11 pražských projektů

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dříve, než je obvyklé. Přesně na tyto situace, ale i další jevy, jako jsou sucho, přívalové deště, ...

ROAD SHOW - Český podnikatel jako součást evropského byznysu

PLZEŇ - Pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Rudolfa Špotáka se v úterý 23. dubna v konferenčním sále Středního odborného učiliště elektrotechnickéh ...

Z Českých Budějovic se bude přes zimu létat do egyptské Hurghady

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského letiště začne létat ve spolupráci s leteckou společ ...

Doporučujeme



Čtvrtek 25.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »